QBUS00 Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Mam taki problem - czasem (bardzo rzadko, ale jednak) zdarzy mi sie, ze jak gram w jakas gre (np Dungeon Siege albo Midnight Club II), to po wyjsciu z niej zostaje takie echo (jak gdyby EAX sie nie wylaczy). Nie pomaga nawet wylaczanie czy restart komputera! Dopiero jak usune karte z Menedzera urzadzen i zainstaluje ja ponownie to ustepuje. Dzieje sie to na oryginalnych najnowszych sterownikach Creative, na roznych komputerach (moim starym P3 450 i nowym Bartonem jak w podpisie), z przeinstalowanym wielokrotnie systemem (Windows XP). Nie wiem czego to moze byc wina - jak na razie zmienilem sterowniki na Youp-Paxy (na IV bo V podobno zle chodza z Live'em). Chodza tak dwa dni i na razie jest dobrze - zobaczymy co bedzie dalej. Co to moze byc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 A jak wyłączysz EAX w autostarcie to dalej się tak robi ? Wygląda na to że z kartą coś nie tak, w końcu instalowałeś wszystkie drivery. pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 A jak wyłączysz EAX w autostarcie to dalej się tak robi ? Wygląda na to że z kartą coś nie tak, w końcu instalowałeś wszystkie drivery. pozdrawiam. Jak EAX w autostarcie? Ja tam nic nie mam zwiazanego z EAX'em.... Moge wylaczyc EAX w mixerze - ale musze dac wtedy EAX Disable w ustawieniach Enviroment... jak dam na Default to echo wraca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 W "msconfig" w Windowsie mozna wyłączyć autostart EAX przy starcie systemu. Dokladnie o to mi chodziło, jak masz go zainstalowanego razem z driverami to przy uruchomieniu sytemu włącza się oprogramowanie automatycznie. Może własnie to jest przyczyna. pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 A może przez przypadek do defaultu przypisałeś pogłos? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 W "msconfig" w Windowsie mozna wyłączyć autostart EAX przy starcie systemu. Dokladnie o to mi chodziło, jak masz go zainstalowanego razem z driverami to przy uruchomieniu sytemu włącza się oprogramowanie automatycznie. Może własnie to jest przyczyna. pozdrawiam. CTHELPER.EXE ? To jest to? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Start - Uruchom - msconfig. W zakladce uruchamianie zobacz czy jest EAX i wyłącz go. pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Start - Uruchom - msconfig. W zakladce uruchamianie zobacz czy jest EAX i wyłącz go. pozdrawiam. Nie mam nic takiego - jedyne co drivery do karty doinstalowaly to wlasnie CTHELPER.EXE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 W takim razie nie pomogę wiele, mnie instaluje się z driverami EAX, ktorego właśnie wyłączyłem w autostarcie bo mnie denerwuje. Dlaczego u ciebie go nie ma...hmm pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...