Skocz do zawartości
QBUS00

Zostajacy EAX po wyjsciu z gry (SB Live!)

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem - czasem (bardzo rzadko, ale jednak) zdarzy mi sie, ze jak gram w jakas gre (np Dungeon Siege albo Midnight Club II), to po wyjsciu z niej zostaje takie echo (jak gdyby EAX sie nie wylaczy). Nie pomaga nawet wylaczanie czy restart komputera! Dopiero jak usune karte z Menedzera urzadzen i zainstaluje ja ponownie to ustepuje. Dzieje sie to na oryginalnych najnowszych sterownikach Creative, na roznych komputerach (moim starym P3 450 i nowym Bartonem jak w podpisie), z przeinstalowanym wielokrotnie systemem (Windows XP).

Nie wiem czego to moze byc wina - jak na razie zmienilem sterowniki na Youp-Paxy (na IV bo V podobno zle chodza z Live'em). Chodza tak dwa dni i na razie jest dobrze - zobaczymy co bedzie dalej.

Co to moze byc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak wyłączysz EAX w autostarcie to dalej się tak robi ? Wygląda na to że z kartą coś nie tak, w końcu instalowałeś wszystkie drivery.

pozdrawiam.

Jak EAX w autostarcie? Ja tam nic nie mam zwiazanego z EAX'em.... Moge wylaczyc EAX w mixerze - ale musze dac wtedy EAX Disable w ustawieniach Enviroment... jak dam na Default to echo wraca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W "msconfig" w Windowsie mozna wyłączyć autostart EAX przy starcie systemu. Dokladnie o to mi chodziło, jak masz go zainstalowanego razem z driverami to przy uruchomieniu sytemu włącza się oprogramowanie automatycznie. Może własnie to jest przyczyna.

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W "msconfig" w Windowsie mozna wyłączyć autostart EAX przy starcie systemu. Dokladnie o to mi chodziło, jak masz go zainstalowanego razem z driverami to przy uruchomieniu sytemu włącza się oprogramowanie automatycznie. Może własnie to jest przyczyna.

pozdrawiam.

CTHELPER.EXE ? To jest to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...