Skocz do zawartości
kotecek

Radeon 9700 Hercules 3D Prophet 128MB DVI / tv bulk

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Mam pytanie dotyczące Karty Hercules 9700 non Pro. Więc tak jest w komputroniku właśnie ta kart i teraz mam pytanie co do niej czy pamięci na niej umieszczone dadzą możliwość podkręcenia. Najlepiej jak byście mogli podeć jakieś linki. A troche szukałem w necie i nic na jej temat nie znalazłem. Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć. Mam pytanie dotyczące Karty Hercules 9700 non Pro. Więc tak jest w komputroniku właśnie ta kart i teraz mam pytanie co do niej czy pamięci na niej umieszczone dadzą możliwość podkręcenia. Najlepiej jak byście mogli podeć jakieś linki. A troche szukałem w necie i nic na jej temat nie znalazłem. Dzięki

Trzeba było jeszcze zrobic ankietę:

1) tak, jest to możliwe

2) tak, nie jest to możliwe

3) nie, jest to możliwe

4) nie, nie jest to możliwe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

R9700 miały zablokowaną możliwość podkręcania, ale RIVA Tuner przychodzi z pomocą, no i stery Omega. Ewentualnie możesz wgrać BIOS od Pro, ale zwróć uwagę na typ i model pamięci na karcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie radzę R9700. