XvX Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 Witam, MAm do kupienia kartę: Prolink GF Ti4200 128 MB DDR agp8x VIVO (taktowanie: 500Mhz) za 499zł Powiedzcie, czy wersja VIVO nie jest jakims bublem? Czy warto płacić? Jak z podkręcaniem? P.S. mój komputer to (będzie) AMD Athlon XP 2200+ płyta gł: MICROSTAR MSI KT-4AV KT400A 512MB DDR PC3200 400 Mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJDAHO Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 VIVO - video in & video out(karta ma poza wyjsciem video wejscie) ,jak za te forse to bym bral ,bardzo przydatna zabawka ,pozwala na nagrywanie materialu na dysku kompa ,odnosnie podkrecania to nie wiem jakie tam sa ramy itd . wiec ci nie pomoge ale za te cene to chyba najlepsze co mozna dostac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻYWIEC Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Gdzie można to kupić? Sklep czy druga ręka (np Allegro)?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvX Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Sklep - pierwsza ręka ;) rok gwarancji -. sklep FDD Computers w Bielsku białej www.fdd2.prv.pl Obawiam się jednak, że nie znajdziecie jużtakiej bo własnie kupiłem :) Czekam teraz tylko na złożenie kompa A własnie !!! Macie jakieś poradniki odnośnie składnia kompa złote rady czy coś w tym stylu ;)??? Tylko jeszcze nie jestem pewnien tego taktowania, bo nie mogłem doszukać się tego w opisie, ale słyszałem że agp8x nie różnią się taktowaniem. Jak sprawdzić taktowanie, bez uruchamiania sprzętu? Jakby ktoś chciał konniecznie tego ti4200, to w sklepie apollo tez w Bielsku (www.apollo.net.pl ) jest Albatron ti4280 (chyba dobrze zapamiętałem) 64 MB za 440 więc promocyjna cena. Więcej szczegółów nie znam musicie się sami zapoznać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 chłopie, po co żes wziął płyte na kt 400A ??? tozto bubel totalny, juz kt600 jes tok ale kt400a jest do kitu. weź zmień jak możesz. bierz abita/epoxa/msi na kt600 :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolski Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Ja mam taka karte i sobie bardzo chwalę, z tym że ja za swoja dałem 500 zł ponad 2 mies. temu na giełdzie w W-wie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 AMD Rulezz---> czemu kt 400A to bubel? Pytam bo widziałem te płyty na allegro po bardzo okazyjnych cenach i sie zastanawiałem nad kupnem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 ..wydaje mi sie ze najwazniejszy jest rev rdzenia i rodzaj pamieci. rdzen lepsiejszy A3 > A1 > A2 jest najgorszy. a pamieci do oc lepsze Samsungi nish hynixy.. http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=34812&highlight= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 adas : kt400A to tylk olekko poprawione kt400. nie jest to zbyt udany chipset, kt600 jest o niebo lepszy, ma s-ata, fsb 200 i wyższe, i parę innych bajerów. jeśli chcesz na prawdę tanio kupić )poniżej 200zł) to ok, ale jeśli możesz dołożyć parę zeta do kt600 to warto, choćby dla s-ata. ok 220 zeta kupisz asrocka na sis 748 i będzie wydajniejszy, będzie miał s-ata a jak weźmiesz wersję E+ (zwykle na końcu nazwy jest samo E) to będziesz miał niezłe możliwości podkręcania. XvX kupił już tego Ti4200, czekamy na wyniki podkręcania i odczucia :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvX Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Po pierwsze: Na kręceniu to ja się nie znam w ogóle :) Po drugie: Chciałem odpalić 3DMarka ale wywalił błąd, że wymaga DX 8.1 a ja mam 9.0 :roll: Po trzecie jeszcze nie mogę sie wypowiedzieć na temat tej karty, ponieważ...: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=625214#625214 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Po pierwsze: Na kręceniu to ja się nie znam w ogóle :) ..a co to za filozofia sciagnac sobie np. RivaTuner i znalezc w nim dwa suwaki? Po drugie: Chciałem odpalić 3DMarka ale wywalił błąd, że wymaga DX 8.1 a ja mam 9.0 :roll: ..to rusz mozgiem bo po to go masz ..sciagnij sobie nowsza wersje tego benchmarka albo zainstaluj patcha. a tak profilaktycznie polecam czasem lekturke forum wylaczajac wlasne topiki.. Po trzecie jeszcze nie mogę sie wypowiedzieć na temat tej karty, ponieważ...: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=625214#625214 ..jesli karta kula na domyslnych wartosciach to raczej nie jej wina. mowie raczej bo czasem zdarzaly sie walniete egzemplarze ..jednak bardziej nastawilbym sie na badziewny soft albo jakas inna przyczyne.