Czuczu Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 padł mi kabel sygnałowy monitora i przeważnie obraz jest różowy. da rade wymienić kabel we własnym zakresie czy musze jechać do serwisu? tzn czy czeba lutować coś czy tylko jest kostka, którą się wkłada? monitor to LG flatron 775ft. i jeśli tak to gdzie taki kabel mam kupić? pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^Garth^ Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 jesli nie masz kabelka odpinanego z tylu to pewnie trzeba bedzie lutowac , watpie zeby byla kostka w monitorze. a wic to czy dasz rade wymienic ten kabelek zalezy jedynie od tego czy masz zdolnosci minimalne w kierunku lutowania. kabelek zapewne da sie kupic w sklepach komputerowych ale pewnie bedzie z wtyczkami po obu stronach , wiec trzeba by bylo odciac jedna , zdjac izolacje i sparwdzic np miernikiem ktory kabelek jest do ktorego pinu i gdzie je przylutowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 mialem kiedys to samo (obraz zielony) okazalo sie ze kabel sie "zlamal" przy wtyczce od monitora, niestety nei byl odpinany ale udalo sie zrobic najierw sprawdz gdzie walnal kabel (na wlaczonym mompie i monitorze ruszaj nim we wszystkie strony, jak trafisz na uszkodzone miejsce to kabel powinien sie poprawic) jesli przy wtyczce od monitora to mozna wymienic tylko wtyczke (sa do kupienia w elektronicznych) ale z tym to sporo zabawy bo musisz kapnac sie ktory kabel z ktorym pinem jest polaczony (albo miernikiem albo rozwalic oryginalna wtyczke) albo zrob tak jak pisze ^Garth^ i wymien caly kabel powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 mi kiedyś się złamał kabel i różowo było, w monicie byłą kostka (wewnątrz) ale nie zmieniałem bo i tak czas był na nowy monit :D do te jpory montor chodzi spoko, tylko jak sięruszy kompa to czasem jest znowu różowo - da się z tym żyć, nie ruszać kompa :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...