TeQuila SunRise Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 AAaaale walek ! Dostalem dzisiaj nowy wentyl ( WhisperRock IV ) ale niestety plyta go ..nie widzi ( !? ) tzn jak wlaczam komputer, jest kilka pikniec i odrazu odcina zasilanie, jednym slowem komp. nie chce sie wlaczyc. Jednak jesli podlacze ten wiatrak do gnizada na dodatkowy wiatrak dla obudowy ( PWRFan), a ten poprzedni podlacze pod gniazdo dla procka to wszystko chodzi ok...jeden i drugi chodzi jak nalezy...Potem juz w trakcie pracy kompa, szybko przekladam podlaczam ten nowy wentyl do gnizada dla zasilania procka i nadal chodzi normalnie...ale sam podlaczony normalnie juz nie chce wystartowac... Wie ktos moze co z tym fantem zrobic ? Za wszelka pomoc z gory dziekuje ! pozdrawiam ps Zapomnialem dodac ze pyta to K7Vza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiEdLe Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Wylacz w biosie kontrole wiatraka cpu. Ten wiatrak kreci sie pewnie dosc wolno i bios traktuje to jako awarie .... Mam to samo przy TT Silent boost puszczonym na 7V ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 SiEdLe <-== BRAWO dla tego pana ! a juz mialem ochote wystawiac tego blaszaka na allego..;P pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 To ja mam jeszcze takie pytanko : Czy mozna pozbawic wiatraczka karte graf Geforce 2 mx 200 ? strasznie warkocze a bez wiatraka to komp. bylby teraz nieslyszalny.. temp na plycie mam w granicy 32-33 C, a proca 35-36 dodam ze komp jest z regoly waczony po kilka godzin non stop... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATLON Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 mozna karta bez zadnych problemow bedie chodzila duzo kart z serii mx jest pozbawionych wiatraka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 z tego co ja pamietam, K7VZA nie mialy mozliwosci wylaczenia tego czujnika obrotow. ale moze sie myle. A tak w ogole to w czym to przeszkadza zeby te wtyczki byly zamienione?! wentylek tej grafie jest bedny, ale pod warunkiem solidniejszego radiatora - po nagrzaniu pod obciazeniem nie moze on parzyc, bo grafa w ktorkim czasie moze pzestac cieszyc swoja wydajnoscia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 SiEdLe: na 7v nic go nie wykryje. do prawidlowej obslugi sygnalu musi miec podpiete GND a nie 5v ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiEdLe Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 SiEdLe: na 7v nic go nie wykryje. do prawidlowej obslugi sygnalu musi miec podpiete GND a nie 5v ;]Heh ja mam podlaczony minus (GND) :!: :) Napiecie z 12 do 7 v obnizam potencjometrem 1W 100 ohm :) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 ano chyba ze tak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...