wengosh Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Witam !!! Mam problem. Mój komputer od czasu do czasu po prostu sie zatrzymuje. Procesor sie nie grzeje. Ale musi sie grzac cos innego bo nie wiesha sie jak przystwiam do komputera ogromniasty wntylator, to sie nie wiesha. Plyta glowna (SONO VK2208A) ma temperature ok 24-27 topni ...wiec chyba normalnie .... pleas pomozcie co moze byc przyczyna. Z gory baaardzo dziekuje i pozdraviam wengosh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Jaki system? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wengosh Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Win xp, me, 98se (wszystkie PL) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 jaki masz sprzet? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wengosh Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 AMD Duron 1000Mhz 384 MB RAMU (133 Mhz) Dream GeForce 2 MX 400 64 MB HDD: Mator 40GB ATA133 i WD8,4 GB ATA100 Dzwiek: AC ' 97 (zintegorwana na plycie) Mainboard: SONO VK2208A Sieciowka LG 10/100Mbit Modem kablowy Motorola i TV Tuner PixelView PLAY TV Pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Wengosh: Odkrec procka jesli krecisz oraz zaladuj w biosie DEFAULT, potem jak bedzie dobrze wszystko mozesz zaczac optymalizacje biosu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Witam !!! Mam problem. Mój komputer od czasu do czasu po prostu sie zatrzymuje. Procesor sie nie grzeje. Ale musi sie grzac cos innego bo nie wiesha sie jak przystwiam do komputera ogromniasty wntylator, to sie nie wiesha. Plyta glowna (SONO VK2208A) ma temperature ok 24-27 topni ...wiec chyba normalnie .... pleas pomozcie co moze byc przyczyna. Z gory baaardzo dziekuje i pozdraviam wengosh cos mi w ta temperature nie chce mi sie wierzyc ... moze masz walniety czujnik na plycie i pokazuje taki temp a w rzeczywistosci jest duzo za duza ... jakie masz chlodzenie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wengosh Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 plyta glowna .... w ogole nie jest niczym chlodzona Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 moze mash wirusa :/ a chipset sie nie grzeje, looknij, bo jezeli nie mash pasty pod radiem, to radio nie bedzie cieple Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wengosh Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 procesora nie krece, paste pod radiatorem mam, a wirusa nie mam ...bo dysk byl formsatowany juz dziesiatki razy. A teraz to mam wogole nowy dysk. Wiec wirus jest wykluczony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 procesora nie krece, paste pod radiatorem mam, a wirusa nie mam ...bo dysk byl formsatowany juz dziesiatki razy. A teraz to mam wogole nowy dysk. Wiec wirus jest wykluczony. A sprawdziles ustawienia Default w BIOS'ie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 sprawdź czy to się dzieje z tunerem TV czy bez TV też, pracujące tunery wytwarzają ogromne ilości temp i mój dodatkowo strasznie obciążał kartę grafiki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALEX-77 Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Witam was mam takie pytanko jak już jestesmy w temacie temperatury mam program Speedfan i tam są podane 3 temperatury ale niewiem jaka jest do czego ;-(Z góry dzieki za podpowiedz Pozdro ALEX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 sprawdź czy to się dzieje z tunerem TV czy bez TV też, pracujące tunery wytwarzają ogromne ilości temp i mój dodatkowo strasznie obciążał kartę grafiki Hmmm ktos moze potwierdzic to silne wydzienianie ciepla przez tunery? Ja niezauwazylem ale dzis sprawdze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Xon niedowiarku :D , czekam na Twój werdykt ( może za bardzo uogólniłem, powinienem napisać, że grzały się te karty TV które ja miałem w łapkach ) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Witam was mam takie pytanko jak już jestesmy w temacie temperatury mam program Speedfan i tam są podane 3 temperatury ale niewiem jaka jest do czego ;-(Z góry dzieki za podpowiedz Pozdro ALEX napisz jaki masz sprzet najpierw,mozesz miec roznie czujniki na plycie ustawione, jedna jest od cpu, druga chipset a trzecia jest sciemniona zwykle np 83 stopnie, masz dokladnie w zakladkach speedfana opisane co jest co , poszukaj, albo przeczytaj faq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Witam was mam takie pytanko jak już jestesmy w temacie temperatury mam program Speedfan i tam są podane 3 temperatury ale niewiem jaka jest do czego ;-(Z góry dzieki za podpowiedz Pozdro ALEX napisz jaki masz sprzet najpierw,mozesz miec roznie czujniki na plycie ustawione, jedna jest od cpu, druga chipset a trzecia jest sciemniona zwykle np 83 stopnie, masz dokladnie w zakladkach speedfana opisane co jest co , poszukaj, albo przeczytaj faq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALEX-77 Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Oki sprzęt mój to Pentuim III 733mhz ECS P6VXA 256ram 20gsamsung Geforce 200mx32 tv out a temperatury mam takie pierwsza 30 druga 29 trzecia 28 stopni Pozdro ALEX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 sa tak bliskie siebie ze nie widze problemu :), IMHO 1 cpu,2 chipset, 3 blad speedfana ;), chyba ze masz 3 czujnik na plycie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wengosh Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 ta ...default w biosie trez sprawdzilem ...nic nie daje ..... bt: zainstalowalem program CPUCool .... i mam wrazenie ze jest lepiej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...