C3buś Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Płyta mi siadła, dobrze że komp na gwarze był. Problem jeden jest: Abita IC7-G w hurtowni nie mają, więc mogą mi dać w zamian Asusa P4C800 Deluxe (bez dopłat i innch d.u.p.ereli :) ). Ze specyfikacji obu płyt wynika że są takie samie ;) Jednak Asus ma lepszy dzwięk ;P Jak jest z kartą sieciową zintegrowaną? Testów sieciówki na tej płycie nie widziałem jeszcze ;( Chyba są to 2 takie same plyty, ale prosiłbym o wypowiedz kogoś kto miał styczność z 2 płytami (jest ktoś taki? ;) ). Wydaje mi się że zamiana jest rozsądniejsza niż branie kasy i kupienie 2 raz Abita... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 :arrow: z Abit'em IC7-G nie mialem stycznosci, natomiast z Asus'em P4C800 tak. plyta jest super :) (pisalem o niej juz wiele razy na forum, jak chcesz to poszukaj). jesli dzwiekowka jest na kozysc Asus'a to bierz go, nie ma sie nad czym zastanawiac. sieciowka powinna smigac na nim jak nalezy - ja zadnych problemow nie zauwazylem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C3buś Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Wezmę Asusa, ale mam jedno pytanie: czy wchodzi na niego Zalman 7000A-Cu? Na P4P800 podobno wchodzi, a na wersję "C" już nie. Czy naprawdę są problemy z zamieszczeniem tego coolerka na płycie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Ja miałęm ten sam dylemat, i wybrałem ABITA, ponieważ ASUS miał/ma problemy z niektórymi coolerami a pozatym pierwsze partie radeonów 9700 pro nie działają prawidłowo na Asusie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C3buś Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Zbieram kasę na Radka 9800 więc tutaj problemu nie mam... :) Niestety z tym coolerkiem to mnie zmartwiłeś :( Może jednak ktoś jest na forum kto ma Zalmana na tej płycie? Mam nadzieję ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 no asus z nowm biosem podobna ma juz prescota obsłuzyć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C3buś Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Myślisz że Abit nie wypuści nowego biosu? :) Hmm ale podobno mają być 2 wersje Prescotów: 0,13 mikrona i 0,09 mikrona... Socket 478 załapie się na te pierwsze :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince15 Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Ja miałęm ten sam dylemat, i wybrałem ABITA, ponieważ ASUS miał/ma problemy z niektórymi coolerami a pozatym pierwsze partie radeonów 9700 pro nie działają prawidłowo na Asusie. Na Asusie P4C800 wchodzi Zalman 7000(widziałem u kumpla). Poza tym na Asusie P4P800Deluxe miałem R9700Pro i nie zauważyłem żadnych nieprawidłowości... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C3buś Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Dzienx uratowałeś mi zycie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince15 Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Ten 9700Pro był z najwcześniejszej serii(Gigabyte,ver. taka jaka powinna wg instrukcji Asusa sprawiać problemy ze stabilnością i podkręcaniem). Nie miałem powodu do narzekania ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Ten 9700Pro był z najwcześniejszej serii(Gigabyte,ver. taka jaka powinna wg instrukcji Asusa sprawiać problemy ze stabilnością i podkręcaniem). Nie miałem powodu do narzekania ;-)A ja kupiłem ABITA bo właśnie dzień przed złożeniem zamówienia przeczytałem Instrukcję Obsługi :). Ale nie jestem niezadowolony z Abita. Wszystko hula na 3GHZ bez problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C3buś Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Ja też na Abita narzekać nie mogłem...Swojego proca 2.4 ghz na 533 pogonilem na 3.5 ghz. Niestety tego samego dnia padło mobo (przez wadliwy qler :( ). Abit IC7-G wypasiona płyta moim zdaniem, zobaczę czy Asus nie jest gorszy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosz Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 no asus z nowm biosem podobna ma juz prescota obsłuzyćNapewno,na stronie UK Asusa sa podane jakie dokladnie modele. Przy Abicie z serii ic7 do tej pory niema takiej wzmianki wiec watpliwe by obslugiwaly,dopiero przy AI7 jest to wyraznie napisane ale kwestia oc na tej plycie pozostawia wiele do zyczenia,osobiscie tego niesprawdzilem ale wystarczą mi testy robione przez serwisy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...