j.h.hudy Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 kupilem dzisiaj za 175 zeta ta plyte co w podpisie z czipsetem kt400 ale aida 32 i wpcuid wykrywaja go jaku kt333 lub kt266/kt333 :? jaki czipset posiada ta plyta i czemu ta benchmarki pokazuja co innego niz pisze na pudelku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 --- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 co to znaczy 'VIA KT400/4X (KT333CF Version, VT8367' ze jest to kontyunacja kt333? czyli benhmarki prawidlowo rozpoznaja ten chipset?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 ja tez mam ta płłyte i sam nie wiem bo na pudełku widnieje napisz KT400 ale jak zamawiałem to pisało KT333CF czy jakoś tak chyba to kT400 ale z agp4x btw wejda na ta płytke ramki pc-400?? bo teraz mam pc-333 a moje pc-400 dopiero zamawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 powinny pojsc ale nie beda pracowac z maxymalna predkoscia tzn zamiast 400 bedzie 333 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 aha czy ty jak zmieniales mnoznik z 10.5 na 13 to robiles cos z mostkami na procku,czy duren mial mnoznik fabrycznie zdiety i podnosles taktowanie z plyty zworkami?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 jeszcze jedno 8) czy jak kupiliscie ta plyte to czy w pudelku bylo 5 zworek do ustawienia mnoznika? bo u mnie nie bylo no i ten no tego,musialem po wszystkich sasiadach latac zeby mi dali zworki :oops: to trohe hamskie zeby w takiej rzeczy jak plyta glowna nie bylo zworek o wartosci raptem 0.25 groszy :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 hmm....IHMO jak mobo jest na kt400 to powinno byłagpx8 i możłiwosć obsługi pamięci 400 mhz (ze w biosie tak mozęsz ustawic). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 j.h.hudy, korzystaj z opcji "edytuj". ASRock K7VT4-4X jest na chipsecie KT333CF, który jest obciętą wersją KT400 -- pozbawioną obsługi AGP 8x. Transfer danych do South Bridge jest na KT333CF taki, jak na KT400 (533MB/s), więc lepszy niż na zwykłym KT333 (266MB/s). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 http://www.asrock.com/product/product_k7vt4-4x_r3.htm w tym linku jest wszystko ladnie opisane a jak nie miales zworek to chyba cie okradli ;-) w sklepie... mam asrocka i to co powinno byc to bylo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 mi tą płytke wsadzali w sklepie komputerowym u znajomego ale chyba nie bylo zworek w pudelku ;/ ale i tak dostalem ;) a na plycie glownej jest bialy napis FSB 333 (widze caly czas przez plex:) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 jeszcze jedno 8) czy jak kupiliscie ta plyte to czy w pudelku bylo 5 zworek do ustawienia mnoznika? bo u mnie nie bylo no i ten no tego,musialem po wszystkich sasiadach latac zeby mi dali zworki :oops: w instrukcji na cd jest napisane ze w zworki musisz sie sam zaopatrzyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 no własnie sa 2 wersje z ASrock K7vt4-4 i k7vt4-8 różnia sie tylko AGP jedna ma 4x a droga 8x hmm w instrukcji jest napisane ze pamieci tylko do DDR 333 ale równoczesnie jest ze VIA KT400/4X (KT333CF Version, VT8367) jakis dziwny klon ta płyta:( ja osobisie zworek nie miałem i wolnie tylko 2 miałem ( przy agp sa piny na ktorych sa wolne zworki) to jak pojda pamieci DDR 400 ?? czy aa ma ktos takie na tej płycie lub ma ktos mozliwosc sprawdzenia ? aha tez macie srebnry duzy radioator na chipsecie?? bo na focie jest taki mały z logo a ja mam niczym z p2 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 no własnie sa 2 wersje z ASrock K7vt4-4 i k7vt4-8 różnia sie tylko AGP jedna ma 4x a droga 8x hmm w instrukcji jest napisane ze pamieci tylko do DDR 333 ale równoczesnie jest ze VIA KT400/4X (KT333CF Version, VT8367) jakis dziwny klon ta płyta:( ja osobisie zworek nie miałem i wolnie tylko 2 miałem ( przy agp sa piny na ktorych sa wolne zworki) to jak pojda pamieci DDR 400 ?? czy aa ma ktos takie na tej płycie lub ma ktos mozliwosc sprawdzenia ? aha tez macie srebnry duzy radioator na chipsecie?? bo na focie jest taki mały z logo a ja mam niczym z p2 :D Eeeeee pierwsze słyszę o K7VT4-8X na stronie Asrocka nic o niej nie ma możesz coś więcej na jej temat powiedzić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 maual jest do 2 wersji płyty zreszta pudełko takze.... jest to ta sama płyta tylko ze z agp 8x czyli ,,pełne" KT400 ASRock K7VT4-4X jest na chipsecie KT333CF, który jest obciętą wersją KT400 -- pozbawioną obsługi AGP 8x. Transfer danych do South Bridge jest na KT333CF taki, jak na KT400 (533MB/s), więc lepszy niż na zwykłym KT333 (266MB/s). <b>Miope </b>wielkie dzieki za informacje : ale nadal jest pytanie czy obsługuje DDR 400??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 maual jest do 2 wersji płyty zreszta pudełko takze.... jest to ta sama płyta tylko ze z agp 8x czyli ,,pełne" KT400 ASRock K7VT4-4X jest na chipsecie KT333CF, który jest obciętą wersją KT400 -- pozbawioną obsługi AGP 8x. Transfer danych do South Bridge jest na KT333CF taki, jak na KT400 (533MB/s), więc lepszy niż na zwykłym KT333 (266MB/s). <b>Miope </b>wielkie dzieki za informacje : ale nadal jest pytanie czy obsługuje DDR 400??? Heh tyle to ja też wiem tylko dziwi mnie jedno jakim cudem masz płytę o której nie ma nic na stronie producenta 8O. A co do twojego pytania to KT400 oficjalnie wspiera DDR400 ale już nie wspiera procków z fsb200mhz tylko 166 :(. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 a nie obsługuje??? narazie mam pc-333 i mam ustawienia 133/166 moze jak bym wsadził DDR-400 to by było 200?? jesli mogł byś podac swoje zrodło informaci o tej płycie byłbym jejszcze bardziej wdzieczny a moj kumpel składa sobie kompa na tej samej płycie tylko ze z AGP 8x i (dzisaj odbiera) i mówi ze bedzie miał 256DDR pc-400 i ze mówili w servisie ze takie chodza na tej płycie to jesli by chodziły u niego to czemu by nie u mnie?? wkoncu tylko tym agp sie róznia ... chyba skonczy sie chyba na tym ze pozycze od kumpla memorki i sprawdze u siebie jak jutro do niego wpadne Miope gdzie sie podział Twój post?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Post wcięło. :lol: Jeszcze raz: A co do twojego pytania to KT400 oficjalnie wspiera DDR400 ale już nie wspiera procków z fsb200mhz tylko 166 :(.Zacznijmy od tego, że KT400 nie wspiera oficjalnie (czyli zgodnie ze specyfikacją VIA) DDR 400. Ma to dopiero KT400A. Praktyka wygląda nieco inaczej i płyty z KT400 chodzą z DDR 400, ale nie ze wszystkimi. W manualu mojej płyty są np. wymienione moduły DDR 400, które powinny prawidłowo z nią współpracować. <b>Miope </b>wielkie dzieki za informacje : ale nadal jest pytanie czy obsługuje DDR 400???To pytanie niestety pozostaje bez jednoznacznej odpowiedzi. Zgodnie z oficjalnymi informacjami o KT333 i K7VT4-4X -- nie. Ale istnieje prawdopodobieństwo, że kontroler pamięci KT400 nie był ruszany. Tylko co z tego w sytuacji, gdy bios nie przewiduje takiej opcji? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 dobra wiadomość pamieci DDR 400 graja na tej płycie a przynajmniej graja elixir CL3 256DDR pc-400 :) kumpel miał niemały zonk ale z czyms innym otuz kupił tą samą płyte co ja ten sam coolerek tylko ze durona 1600 no i podjarany tym faktem myslał ze wyciagnie wiecej MHZ niz ja bo teoretycznie tak powinno być:) ale ze zabardzo podkrecac nie umie ale sie sam do tego nei ptzyzna zaprosił mnie na ogledziny kompa i przy okazji zebym mu podkrecił troszke procka:) no to ja bach odrazu z miejsca zworke i na fsb 166mhz no i... nawet nie zapostował!!! 12x166!!! LOL:)) koleszka zaczoł panikowac ze proca mu zjarałem <rotfl2> a ja cler cmos i narazie sie chłopak sam bawi w krecenie w ma status na gg ,,1600@1700 ful stabilnie!!! :)))) pechowy człowiek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 dobra wiadomość pamieci DDR 400 graja na tej płycie a przynajmniej graja elixir CL3 256DDR pc-400 :)OK, ale chodzą Ci jako DDR 400 czy jako 333? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 no jak by chodziły na 333 to bym nie pisał ze grają:) w biosie mozna ustawic pc-400:D chodz jako 400 :D wedłog mnie płytka jest 10na10 za ta cene Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Skoro pojawiła się taka opcja w biosie, to Asrock nie popełnia nadużycia, podając, że płyta jest na KT400/4X. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 po wlaczeniu kompa z ta plyta ile macie piskow?? u mnie jest jeden tuz przed rozpoczeciem procesu bootowania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Skoro pojawiła się taka opcja w biosie, to Asrock nie popełnia nadużycia, podając, że płyta jest na KT400/4X. ;)Kupiłem do tej płyty 2x256MB DDR400 kingston i niestety pojawiają się blue screeny- moja płytka niestety nie współpracuje z DDR400 ustawionymi jako400- przy ustawieniu jako 333 zero problemów. Może winne są tu pamięci, które teoretycznie mają napisane 2,6V, a na płycie pisze, że daje na DDR 2,5V. Również nie miałem zworek w komplecie. A wogóle to medal dla projektantów płyty -zmiana mnożnika jest bardzo upierdliwa (u mnie zasłonięte były zasilaczem- dopóki nie umocowałem go poza obudową). Dodatkowo w drukowanym manualu nie ma ani słowa o ustawieniu zworek mnożnika (ani jak podłączyć 6 głośników- ale to drobiazg). Generalnie jestem zadowolony z płytki, jedyny minus to słaba regulacja napięcia i ... nie działa mi mysz optyczna na USB pod XP i 2k! Za tą kasę to najlepszy wybór- mimo wszystko spore możliwości o/c i stabilność a to drugie przecież najważniejsze (a może to pierwsze?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...