pc1 Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Ma być ok 2 tys zł. Bez monitora i grafiki (bo mam GF2 MX-400 64 MB i wystarczy) Pytanie Intel czy AMD Soltek czy Asus (a moze calkiem cos innego) maja byc DDR 333 Prosze o pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Ja osobiście polecam AMD i ASUS, ale wszystko zależy ile masz forsy i czego rządasz za swoje pieniądze, wydajności, stabilności, ciszy czy świętego spokoju!? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Bez monitora i grafiki, a oprócz płyty i procesora to coś jeszcze? Bo jeżeli to jedyny Twój dylemat to bierz AMD i ASUS. Za 2000 kupisz najszybszego Athlona, Asusa i jeszcze ci zostanie na chłodzenie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Ma być ok 2 tys zł. Bez monitora i grafiki (bo mam GF2 MX-400 64 MB i wystarczy) Pytanie Intel czy AMD Soltek czy Asus (a moze calkiem cos innego) maja byc DDR 333 Prosze o pomoc Jak na Intelowca przystało polecę ci kupić procka AMD :lol: Na płycie ASUSa - najlepiej model A7V333 (choć wiem, że część osób tego nie poprze) Procek na razie może być XP 1800+ (dobrze się kręcą) Ramy firmowe 256, lub 512. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Ja bym brał: AXP 1600 MSI KT3 ULTRA 256 MB SAMSUNG HDD MAXTOR 60GB D740x ATA133 CD ASUS 52x OBUDOWA CODEGEN ( nie pisać że to shit ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Ja polecam P4 1.6a i asusa p4s533 i pamięci samsunga DDR333 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Bierz Asusa ja mam i polecam :) , dobry jest jeszcze Abit . Procek oczywiscie AMD , chociaz P4 1,6a i Asus tez sie niezle prezentuje . Ale jednak wole AMD . Arek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Hehe... AMD'kowcy polecają Intela, a Intelowcy AMD!!! Co to się dzieje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomson Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 a ja mam AMDka na Soltku i jest ok polecam ze swojej strony :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maqu Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Jak jest z tymi AMD jeżeli chodzi o cisze w pokoju bo już bylem na niego zdecydowany ale chyba jednak wezme p1.6a? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Jak jest z tymi AMD jeżeli chodzi o cisze w pokoju bo już bylem na niego zdecydowany ale chyba jednak wezme p1.6a?Jak masz wolny wentylator to jest cicho a jak szybki to głośno proste nie ? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maqu Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Jak jest z tymi AMD jeżeli chodzi o cisze w pokoju bo już bylem na niego zdecydowany ale chyba jednak wezme p1.6a?Jak masz wolny wentylator to jest cicho a jak szybki to głośno proste nie ? :lol: Tia... Pewnie ze proste:) Ale jest jeszcze sprawa tego filmu z THG. Dajmy na to ze wentyl padnie na takiej np. GigaByte bez zabezpieczenia. A przy intelu nawet podkreconym chyba bedzie spokój :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Ja bym brał: AXP 1600 MSI KT3 ULTRA 256 MB SAMSUNG HDD MAXTOR 60GB D740x ATA133 CD ASUS 52x OBUDOWA CODEGEN ( nie pisać że to shit ) Ty byś nie brał :lol: Ty już to masz (z wyjątkiem mobo) :lol: :lol: Hehe... AMD'kowcy polecają Intela, a Intelowcy AMD!!! Co to się dzieje? Zmieniamy strony. Teraz też będzeimy się kłócić, tylko na odwrót. :lol: :lol: A tak na serio, to te upały coś na nas źle działają :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Nawet AMD ma dobre chłodzenie i ciche. Chćby taki Titan. Zależy co uważasz za ciszę. Co dla jednych głośne i nie do zniesienia, drugich jakoś nie rusza. Osobiście mam w obudowie 4 wiatraki 80x80 i szykuje zakup jeszcze 2 50x50, ale spokojnie zasypiam przy otwartej obudowie. Titan odstaje od reszty wiatraków, bo kupując te stuffy stawiałem na ciszę. Jakbym zamiast niego zastosował coś z mniejszą ilością db, to bym już w ogóle nie wiedział czy komputer jest włączony... Według mnie jak nie szumi to zepsute... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Ja bym brał: AXP 1600 MSI KT3 ULTRA 256 MB SAMSUNG HDD MAXTOR 60GB D740x ATA133 CD ASUS 52x OBUDOWA CODEGEN ( nie pisać że to shit ) Codegen to shit :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Ja bym brał: AXP 1600 MSI KT3 ULTRA 256 MB SAMSUNG HDD MAXTOR 60GB D740x ATA133 CD ASUS 52x OBUDOWA CODEGEN ( nie pisać że to shit ) Codegen to shit :) Aaa tak zapomniałem napisać :lol: Jasne, że to wielki shit. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 ok, to ja jako intelowiec polecam intela p1.8a (na wiecej sie da podkrecic a nie chodzi przeca o 80zl no nie?) plyta glowna - poczekaj 2 tygodnie - mam cynk z tajwanu od solteka ze 22 lipca beda plyty ERV-costam oblookaj na stronce chip VIA P4X400 - ddr 400, agp x8, raid ata 133 etc warto poczekac chyba? chociazby dla samego faktu ze ddr400mhz, bo w agp x8 to ja nie wierze... pamieci samsungi albo xtremeddr'y jakby sie dalo gdzies kupic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeRNaL Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Hehe... AMD'kowcy polecają Intela, a Intelowcy AMD!!! Co to się dzieje? moze wkoncu przestana sie zrec miedzy soba. jakbym mial w sumie wiecej kasy to tez kupilbym p4 1.6a tak dla odmiany. te wojny sa smieszne i nie potrzebnie wyjezdzaja sobie ludzie na pagony :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeRNaL Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Jak jest z tymi AMD jeżeli chodzi o cisze w pokoju bo już bylem na niego zdecydowany ale chyba jednak wezme p1.6a?Jak masz wolny wentylator to jest cicho a jak szybki to głośno proste nie ? :lol: Tia... Pewnie ze proste:) Ale jest jeszcze sprawa tego filmu z THG. Dajmy na to ze wentyl padnie na takiej np. GigaByte bez zabezpieczenia. A przy intelu nawet podkreconym chyba bedzie spokój :?: nie wiem jak jest na gigabyte-cie ale na mojej plycie jest taka opcja no fan shotdown fajny bajer i dziala spox, od momentu wlaczenia kompa do wylaczenia bez coolera jest jakies 2 sekundy wiec procek raczej sie nie spali :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams_ Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Widzisz moj zestaw? Nie zagniesz go niczym. Dla mnie bomba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 nie wiem jak jest na gigabyte-cie ale na mojej plycie jest taka opcja no fan shotdown fajny bajer i dziala spox, od momentu wlaczenia kompa do wylaczenia bez coolera jest jakies 2 sekundy wiec procek raczej sie nie spali :wink: Mam pytanie jak testowales ta opcje? Odlaczyles wiatrak z wtyczki czy zatrzymales lopaki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Tia... Pewnie ze proste:) Ale jest jeszcze sprawa tego filmu z THG. Dajmy na to ze wentyl padnie na takiej np. GigaByte bez zabezpieczenia. A przy intelu nawet podkreconym chyba bedzie spokój :?: Człowieku ty to masz problemy jest taka opcja w biosie że poniżej określonej liczby obrotów sie komp wyłancza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeRNaL Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 nie wiem jak jest na gigabyte-cie ale na mojej plycie jest taka opcja no fan shotdown fajny bajer i dziala spox, od momentu wlaczenia kompa do wylaczenia bez coolera jest jakies 2 sekundy wiec procek raczej sie nie spali :wink: Mam pytanie jak testowales ta opcje? Odlaczyles wiatrak z wtyczki czy zatrzymales lopaki? przez przypadek 8) skladalem kompa w pospiechu i podlaczylem coolerek nie do CPU FAN tylko do innego.oczywiscie cooler sie krecil. 1 raz po wlozeniu proca ustawienia biosu sa defaultowe i moglem wejsc do niego i widzialem ta opcje, nawet byla wlaczona.jak mi sie po rstarcie wylanczal resetowalem bios bo myslalem ze cos nie tak. heh a okazalo sie ze to glupi FAN. troche nerwow mnie to kosztowalo :wink: spoznilem sie na browara :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...