Skocz do zawartości
pc1

No dobra to doradźcie co kupić

Rekomendowane odpowiedzi

Ma być ok 2 tys zł. Bez monitora i grafiki (bo mam GF2 MX-400 64 MB i wystarczy)

Pytanie Intel czy AMD

Soltek czy Asus

(a moze calkiem cos innego)

maja byc DDR 333

Prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma być ok 2 tys zł. Bez monitora i grafiki (bo mam GF2 MX-400 64 MB i wystarczy)

Pytanie Intel czy AMD

Soltek czy Asus

(a moze calkiem cos innego)

maja byc DDR 333

Prosze o pomoc

Jak na Intelowca przystało polecę ci kupić procka AMD :lol:

Na płycie ASUSa - najlepiej model A7V333 (choć wiem, że część osób tego nie poprze)

Procek na razie może być XP 1800+ (dobrze się kręcą)

Ramy firmowe 256, lub 512.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak jest z tymi AMD jeżeli chodzi o cisze w pokoju bo już bylem na niego zdecydowany ale chyba jednak wezme p1.6a?

Jak masz wolny wentylator to jest cicho a jak szybki to głośno proste nie ?

:lol:

Tia... Pewnie ze proste:) Ale jest jeszcze sprawa tego filmu z THG. Dajmy na to ze wentyl padnie na takiej np. GigaByte bez zabezpieczenia.

A przy intelu nawet podkreconym chyba bedzie spokój :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym brał:

AXP 1600

MSI KT3 ULTRA

256 MB SAMSUNG

HDD MAXTOR 60GB D740x ATA133

CD ASUS 52x

OBUDOWA CODEGEN ( nie pisać że to shit )

Ty byś nie brał :lol: Ty już to masz (z wyjątkiem mobo) :lol: :lol:

Hehe... AMD'kowcy polecają Intela, a Intelowcy AMD!!! Co to się dzieje?

Zmieniamy strony. Teraz też będzeimy się kłócić, tylko na odwrót. :lol: :lol:

A tak na serio, to te upały coś na nas źle działają :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet AMD ma dobre chłodzenie i ciche. Chćby taki Titan.

Zależy co uważasz za ciszę. Co dla jednych głośne i nie do zniesienia, drugich jakoś nie rusza.

Osobiście mam w obudowie 4 wiatraki 80x80 i szykuje zakup jeszcze 2 50x50, ale spokojnie zasypiam przy otwartej obudowie.

Titan odstaje od reszty wiatraków, bo kupując te stuffy stawiałem na ciszę. Jakbym zamiast niego zastosował coś z mniejszą ilością db, to bym już w ogóle nie wiedział czy komputer jest włączony...

Według mnie jak nie szumi to zepsute...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym brał:

AXP 1600

MSI KT3 ULTRA

256 MB SAMSUNG

HDD MAXTOR 60GB D740x ATA133

CD ASUS 52x

OBUDOWA CODEGEN ( nie pisać że to shit )

Codegen to shit :)

Aaa tak zapomniałem napisać :lol:

Jasne, że to wielki shit.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, to ja jako intelowiec polecam intela

p1.8a (na wiecej sie da podkrecic a nie chodzi przeca o 80zl no nie?)

plyta glowna - poczekaj 2 tygodnie - mam cynk z tajwanu od solteka ze 22 lipca beda plyty ERV-costam

oblookaj na stronce

chip VIA P4X400 - ddr 400, agp x8, raid ata 133 etc

warto poczekac chyba? chociazby dla samego faktu ze ddr400mhz, bo w agp x8 to ja nie wierze...

pamieci samsungi albo xtremeddr'y jakby sie dalo gdzies kupic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe... AMD'kowcy polecają Intela, a Intelowcy AMD!!! Co to się dzieje?

moze wkoncu przestana sie zrec miedzy soba. jakbym mial w sumie wiecej kasy to tez kupilbym p4 1.6a tak dla odmiany. te wojny sa smieszne i nie potrzebnie wyjezdzaja sobie ludzie na pagony :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak jest z tymi AMD jeżeli chodzi o cisze w pokoju bo już bylem na niego zdecydowany ale chyba jednak wezme p1.6a?

Jak masz wolny wentylator to jest cicho a jak szybki to głośno proste nie ?

:lol:

Tia... Pewnie ze proste:) Ale jest jeszcze sprawa tego filmu z THG. Dajmy na to ze wentyl padnie na takiej np. GigaByte bez zabezpieczenia.

nie wiem jak jest na gigabyte-cie ale na mojej plycie jest taka opcja no fan shotdown fajny bajer i dziala spox, od momentu wlaczenia kompa do wylaczenia bez coolera jest jakies 2 sekundy wiec procek raczej sie nie spali :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem jak jest na gigabyte-cie ale na mojej plycie jest taka opcja no fan shotdown fajny bajer i dziala spox, od momentu wlaczenia kompa do wylaczenia bez coolera jest jakies 2 sekundy wiec procek raczej sie nie spali :wink:

Mam pytanie jak testowales ta opcje? Odlaczyles wiatrak z wtyczki czy zatrzymales lopaki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tia... Pewnie ze proste:) Ale jest jeszcze sprawa tego  filmu z THG. Dajmy na to ze wentyl padnie na takiej np. GigaByte bez zabezpieczenia.

Człowieku ty to masz problemy jest taka opcja w biosie że poniżej określonej liczby obrotów sie komp wyłancza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie jak testowales ta opcje? Odlaczyles wiatrak z wtyczki czy zatrzymales lopaki?

przez przypadek 8) skladalem kompa w pospiechu i podlaczylem coolerek nie do CPU FAN tylko do innego.oczywiscie cooler sie krecil. 1 raz po wlozeniu proca ustawienia biosu sa defaultowe i moglem wejsc do niego i widzialem ta opcje, nawet byla wlaczona.jak mi sie po rstarcie wylanczal resetowalem bios bo myslalem ze cos nie tak. heh a okazalo sie ze to glupi FAN. troche nerwow mnie to kosztowalo :wink: spoznilem sie na browara :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...