Skocz do zawartości
Wofek

Który z wentylatorów ???

Ktory byscie wzieli ???  

1. 1. Ktory byscie wzieli ???

• Zalman CNPS 3000 + - 89 zl
      2
    • CoolerMaster HCC-001 - 85 zl
      4
    • CoolerMaster HSC-001 - 72 zl
      0
    • CoolerMaster AAC-001 - 60 zl
      0
    • Titan D5TB ;)
      13
    • Volcano 7
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Wofek a sam o tym nie myślisz ?chyba zaden air cooler nie zbije tak temp jak water cooler, całe ciepło wydalane jest poza kompa, mobo chłodna :D , hdd nie są podgrzrewane przez procka itp.

no i tyle wiatraków odpada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wofek a sam o tym nie myślisz ?chyba zaden air cooler  nie zbije tak temp jak water cooler, całe ciepło wydalane jest poza kompa,  mobo chłodna  :D , hdd nie są podgrzrewane przez procka itp.

no i tyle wiatraków odpada

Jak Ty zamontujesz to zobacze ! :P Jak Ci bedzie ładnie chodzić to biore ! :P 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro już polecano Ci Volcano 7+, to po co się szczypać z forsą. Bierz Volcano 9, nie dość, że lepszy, to ręcznie ustawisz sobie obroty, do takiego poziomu, który Ci odpowiada.

A co do najlepszych coolerów na rynku, to Volcano 7+ może się schować, przy takim Swiftechu, no ale nie można mieć zarówno ciszy i wydajności.

Za to, mniej związane z tematem: Przedstawiam Wam małego potwora:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro już polecano Ci Volcano 7+, to po co się szczypać z forsą. Bierz Volcano 9, nie dość, że lepszy, to ręcznie ustawisz sobie obroty, do takiego poziomu, który Ci odpowiada.

A co do najlepszych coolerów na rynku, to Volcano 7+ może się schować, przy takim Swiftechu, no ale nie można mieć zarówno ciszy i wydajności.

No, a może by taki wynalazek? Mały, cichy, i jak fajnie wygląda z SK6...

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No na takim procku, to chyba niskiej nie będzie... zwłaszcza na cichym wentylatorku...

Sparawa wyglada tak:

PTS3-6 - 25 dbA

IDLE - 45*

FullLoad - 49*

Po 5 min od wyłączenia FullLoad - 46*

PTS1-3 ( chyba ) - 28 dbA

IDLE - 43*

FullLoad - 48*

Po 5 min od wyłączenia FullLoad - 44*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie czytalem calego postu, no ale wyraze swoje zdanie.

Zalman jest glosniejszy od Titana, tak samo jak te Cooler Mastery, ten Zalman jak sie go pusci na 7V to moze i jest cichszy ale w innym wypadku NIE ! Pozostaje jedno - Bierz Titana, i niewiem dlaczego w ankiecie przy nim pojawil sie usmieszek, czyzby jakas kpina ? Przeciez to bardzo dobry tani, cichy, wydajny wiatrak !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zalozcie sobie taki wentylek http://www.pcpowerzone.co.uk/reviews.php?id=127, to jest dopiero kiler

55 db? Jeszcze mi życie miłe...

Ten to i tak słabiaczek, tylko 80 CFM... ja polecam to cacuszko, ale na procka to chyba nie wlezie... http://www.2cooltek.com/blowhole.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Allegro, był taki od złotówki, i jeszcze przed końcem aukcji, cena przekroczyła 40zł, mysle, że możesz zarządać 49zł, a jak jesteś zachłanny to i 55 zł.

HEHE !!!

Zobacz kto kupił tego wentyla na allegro ! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli ma byc naprawde cicho na AC to Zolman ale z serji 6000(niestety drozszy od 3000) poniewaz jest idealnym kompromisem miedzy wydajnoscia a glosnoscia (na LOW nieslyszalny).Posiadam taki wentyl i jestem bardzo zadowolony. Zeby nie wyjsc na fanatyka Zolmana to powiem ,ze wczesniej mialem Volcano7,pozniej Volkano7+.Oba bardzo wydajne ale jak dla mnie za glosne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Volcano 7+ na pudelku (przy LOW) ma 25dB.Na moj gust to bedzie ok 30dB.Ja jednak mimo ,ze zajmuje sie elektronika nie lubie logarytmow.Zapodam porownanie z zycia wziete:Volcano7+ na moje ucho przy LOW ma taka glosnosc jak Zolman(ktorego obecnie katuje) na HIGH.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...