bbc20000 Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Chcialem sie dowiedziec jakie sa technologie produkowanie kineskopow. Wiem ze sie roznia od siebie jaoscia. Najbardziej chyba znany sa TRINITRONY firmy SONY ale jestem ciekaw jakie sa jeszcze inne znane technologie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Diamondtron od Mitsubishi to taka sama technologia i jakość co Trinitron. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 diamondtron jest w mitsubishi i najlepszych philipsach, np mój 107p4 (192-x1440, w słąbszych inny kineskop). patrząc na ceny sony to trinitron jest mało opłacalny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Cytat Chcialem sie dowiedziec jakie sa technologie produkowanie kineskopow... zasadniczo kineskopy dziela sie (ze wzgledu na maske) na - szczelinowe - perforowane - kratowe (kratownica) wlasnie -trony sa szczelinowe a dokladne wyjasnienia np tu http://www.pctechguide.com/06crtmon.htm#Aperture_grill wg. obiegowych opinni na szczelinowych ladniejsze kolory a na perforowanych latwiej ustawic geometrie - nie weryfikowalem bo nie mam mozliwosci przewalic kilkuset szt. monitorow :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Youth Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 trinitrony maja ladniejsze kolory ale wcale nie lepsze :) mam w domciu sony trinitrona 15 cali i kiedys go uzywalem teraz ma go moja siostra - sa na nim bardzo ladne kolory tzn zywe dobry kontrast itd Jak kupilem sobie eizo to sie zalamalem ze mam takie beznadziejne kolorki jakies takie wyblakle ... Jednak po dluzszym uzywaniu okazalo sie ze eizo lepiej odzwierciedla kolory tzn pokazuje takie jakimi sa naprawde a trinitron mocno przeklamywal. Np na trinitronie jakas tapetka powiedzmy caly odcinek jej wyglada na intensywnie rozowy na eizo zas widac przejscia ze jest bajpierw delikatnie mniej rozowy i przechodzi w intensywniejszy odcien :) podobnie z innymi kolorkami gdzie trinitron okazywal sie byc slepy na takie subtelne roznice Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Ciekawy artykul. Nie wiedzialem ze sa CRTs ktore maja DIGITAL DVI-I wyjscie. Wiecie ktore firmy produkuja takie CRTs ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...