Skocz do zawartości
ATLON

jaki wentylator wydajniejszy niz zalman 3000 a tani

Rekomendowane odpowiedzi

otuz podkrecilem mojego proca do 2400+ poprzez zmiane mnoznika i spoko chodzi wiec zwiekszylem fsb do 140 i wystartowal jako 2600+(2106mhz) chodzil jakies 20 min a potem zaczelo sie wsio sypac.znaczy proc sie przegrzewal. oczywiscie byl caly czas obciazony w 100%.przy 2250 ino startowal i sie wieszal:(. jaki bylby wiatrak wydajniejszy od mojego ale jednoczesnie jak najtanszy:) ? nie mam zbyt wiele kasy teraz a z drugiej strony nie chce placyc 100 z dodatkowe 100 mhz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w biosie po szybkim resecie pokazywalo 51-52 stopnie a aida te 60 jak juz mowielm radiator cieply ino jest vulcano 7+ na low bedzie wydajniejszy niz moj wiatrak? bo moze bym se to kupic no i moze do 2800+ bym doszel ale bym wolal cos taniego..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to chyba pozostaje v7+ ale jest mniej wydajny od zalmana...

mam nadzieje, że mówisz o Zalmanie 7000 Cu.

No, ale autor mówi o Volcano 7, nie Volcano 7+.

V7 jest całkiem wydajne. Kłopotliwy jest wentylator kontrolowany termicznie. Polecam zmienic wentyl na jakikolwiek o stałej ilości rpm, albo zamontować rezystor.

Mimo to, sam Volcano 7 będzie znacznie wydajniejszy od Twojego Zalmana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi