Skocz do zawartości
kostek11

Pasta na procek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

szukałem i szukałem i nie mogę znaleźć odpowiedzi na tak banalne pytanie:

Ile pasty, powiedzmy że srebrnej, nakładać na procek, tyle zeby po posmarowaniu rdzeń był cały przykryty, bez prześwitu. Czy może kropelka na wierzch i reszte zrobi za nas radiator ???

Help, bo nie chce mi sie już 3 raz czyścić tego dziadostwa !!! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troszkę wyczucia systarczy :D

Nakładasz ledwo kropelkę i rozsmarowujesz. Jak wystarczy na pół rdzenia to dodajesz jeszcze raz tyle i już :) Pamiętaj, zeby warstwa pasty była na grubość żyletki !

Aha, dobrze jest nałożyć minimalną ilość pasty na radiator i rozsmarować z miejscu styku z rdzeniem (ale to naprawdę tylko tyle, zeby po rozsmarowniu nic nie zostało). To wypełni mikrouszczelnienia w podstawie radiatora.

P.S. Nowy regulamin i już wiadć skutki :D Co poniektóre lukasy mogą być zawiedzone ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja daje mala kropelke na rdzen,potem roscieram to plaskim srubokretem :P

i zakladam cooler.

Ja uwazam ze nie trzeba smarowac i rdzenia i radiatora bo w koncu jak docisniemy radiator do posmarowanego rdzenia to sie nadmiar pasty wycisnie (dociskajac radiator,pasta wejdzie w rowki spodu radiatora)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi