Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!!

Mam problem. Mój komputer od czasu do czasu po prostu sie zatrzymuje. Procesor sie nie grzeje. Ale musi sie grzac cos innego bo nie wiesha sie jak przystwiam do komputera ogromniasty wntylator, to sie nie wiesha. Plyta glowna (SONO VK2208A) ma temperature ok 24-27 topni ...wiec chyba normalnie .... pleas pomozcie co moze byc przyczyna.

Z gory baaardzo dziekuje i pozdraviam

wengosh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMD Duron 1000Mhz

384 MB RAMU (133 Mhz)

Dream GeForce 2 MX 400 64 MB

HDD: Mator 40GB ATA133 i WD8,4 GB ATA100

Dzwiek: AC ' 97 (zintegorwana na plycie)

Mainboard: SONO VK2208A

Sieciowka LG 10/100Mbit

Modem kablowy Motorola

i TV Tuner PixelView PLAY TV Pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !!!

Mam problem. Mój komputer od czasu do czasu po prostu sie zatrzymuje. Procesor sie nie grzeje. Ale musi sie grzac cos innego bo nie wiesha sie jak przystwiam do komputera ogromniasty wntylator, to sie nie wiesha. Plyta glowna (SONO VK2208A) ma temperature ok 24-27 topni ...wiec chyba normalnie .... pleas pomozcie co moze byc przyczyna.

Z gory baaardzo dziekuje i pozdraviam

wengosh

cos mi w ta temperature nie chce mi sie wierzyc ... moze masz walniety czujnik na plycie i pokazuje taki temp a w rzeczywistosci jest duzo za duza ... jakie masz chlodzenie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

procesora nie krece, paste pod radiatorem mam, a wirusa nie mam ...bo dysk byl formsatowany juz dziesiatki razy. A teraz to mam wogole nowy dysk. Wiec wirus jest wykluczony.

A sprawdziles ustawienia Default w BIOS'ie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam was mam takie pytanko jak już jestesmy w temacie temperatury mam program Speedfan i tam są podane 3 temperatury ale niewiem jaka jest do czego ;-(Z góry dzieki za podpowiedz

Pozdro

ALEX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdź czy to się dzieje z tunerem TV czy bez TV też, pracujące tunery wytwarzają ogromne ilości temp i mój dodatkowo strasznie obciążał kartę grafiki

Hmmm ktos moze potwierdzic to silne wydzienianie ciepla przez tunery? Ja niezauwazylem ale dzis sprawdze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam was mam takie pytanko jak już jestesmy w temacie temperatury mam program Speedfan i tam są podane 3 temperatury ale niewiem jaka jest do czego ;-(Z góry dzieki za podpowiedz  

Pozdro  

ALEX

napisz jaki masz sprzet najpierw,mozesz miec roznie czujniki na plycie ustawione, jedna jest od cpu, druga chipset a trzecia jest sciemniona zwykle np 83 stopnie, masz dokladnie w zakladkach speedfana opisane co jest co , poszukaj, albo przeczytaj faq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdro  

ALEX

napisz jaki masz sprzet najpierw,mozesz miec roznie czujniki na plycie ustawione, jedna jest od cpu, druga chipset a trzecia jest sciemniona zwykle np 83 stopnie, masz dokladnie w zakladkach speedfana opisane co jest co , poszukaj, albo przeczytaj faq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...