Skocz do zawartości
Czarnuch

PROBLEM z radeonem 9100

Rekomendowane odpowiedzi

Jest to radeon 9100 szafir 64, 128 bit. Jak gram wylacza mi sie monitor albo wyskakuje na monitorze sync. poza zakresem (monitor samsung syncmaster 955df) jak reinstaluje windows to dziala normalnie przez 2-3 dni potem znowu jest to samo a nic nie ruszam biosu , sterownikow nic. Sprawdzalem mase sterownikow (catalys 3.2 , 3.7 , 3.8 , 3.9 , omegi jakies jedne)na wszystkich jest to samo ,zmienialem tez sterowniki monitora , nie jest to tez odswiezanie bo dzieje sie tak na 60 Hz. 3dmarka przechodzi test bez zadnych bledow nawet kilka razy pod rzad. U kolegi ta karta dziala normalnie. Moje mobo to Chaintech 7aja/100 (chipset kt 133) voodo banshe dzialalo dobrze na tej plycie.

DLACZEGO to nie dziala ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chipset za stary moim zdaniem. tez mialem voodo banchee. radek ma zasilanie 1.5v a AGP na plytach z kt 133 moga miec zasilanie wieksze, i dlatego moze byc tan problem. ale nie jestem pewien co do zasilki.

ale powiem ci ze na mojej starej plycie co mialem jeszcze celka 433 to napiecie na AGP mialem 3V standardowo oczywiscie

i jak tam wsadzilem mojego radka to sie grzal rdzen jak zelazko. a jak wsadzilem na kt133 tez sie grzal ale troche mniaj. obecnie mam kt400 i jest tylko cieplutki. wiec moze to wina innego standardu zasilania AGP.

powodzenia:)

pozdro to all:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale dlaczego dziala karta normalnie kilka dni jak sie reinstaluje windowsa????

Jak by to byla zasilka to jakbym wylaczyl 2 cd-romy dzwiekowke sieciowke to bedzie dobrze dzialac???

Możesz spróbować, ale skoro przechodzi 3DM to raczej nie zasiłka. :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...