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Z tym DirectX to jakieś zwały są czasem. Ja z moim GF3 jak zainstalowałem DX9 to żadna gra sie nie chciała włączyć. Jak zainstalowałem 8.1 to wszystkie się włączały. No tyle że zasilacz rządzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvX Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 ..to rusz mozgiem bo po to go masz ..sciagnij sobie nowsza wersje tego benchmarka albo zainstaluj patcha. a tak profilaktycznie polecam czasem lekturke forum wylaczajac wlasne topiki..Ale chyba masz na tyle IQ, żeby wyczaić, żę moja karta będzie miała zaniżony wynik w 3dM 03 w stosunku do 01, bo ten pierwszy wykorzystuje bajery z DX 9.W każdym razie dzięki za radę zainstalowqałem nowe stery z Nvidi, zakryję obudowę i zobaczę czy będzie zacinać się. A mówiąc, że nie znam się na podkręcaniu chodziło mi o to, że kompletnie nie interesyje sie tym i nawet nie wiedziałem, że istnieje takie coś jak RivaTuner. No chyba mam prawo być zielony w tym temacie, tego chyba regulamin nie zabrania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebkan Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Sklep - pierwsza ręka ;) rok gwarancji -. sklep FDD Computers w Bielsku białej www.fdd2.prv.pl...Ja tam kupilem abita nf7 2 tyg temu i na drugi dzien poszla do serwisu :( caly czas czekam... ogolnie maja tam sporo kart prolinka np fx 5600 pełny prolinka kosztuje 599 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvX Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=627485#627485 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Ale chyba masz na tyle IQ, żeby wyczaić, żę moja karta będzie miała zaniżony wynik w 3dM 03 w stosunku do 01, bo ten pierwszy wykorzystuje bajery z DX 9.W każdym razie dzięki za radę zainstalowqałem nowe stery z Nvidi, zakryję obudowę i zobaczę czy będzie zacinać się. A mówiąc, że nie znam się na podkręcaniu chodziło mi o to, że kompletnie nie interesyje sie tym i nawet nie wiedziałem, że istnieje takie coś jak RivaTuner. No chyba mam prawo być zielony w tym temacie, tego chyba regulamin nie zabrania. ..aaj, nie 03. 3DMark2001 SE Build 330 smiga z DX9 bez problemu. bylo jush wiele razy o tym na forum. zassaj sobie ta wlasnie wersje albo jakis upgrade. noi koniecznie wrzuc google i wpisz RivaTuner. jeden z pierwszych odnosnikow powinien poprowadzic ne strone z najnowsza wersja programu. sciagasz instalujesz i jesli choc troshke lamiesz angielski to dalej bedziesz wiedzial co robic. przy tej karcie mozesz odrazu wrzucic rdzen na 300 a pamieci na 600 i zapuscic 3dmarka. jesli przejdzie to znaczy ze miales farta i masz calkiem fajna karte. pozostaje tylko powoli podnosic w gore obie wartosci i sprawdzc kiedy pojawia sie jakies przeklamania w obrazie. jesli jednak przy 300/600 program sie zwiesi to zejdz na 280/570 i powoli spinaj sie w gore (najpierw samym rdzeniem a gdy wyznaczysz graniczna wartosc to krec pamieciami). btw. po zainstalowaniu RT szybko odczytasz rev rdzenia co w moim mniemaniu bardzo wiele mowi. tak wiec do dziela i powodzenia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvX Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 Dzięki wielkie :) Jakbyście mieli jakieś arty o kręceniu ti4200 to podajcie namiary, chętne poczytam (oczywiście fachową) lekturę ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvX Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Dokonałem testów tej karty w 3d Marku 01: WYNIK: 9414 Czy to nie za mało? tutaj są szczegóły: http://service.futuremark.com/compare?2k1=7306367 Operating System Microsoft: Windows 98 DirectX: Version 9.0 Mobo Manufacturer: MSI Mobo Model: MS-6712 AGP Rates (Current/Available): 8x / 4x 8x CPU: Unknown 1800 MHz /3d mark nie wykrył ale ja mam Athlona XP2200+/ FSB: 133 MHz Memory: 512 MB Graphics Chipset: NVIDIA GeForce4 Ti 4200 Driver Name: NVIDIA GeForce4 Ti 4200 with AGP8X Driver Version: 4.14.10.4523 Video Memory: 128 MB Program Version: 3DMark2001 SE Resolution: 1024x768 32bit Texture Format: Compressed FSAA: Disabled Z-Buffer Depth: 24bit Frame Buffer: Double Rendering Pipeline: D3D Pure Hardware T&L Detailed Test Results 3DMark Score: 9414 3D marks Game 1 Car Chase - Low Detail 132.8 FPS Game 1 Car Chase - High Detail 48.3 FPS Game 2 Dragothic - Low Detail 175.0 FPS Game 2 Dragothic - High Detail 99.0 FPS Game 3 Lobby - Low Detail 122.4 FPS Game 3 Lobby - High Detail 57.7 FPS Game 4 Nature 50.7 FPS Fill Rate (Single-Texturing) 870.5 MTexels/s Fill Rate (Multi-Texturing) 1908.1 MTexels/s High Polygon Count (1 light) 47.3 MTriangels/s High Polygon Count (8 lights) 10.5 MTriangels/s Environment Bump Mapping 130.3 FPS DOT3 Bump Mapping 125.1 FPS Vertex Shader 82.8 FPS Pixel Shader 104.8 FPS Advanced Pixel Shader 72.2 FPS Point Sprite 23.5 MSprites/s [/b][/size] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIEKO Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 troche nie na temat ale gdzie mozna kupic GF4 4200 64/128ddr i agp8x w cenie do 600 zl. Bo szukalem i nigdzie niema. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 czy ja wiem czy to mało... chyba troche mało bo powinno byc cos koło 10k ja na sprzecie co ponizej z grafa 250na440 mam 9,2k .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 ..norma na tej karcie to jakies 9900-10000 przy takim konfigu. generalnie jest ok. zakladajac ze norma jest przy swiezej windzie i bez jakichs tam rezydentnych programow to mnie sie zdaje ze karta spelnia swoj standard. pokrec teraz i zobaczymy co bedzie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...