Skocz do zawartości
j.h.hudy

na jakim w koncu chipsecie jest ten asrock?!

Rekomendowane odpowiedzi

ja tez mam ta płłyte i sam nie wiem bo na pudełku widnieje napisz KT400 ale jak zamawiałem to pisało KT333CF czy jakoś tak

chyba to kT400 ale z agp4x

btw wejda na ta płytke ramki pc-400?? bo teraz mam pc-333 a moje pc-400 dopiero zamawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze jedno 8)

czy jak kupiliscie ta plyte to czy w pudelku bylo 5 zworek do ustawienia mnoznika?

bo u mnie nie bylo no i ten no tego,musialem po wszystkich sasiadach latac zeby mi dali zworki :oops:

to trohe hamskie zeby w takiej rzeczy jak plyta glowna nie bylo zworek o wartosci raptem 0.25 groszy :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

j.h.hudy, korzystaj z opcji "edytuj".

ASRock K7VT4-4X jest na chipsecie KT333CF, który jest obciętą wersją KT400 -- pozbawioną obsługi AGP 8x. Transfer danych do South Bridge jest na KT333CF taki, jak na KT400 (533MB/s), więc lepszy niż na zwykłym KT333 (266MB/s).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze jedno 8)  

czy jak kupiliscie ta plyte to czy w pudelku bylo 5 zworek do ustawienia mnoznika?

bo u mnie nie bylo no i ten no tego,musialem po wszystkich sasiadach latac zeby mi dali zworki :oops:  

w instrukcji na cd jest napisane ze w zworki musisz sie sam zaopatrzyc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no własnie sa 2 wersje z ASrock K7vt4-4 i k7vt4-8 różnia sie tylko AGP jedna ma 4x a droga 8x hmm w instrukcji jest napisane ze pamieci tylko do DDR 333 ale równoczesnie jest ze VIA KT400/4X (KT333CF Version, VT8367)

jakis dziwny klon ta płyta:( ja osobisie zworek nie miałem i wolnie tylko 2 miałem ( przy agp sa piny na ktorych sa wolne zworki)

to jak pojda pamieci DDR 400 ?? czy aa ma ktos takie na tej płycie lub ma ktos mozliwosc sprawdzenia ?

aha tez macie srebnry duzy radioator na chipsecie?? bo na focie jest taki mały z logo a ja mam niczym z p2 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no własnie sa 2 wersje  z ASrock K7vt4-4 i k7vt4-8 różnia sie tylko AGP jedna ma 4x a droga 8x  hmm  w instrukcji jest napisane ze pamieci tylko do DDR 333  ale równoczesnie jest ze VIA KT400/4X (KT333CF Version, VT8367)

jakis dziwny klon ta płyta:(  ja osobisie zworek nie miałem i wolnie tylko 2 miałem ( przy agp sa piny na ktorych sa wolne zworki)  

to jak pojda pamieci DDR 400 ?? czy aa ma ktos takie na tej płycie lub ma ktos mozliwosc sprawdzenia ?

aha tez macie srebnry duzy radioator na chipsecie?? bo na focie jest taki mały z logo a ja mam niczym z p2 :D

Eeeeee pierwsze słyszę o K7VT4-8X na stronie Asrocka nic o niej nie ma możesz coś więcej na jej temat powiedzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maual jest do 2 wersji płyty zreszta pudełko takze.... jest to ta sama płyta tylko ze z agp 8x czyli ,,pełne" KT400

ASRock K7VT4-4X jest na chipsecie KT333CF, który jest obciętą wersją KT400 -- pozbawioną obsługi AGP 8x. Transfer danych do South Bridge jest na KT333CF taki, jak na KT400 (533MB/s), więc lepszy niż na zwykłym KT333 (266MB/s).

<b>Miope </b>wielkie dzieki za informacje : ale nadal jest pytanie czy obsługuje DDR 400???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maual jest do 2 wersji płyty  zreszta pudełko takze.... jest to ta sama płyta tylko ze z agp 8x czyli ,,pełne" KT400  

<b>Miope </b>wielkie dzieki za informacje : ale nadal jest pytanie czy obsługuje DDR 400???

