joshua Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 Więc tak , na początek zrzut ze speedfan-a: Kupiłem znjomemu zasiłkę na allegro od pana HuntKey tj. sirius.pl tylko na boku i w dodatku drożej ale nie o to chodzi http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15739230 Koleś mi narzeka ,że mu się komp zwiesza. Lama jest więc sądziłem ,że nainstalował jakiś gów.ien i winda się zatrzymuje. Coś mnie tknęło i wziołem ten zasialcz podłączyłem u siebie i... napięcie +3,3V zwaliło mnie z nóg. 400W HuntKey i taki szajs??? Fakt , że przy moim konfigu zasialcz jest mocno obciążony ale to napięcie jest zaniżone o niemal 30%. Czy mogą być jakieś inne negatywne konsekwencje tego stanu rzeczy?? Wreszcie, czy może reklamować tę zasiłkę?? Napiszcie coś bo sam nie wiem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 pewnie na +3,3v pokazuje napięcie na pamięć, przynajmniej tak jest na moim epoxie.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 miernik prawdę ci powie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 pewnie na +3,3v pokazuje napięcie na pamięć, przynajmniej tak jest na moim epoxie.... Grzesiu przywróciłeś mi wiarę w ludzi!! To rzeczywiście może być pamięć !!! Zapomniałem dodać ,że to nie na moim Abicie tylko na Epox-ie 8RDA3. Uffff... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gloam Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 A co z napieciem -12V ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 pewnie na +3,3v pokazuje napięcie na pamięć, przynajmniej tak jest na moim epoxie.... Grzesiu przywróciłeś mi wiarę w ludzi!! To rzeczywiście może być pamięć !!! Zapomniałem dodać ,że to nie na moim Abicie tylko na Epox-ie 8RDA3. Uffff... no więc tak tez myslalem ze to nie na Twoim Abicie bo patrze IC7 a tu w speed fanie NFORCE?? :) jezeli mailbys 2,64 na 3,3v to komp by sie pewnie nie wlaczyl lub by sie zasilka rozje**** :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 A co z napieciem -12V ??No właśnie nie wiem , ale liczę na to że to ten Epox przekłamuje/podaje inne napięcia. Muszę sprawdzić na innej płycie jeszcze.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireblade Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 wiec powiem tak jakjedne z moich przedmowcow:). miernik miernik miernik!!!!:):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 Olej płyty - sprawdzisz na 5 i bedziesz miał 5 różnych wskazań :!: Każda płyta pokazuje tak jak chce. Dokładne wskazanie to tylko miernik - choćby taki za 20 złotych z Obi. Najlepiej napięcia mierzyć we wtyczce ATX. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 tez mam speedfana 4.09 i nie wypisuje mi nazw mierzonych temp. - to sie gdzies wlacza czy tez samemu trzeba przypisac ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gREG PG Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 To rzeczywiście może być pamięć !!! Zapomniałem dodać ,że to nie na moim Abicie tylko na Epox-ie 8RDA3. Uffff...to jest nap. na ramach :) Epoxy tak maja :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 To rzeczywiście może być pamięć !!! Zapomniałem dodać ,że to nie na moim Abicie tylko na Epox-ie 8RDA3. Uffff...to jest nap. na ramach :) Epoxy tak maja :) Dokladnie, EPOXy nie maja odczytu 3,3V , w tym miejscu jest Vmem i jest jak widac defaultowe :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...