Skocz do zawartości
pempek

Epox 8K7A+ i Win2000

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie przeglądam FAQ i forum od kilku dni i nie znajduje rozwiązania na mój problem. Patrzeć to nie zawsze znaczy widzieć i umieć to wykorzystać. Proszę o pomoc w takiej sprawie: płyta epox 8K7A+;athlon XP1600, gingstom ram 512, gf2mmx400 64, wd800jb, dvd-rw pionner wszystko pod win98 i me działa bez zarzutu, mam jednak potrzebe przejść na win2k i tu pojawia sie problem. Po załadowaniu win98 płyta świeci FF i wszystko gra. Przy ładowaniu win2k płyta testuje się do FF a następnie sygnalizuje kod 20 a później 60 i tak pozostaje. Efektem tego są zacięcia grafiki, przy teście DirectX sześcianiki się przycinają a w normalnym użytkowaniu kursor myszy denerwująco zacina się wędrując po ekranie. O niemożliwości zainstalowania niektórych programów nie wspomnę /np. AIDA32 zwis po instalacji i koniec/. Bios award modular v6.00 PG. Liczę na podpowiedź pozdrawiam /pempek001@tlen.pl/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem taka plytke i podobne problemy. mianowice komp sie wieszal w grach( skonczylo sie na kupnie nowej). mozesz poszukac mojego posta ( ale nikt nie odpowiedzial na niego :? ) okazalo sie ze z czasem w tych plytach siadaja kondensatory, wiec polecam Ci sprawdzic czy kondensatory na twojej plycie ( te mniejsze - znajdujace sie blizej portow pamieci) nie sa nabrzmiale lub czy nie wyplynalo z nich troche elektorolitu poniewaz wlasnie to powoduje problemy ze stabilnoscia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź, jak widać post jest "ciężki" od konstruktywnej pomocy. Musiałem sam poszukać przyczyny kłopotów i podpowiem problemy sprawiały sterowniki RAID'a. Po zassaniu najnowszych ze strony HightPoint'a komp dostał poweru. Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi