Skocz do zawartości
MieczySław

AntyDialer TP

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mam na swoim kompie żadnych programów antywirusowych ani Firewalli,ale ostatnio spędzał mi sen z powiek problem że może mi coś przełączyś połączenie internetowe na coś drogiego.

Korzystam za standartu tp. mam zastrzeżone w telefonie 0 700 ale zainstalowałem z ostatniego Experta Komputer Świat program "AntyDialer TP".

Połączyłem się z internetem kliknąłem w tym programie przycisk Aktualizuj (bazę dialerów) i niby OK.

Przeglądałem póżniej Forum i w momencie próby zapisania na dysk jednego z interesujących mnie postów strona znikła i wyświetlil się komunikat o błędzie IE z opcjami wyślij raport itd.

Próbowałem wysłać - zawiesił sie komp , podczas próby resetu licznik internetowy LPI v 1.7 poinformował mnie o wirusie w systemie.

Pełne zawieszenie - bruralnie naciskam guzik resetu bo cały czas byłem w necie.

Ponowne włączenie kompa informacja dosowa o błędzie pamięci jadę dalej F1 - informacja o błędzie rejestru i komp się sam wyłączył.

ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m w trybie poleceń scanreg/restore ładuję wczorajszy rejestr i restart.

Jest wszystko OK. Łącze się z mks-vir skanuję - niema żadnego wirusa.

Ad-aware nie wykrywa również niczego.

Nie wiem co o tym myślec może ktoś z was miał takie problemy poradzcie co robić.

W tej chwili zostawiłem ten AntyDialer TP i na razie wszystko chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten antydialer tp to jedno wielkie ....... sa lepsze programy.

najlepiej to wlacz glos w modemie i sluchaj na co sie laczy :P

jak nie bedzie bzzz ti tu ti tu tu ti ti bzzzzz bzzzz bzyyyyyyyy szzzzzzzzzz kszzzzz to znaczy ze nie polaczyles sie na tepse i masz dialera ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

0700123456- bzzz tu tu eeee ti ti ti ti blu plu bi pink

hehe a tak poważnie to phranzee ma jacje ten ich Anty Dialer jest do niczego. Tak go rklamowali w TV i co i jak odkryki że program ma wady to od razu usunęli go ze stron TePsy i w TV przestali go reklamować.

Po prostu musisz uważać na strony po których chodzisz i żaden AntyDialer nie będzie ci potrzebny. Jeżeli wchodzisz na strone i wyskakuje okienko "czy chcesz zaufać zawartości strony....bleble i zainstalować naciskasz nie." Tak samo jak chodzisz po stronach XXX jak najeżdzasz na link i na pasku statutu pisze blelbe.exe to znaczy że to dialer i lepiej na niego nie klikać i to wszystko . Na normalnych stronach jeszcze nie słyszałem żeby ktoś robił diolery tylko na XXX

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli rozumiem że inne łącza nie mają tego jak to określiłeś (bzzz ti tu ti tu tu ti ti bzzzzz bzzzz bzyyyyyyyy szzzzzzzzzz kszzzzz).

kiedy ja calkiem powaznie :) polacz sie na 0202122 i popatrz na to co napisalem, dokladnie tak jak jest :) dobra rada - wywal IE i OE to zaden dialer sie nie zainstaluje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(bzzz ti tu ti tu tu ti ti bzzzzz bzzzz bzyyyyyyyy szzzzzzzzzz kszzzzz).

Hehe całkiem możliwe phranzee. Od kilku lat nie używam mogemu i nie pamiętam częstotliwości wybierania numeru :D ale pamiętam że był to piękny dzwięk :D (w nocy budziłem sąsiadów hehe)

wywal IE i OE to zaden dialer sie nie zainstaluje

:D a ja dodam że na 100% wtedy się nie zainstaluje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ewentualnie zainstaluj sobie darmowego kerio personal firewall, przy połączeniu pokazuje ci numer z którym sie połączyłeś i pyta czy wszystko ok, nie połączysz się z żadnym innym numerem dopóki nie dodasz go do zaufanych w programie a i od razu masz firewalla

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Walker3d: dzwiek byl donosny i mily bo zapowiadal lacznosc ze swiatem :D

MieczySław: z wywaleniem przesadzilem ;)

TB nie dziala w systemie OE, jest niezalezny, tzn nie korzysta z engine OE. a zamiast IE to mozesz uzywac opery lub firebirda, ostatecznie cos w stylu MYIE ale nie wiem jak u niego z bezpieczenstwem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi