Skocz do zawartości
TeQuila SunRise

Problem z uruchomieniem wentyla -=- prosze o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

AAaaale walek !

Dostalem dzisiaj nowy wentyl ( WhisperRock IV ) ale niestety plyta go ..nie widzi ( !? ) tzn jak wlaczam komputer, jest kilka pikniec i odrazu odcina zasilanie, jednym slowem komp. nie chce sie wlaczyc.

Jednak jesli podlacze ten wiatrak do gnizada na dodatkowy wiatrak dla obudowy ( PWRFan), a ten poprzedni podlacze pod gniazdo dla procka to wszystko chodzi ok...jeden i drugi chodzi jak nalezy...Potem juz w trakcie pracy kompa, szybko przekladam podlaczam ten nowy wentyl do gnizada dla zasilania procka i nadal chodzi normalnie...ale sam podlaczony normalnie juz nie chce wystartowac...

Wie ktos moze co z tym fantem zrobic ? Za wszelka pomoc z gory dziekuje !

pozdrawiam

ps

Zapomnialem dodac ze pyta to K7Vza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja mam jeszcze takie pytanko :

Czy mozna pozbawic wiatraczka karte graf

Geforce 2 mx 200 ?

strasznie warkocze a bez wiatraka to komp. bylby teraz nieslyszalny..

temp na plycie mam w granicy 32-33 C, a proca 35-36

dodam ze komp jest z regoly waczony po kilka godzin non stop...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co ja pamietam, K7VZA nie mialy mozliwosci wylaczenia tego czujnika obrotow. ale moze sie myle.

A tak w ogole to w czym to przeszkadza zeby te wtyczki byly zamienione?!

wentylek tej grafie jest bedny, ale pod warunkiem solidniejszego radiatora - po nagrzaniu pod obciazeniem nie moze on parzyc, bo grafa w ktorkim czasie moze pzestac cieszyc swoja wydajnoscia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi