KOala Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Nic nie wygooglowałem niestety, najbardziej zależy mi na napięciu na jakim pracuje (1,5 czy też 3,3V), bo chcę wsadzić do swojej płyty, która obsługuje tylko AGP4x i nie chcę jej spalić (ponoć działa tylko z 1,5V). Lub link: www.koalabis.republika.pl/sis_agp.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Dla mnei wygląda jak jakiś s3 virage :) - miałem kiedyś podobnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 *AGP 2X Interface Running At Speed Up To 133MHZ *64Bit 2D/3D Graphic Accelerator *4/8MB High-Speed Memory *Resolution Up To 1600x1200 *Built-In 128 Bits Read Cache To Enhance Frame Buffer Read Performance *Built-In 32 Bit Floating Point Format VLIW Triangle Setup Engine *Built-In Texture Cache With Lou Replacement Strategy *Supports Solid, Flat, and Gouraud Shading *Supports High Quality Dithering *Supports Z-Test, Alpha-Test, and Scissors Clipping Test *Supports Stipple Patterns, Stipple Alpha Line Pattern, and OP *Supports Mip-Mapping *Supports Point-Sampled, Bi-Linear, and Tri- Linear Texture Filtering *Supports Texture Transparency, Blending, Rapping, Mirror, and Clamping Slowem, nie pchaj tej karty do plyty ktora ma only 1,5V AGP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 A pogooglować się nie chciało ?? http://www.orion-computers.co.uk/SiS%20632...phic%20card.htm Orion says... Please note: This card will not work with Any 4x or 8x AGP Board as it is a 2x AGP card and does not support 4x/8x AGP or the 1.5/0.8 voltage requirement. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Dla mnei wygląda jak jakiś s3 virage :) - miałem kiedyś podobnegoS3 Virge też miałem kiedyś i był na PCI, nie spotkałem się z wersją na AGP- chociaż kto wie- nigdy nie mówię nigdy :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Byl na AGP "nastepca" trio/virge i byl to S3 Trio 3D AGP 8MB. Ale to starszna padaczka nawet w porownaniu z riva tnt2 vanta itp. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 A pogooglować się nie chciało ?? http://www.orion-computers.co.uk/SiS%20632...phic%20card.htm Orion says... Please note: This card will not work with Any 4x or 8x AGP Board as it is a 2x AGP card and does not support 4x/8x AGP or the 1.5/0.8 voltage requirement. Uwierz mi, że skanowanie+obróbka, zakładanie konta na republice trwało więcej niż twoje googlowanie, zresztą sam szukałem jak widać z miernym skutkiem. Co do linka, który podałeś to są różnice między tymi kartami- różnią się nie tylko ilością pamięci, ale przede wszystkim złączem- ta moja ma dwa nacięcia! Zgodnie z: http://www.asrock.com/support/QA/TSDQA-11.pdf karta powinna działać na 1,5 oraz 3,3V chyba, że czegoś nie łykam!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 A pogooglować się nie chciało ?? http://www.orion-computers.co.uk/SiS%20632...phic%20card.htm Orion says... Please note: This card will not work with Any 4x or 8x AGP Board as it is a 2x AGP card and does not support 4x/8x AGP or the 1.5/0.8 voltage requirement. Uwierz mi, że skanowanie+obróbka, zakładanie konta na republice trwało więcej niż twoje googlowanie, zresztą sam szukałem jak widać z miernym skutkiem. Co do linka, który podałeś to są różnice między tymi kartami- różnią się nie tylko ilością pamięci, ale przede wszystkim złączem- ta moja ma dwa nacięcia! Zgodnie z: http://www.asrock.com/support/QA/TSDQA-11.pdf karta powinna działać na 1,5 oraz 3,3V chyba, że czegoś nie łykam!!! Nom, nie łykasz ;) Z kartami AGP i "nacieciami" sa rozne cyrki. Ale skoro ten "chip" obsloguje only 3,3 to koniec. Wsadzisz karte, i spalisz plyte. A naciecie jest...bo sa plyty 2x/4x :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Nom, nie łykasz ;) Z kartami AGP i "nacieciami" sa rozne cyrki. Ale skoro ten "chip" obsloguje only 3,3 to koniec. Wsadzisz karte, i spalisz plyte. A naciecie jest...bo sa plyty 2x/4x :) Czyli na stranie Asrocka kłamią i tutaj: http://www.ertyu.org/~steven_nikkel/agpcom...patibility.html też kłamią- zmowa jaka czy co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Nom, nie łykasz ;) Z kartami AGP i "nacieciami" sa rozne cyrki. Ale skoro ten "chip" obsloguje only 3,3 to koniec. Wsadzisz karte, i spalisz plyte. A naciecie jest...bo sa plyty 2x/4x :) Czyli na stranie Asrocka kłamią i tutaj: http://www.ertyu.org/~steven_nikkel/agpcom...patibility.html też kłamią- zmowa jaka czy co? Mowie ze sa plyty 2x/4x. Ehhh. Wtedy to wyciecie sie _przydaje_ Jak taki uparty jestes to sobie wsadz karte...ale proponuje poczekac do sylwestra. Na fajerwerkach zaoszczedzisz ;) (chociaz ja wiem....fajerwerki nie kosztuja 500zl) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Mowie ze sa plyty 2x/4x. Ehhh. Wtedy to wyciecie sie _przydaje_ Jak taki uparty jestes to sobie wsadz karte...ale proponuje poczekac do sylwestra. Na fajerwerkach zaoszczedzisz ;) (chociaz ja wiem....fajerwerki nie kosztuja 500zl) Pewnie, że jej nie wsadzę- ale to co mówisz nie zgadza się z tym co piszą na tych stronach do których podałem linka! Dzięki wszystkim za szybką reakcję! PS. Płyta kosztowała mnie 140,00- do 500,00 trochę braknie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noiser Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Dla mnei wygląda jak jakiś s3 virage :) - miałem kiedyś podobnegoS3 Virge też miałem kiedyś i był na PCI, nie spotkałem się z wersją na AGP- chociaż kto wie- nigdy nie mówię nigdy :). sorry ale ktos ma problemy z czytaniem ?? na ukladzie wyraznie pisze SIS6326... a co do S3Virge to oczywiscie ze byly w wersji na AGP... tak zwany S3 Virge GX... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...