memorando Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Niedaję w oc ponieważ mi chodzi o podkręcenie proca ale nie zasluguje to na miano o/c więc tutaj daję. O ile mogę podkręcić na msi k7n2 delta ilsr na boxowym chlodzeniu bartona 2500?? a by nic się niestalo mojemu kompowi a mogło dzień w dzień wytrzymawać to po 16 godzin pracy na opodkręconym procu:) fx 5200 gf do ilu mogę podkręcić w ten sam sposób??:) aha zmieniać mnożnik i fsb?? podajcie najlepszą metodę na przyśpieszenie lekkie kompa ale żeby się mu nic nie stalo ddry są 333 taktowane kingston cl 2,5 w dual chanel:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$migacz Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 :lol: a jakiego masz proca ?? próbujcie a bedziecie wiedzieli... FX5200 -> Współczuje.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memorando Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 przekreciilem fx 5600 radek 9100 hercul;esa był od początku zwalony i fxa chcę delikatnie podkręcić niemam ochoty już ladować w grafiki:) a fx 5200 masz rację grób najlepiej se w łeb strzelić:) ale fx 5600 podkręcilem winfoxem leadteka do zielonego końca a początku żółtego oba parametry i padł dzisiaj po 2 godzinach:( przekręcony:( teraz niewiem czy gwarę mi uznają echhhh a radek 9100 herculesa od początku był zwalony mam pecha do grafik:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memorando Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 płyta główna msi k7n2 delta ilsr z biosem 7,6 procek athlon 2500 pamiątki ks ddr 333 ks 2 razy 256 dual cl 2,5 2 razy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$migacz Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 jak sklep znajomy to z gwarą jakoś pojdzie nawet jak nie to pewnie tez pojdzie podkrecaj co 10 mhz patrz czy pamiec nie sypie błedami ... 3DMARK -> Vertex Shader jak nie ma artów to dalej jak pojawią sie arty to poprzednia wartość minus 5 mhz... potrzeba nie co wyczucia ale tak jak napisałem powinno być ok pod warunkiem ze masz dobre chłodznie na rdzeniu... polecam radiatorki na pamięci zwieksza zywotność karty ... procek ?? Barton or not Barton ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 memorando szukaj, o podkręcaniu było bardzo wiele, ale: 1. wymień cooler na tym daleko nie zajedziesz 2. zwiększaj fsb, zmniejszając mnożnik, ale na tych pamiątkach i tak dużo na tym nie zwojujesz 3. grafike podkręc o 30 Mhz i obadaj jakimś 3dmadkiem czy są artefakty, nie ma to dalej 5Mhz w góre i aż sie pojawią, potem możesz nieco zmienszać o 1 Mhz, aż do uzyskania maxymalnego taktownia bez artefaktóf. Zależy też jaka grafa, i jakie memorki na grafie bo neiktóre kręcą sie słabiej, neiktóre mocniej. Co do przetaktowania obadaj temperatury na CPU/GPU i podkręć tak żeby temperatura nie przeklraczała jakis norm, najlepiej po przetaktowaniu urouchom jakieś progsy (prime, 3dmark), pomęcz kompa troche i zobacz jakie temperaturki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...