grzesiekf Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 zwróciłem uwagę. Ale ten czujnik by musiał strasznie kłamać - a jak kłamie to czemu 3.3 oraz 5 są w miarę dobre? I mam jeszcze jedno pytanie. Czy na takim firmowym zasilaczu jak bym miał napięcia załużmy: 3.43, 5.25 oraz 12.6 to czy nie miałbym prawa go reklamować (to mieści się w normach ATX - są to krańcowe wartości normy) ?? Czy te firmowe zasilacze nie mają zaostrzonych wymogów co do trzymania napięcia - i przy np. 12V -jak bym miał 12.5V - prawie do reklamacji ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Nie wydaje mi się, żeby firmowe zasilacze miały zmniejszone tolerancje. Raczej wszędzie podane jest +/-5%. A co do przekłamań wartości odczytywanych przez czujnik to IMO nie ma w tym żadnej reguły (zresztą przekonałeś się o tym na własnym przykładzie). Moje mobo dodaje sobie 0,4-0,5V do +12V a +3,3V i +5V podaje z dużą dokładnością (odchyłka około 0,03-0,05V od wskazań miernika). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekf Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 A ile wat 360/420 będzie odpowiednie dla takiego sprzętu: mobo: epox8rda+ rev.2.1 proc: Thorton 2000+ hdd: wd caviar 60 GB 7200 8MB hdd: 8,4 GB 5400 fdd cdrw cd-rom klaw mysz ram-512MB ile taki sprzęt będzie pobierał prądu?? a ile więcej po podkręceniu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...