Heh tyle to ja też wiem tylko dziwi mnie jedno jakim cudem masz płytę o której nie ma nic na stronie producenta 8O.

A co do twojego pytania to KT400 oficjalnie wspiera DDR400 ale już nie wspiera procków z fsb200mhz tylko 166 :(.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie obsługuje??? narazie mam pc-333 i mam ustawienia 133/166 moze jak bym wsadził DDR-400 to by było 200??

jesli mogł byś podac swoje zrodło informaci o tej płycie byłbym jejszcze bardziej wdzieczny

a moj kumpel składa sobie kompa na tej samej płycie tylko ze z AGP 8x i (dzisaj odbiera) i mówi ze bedzie miał 256DDR pc-400 i ze mówili w servisie ze takie chodza na tej płycie

to jesli by chodziły u niego to czemu by nie u mnie?? wkoncu tylko tym agp sie róznia ... chyba

skonczy sie chyba na tym ze pozycze od kumpla memorki i sprawdze u siebie jak jutro do niego wpadne

Miope gdzie sie podział Twój post??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Post wcięło. :lol: Jeszcze raz:

A co do twojego pytania to KT400 oficjalnie wspiera DDR400 ale już nie wspiera procków z fsb200mhz tylko 166 :(.

Zacznijmy od tego, że KT400 nie wspiera oficjalnie (czyli zgodnie ze specyfikacją VIA) DDR 400. Ma to dopiero KT400A.

Praktyka wygląda nieco inaczej i płyty z KT400 chodzą z DDR 400, ale nie ze wszystkimi. W manualu mojej płyty są np. wymienione moduły DDR 400, które powinny prawidłowo z nią współpracować.

To pytanie niestety pozostaje bez jednoznacznej odpowiedzi. Zgodnie z oficjalnymi informacjami o KT333 i K7VT4-4X -- nie. Ale istnieje prawdopodobieństwo, że kontroler pamięci KT400 nie był ruszany. Tylko co z tego w sytuacji, gdy bios nie przewiduje takiej opcji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra wiadomość pamieci DDR 400 graja na tej płycie a przynajmniej graja elixir CL3 256DDR pc-400 :)

kumpel miał niemały zonk ale z czyms innym otuz kupił tą samą płyte co ja ten sam coolerek tylko ze durona 1600 no i podjarany tym faktem myslał ze wyciagnie wiecej MHZ niz ja bo teoretycznie tak powinno być:) ale ze zabardzo podkrecac nie umie ale sie sam do tego nei ptzyzna zaprosił mnie na ogledziny kompa i przy okazji zebym mu podkrecił troszke procka:) no to ja bach odrazu z miejsca zworke i na fsb 166mhz no i... nawet nie zapostował!!! 12x166!!! LOL:)) koleszka zaczoł panikowac ze proca mu zjarałem <rotfl2> a ja cler cmos i narazie sie chłopak sam bawi w krecenie w ma status na gg ,,1600@1700 ful stabilnie!!! :)))) pechowy człowiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro pojawiła się taka opcja w biosie, to Asrock nie popełnia nadużycia, podając, że płyta jest na KT400/4X. ;)

Kupiłem do tej płyty 2x256MB DDR400 kingston i niestety pojawiają się blue screeny- moja płytka niestety nie współpracuje z DDR400 ustawionymi jako400- przy ustawieniu jako 333 zero problemów. Może winne są tu pamięci, które teoretycznie mają napisane 2,6V, a na płycie pisze, że daje na DDR 2,5V.

Również nie miałem zworek w komplecie. A wogóle to medal dla projektantów płyty -zmiana mnożnika jest bardzo upierdliwa (u mnie zasłonięte były zasilaczem- dopóki nie umocowałem go poza obudową). Dodatkowo w drukowanym manualu nie ma ani słowa o ustawieniu zworek mnożnika (ani jak podłączyć 6 głośników- ale to drobiazg).

Generalnie jestem zadowolony z płytki, jedyny minus to słaba regulacja napięcia i ... nie działa mi mysz optyczna na USB pod XP i 2k! Za tą kasę to najlepszy wybór- mimo wszystko spore możliwości o/c i stabilność a to drugie przecież najważniejsze (a może to pierwsze?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...