Pitur Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Tez mam maly problem z IV. Zwlyklym DOSowskim formatem formatuje sie 1h45min ,a tej samej wielkosci dysk 5200rpm MAXTORa okolo 15min,co moze byc przyczyna? :? Witam Poszukaj w Sieci programiku "octeta.exe" ("Octeta.zip"). Mozesz takze uzyc albo Wizarda Ontracka (format ok. 30 sekund), albo programu Pqmagic w wersji dla DOS (dyskietka) - jeszcze szybciej, bo kilkanascie sekund trwa format 80-tki.. -- Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Alez ja go w autostart nie wrzucam.. Ale jest dla mnie fajnym narzadkiem (nie tylko temperature podaje). Faktycznie przyjemne informacje podaje, wczesniej niezauwazylem tych odczytow SMART'a. A widziales DriveHealth? http://www.drivehealth.com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 wow to niezle masz wyniki :D Naprawde, przewaznie wyniki ksztaltuja sie w granicach Average:36500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Czytałem maila że Segate B IV formatuje się długo. Mam z tym dużo doczynienia. I wiem że Tsty spójności dysku pod Fdiskiem i formatowanie pod DOS-em na Baracudach IV przebiega wolno. Mimo włączenia DMA itp. Western Digital nawt 5400 rpm na tym samym sprzęcie robi to szybiej Nie wiem dlaczego ludzie wybierają Segate kiedy nawet WD Portage chodzi szybciej nież B IV. Porównajcie (HD Tach. SiSoft Sadra 2001, Norton Utilites System Info 2001) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Nie wiem jak to jest z tym testem spojnosci oraz formatowaniem w sumie ale czy to przypadkiem nie zalezy od chipsetu? Moje obserwacje (wszystko na plytach MSI) KT133 dlugo KT266/333 szybko (format i fdisk pod dosem). Ktos wie jak to jest dokladniej, ktos moze potwierdzic albo czesciowo zaprzeczyc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Więc nie zależy chyba. Sprawdzałem na VIA694T, Intel 815 EP-B, Intel 440 BX I na wielu płytach na SIS pod AMD, również na VIA KT266 i KT133(A) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 (...) Nie wiem dlaczego ludzie wybierają Segate kiedy nawet WD Portage chodzi szybciej nież B IV. Porównajcie (HD Tach. SiSoft Sadra 2001, Norton Utilites System Info 2001) Witam Dlaczego wybralem ja? Nie znam tak cichego dysku na rynku, np. IBM DTLA to.. traktor :-), zas WD... coz, "slawna" serie "Caviar" niektorzy beda pmietali dluuuggoo.. W sumie padlo mi trzy B-IV (zaniki +5V), wszystkie reklamacje uznano. Piatej teraz uzywam. I jest to rozkosz, a nie praca. Cisza. A kto formatuje dzis HDD.. fdiskiem i formatem? Milosnik muzealiow? :-) PS. Dwa Caviary ongis odzalowalem. Dystrybutor nie uznal reklamacji :-( -- Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Więc nie zależy chyba. Sprawdzałem na VIA694T, Intel 815 EP-B, Intel 440 BX I na wielu płytach na SIS pod AMD, również na VIA KT266 i KT133(A) Ale na 266 czy 266A ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 20 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2002 I na VIA KT266 ( Soltek SL-75 DRV) beż żadnej edycji. i jedna na VIA KT266A ( ASUS A7V266) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 20 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2002 I na VIA KT266 ( Soltek SL-75 DRV) beż żadnej edycji. i jedna na VIA KT266A ( ASUS A7V266) Coz czyli sam nie wiem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 20 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2002 Faktycznie przyjemne informacje podaje, wczesniej niezauwazylem tych odczytow SMART'a. A widziales DriveHealth?http://www.drivehealth.com Wlasnie skonczylem (testowac) DriveHealtha. To nie jest to :-(. Dane podaje dokladnie te same (sprawdz okno "Show drive(s) info" DTempa), ale: - DTemp jest freeware, i zajmuje (bez tego "reportoola" - zbedny) 138kB na dysku (ponad cztery razy mniej niz DriveHealth) ; - DriveHealth jest klopotliwy w "rejestracji" (szukalem pelnej wersji prawie pol godziny) i.. platny. Na stronie, ktora podales jest tylko update. Zajmuje kupe miejsca, a "setup", ktory przy uninstallu wymaga recznego usuwania plikow, to przyklad niechlujstwa. I to.. platnego (teoretycznie). Coz, wg. mnie, DTemp jest zdecydowanym faworytem w tej "konkurencji" :-) . Polecam go spokojnie.. -- Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 20 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2002 Coz dogrzebalem sie juz do wszystkich opcji DTemp i fakt jest to samo i darmowo moge przy DTemp zostac :) a DH u mnie nic nie zostawil w .ini ani /Run/ itd. Ale z tym argumentem o objetosci softu to przesada :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 20 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2002 Temperatura mojej BIV to tylko 34 stopnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 20 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2002 Temperatura mojej BIV to tylko 34 stopnie :) U mnie aktualnie 38C (obudowa bez wyciagow i "zasysow" powietrza) lol "zasysy" :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 20 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2002 U mnie DTemp po godzinie pracy pokazuje 42 stopnie, po przylozeniu wentylatora 80x80 12v i odczekaniu 10-15 minut temperatura spadla do 29stopni i spadla by jeszcze troche (gdzies do 25 stopni). Oczywiscie wentylator byl zakladany podczas pracy dysku okolo godziny a jesli bym go zalozyl przed wlaczeniem kompa to wiadomo ze nie musial bym czekac na osiagniecie tych 25 stopni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 20 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2002 Mam do Was pytanie : Czy moje wyniki sa w porzadku ? Oto one : Random Access Time 11.7ms Read Burst Speed 15.1mbps CPU utilization 1.8% Read Sped max.13542.0kbps min.5463.0kbps aver.12744.1kbps Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 20 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2002 U mnie DTemp po godzinie pracy pokazuje 42 stopnie, po przylozeniu wentylatora 80x80 12v i odczekaniu 10-15 minut temperatura spadla do 29stopni i spadla by jeszcze troche (gdzies do 25 stopni). Oczywiscie wentylator byl zakladany podczas pracy dysku okolo godziny a jesli bym go zalozyl przed wlaczeniem kompa to wiadomo ze nie musial bym czekac na osiagniecie tych 25 stopni Hmmm troche zbyt duzy spadek imho. To bedzie niewiele wiecej niz temperatura pokojowa a to dziwne. Ale kto wie... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...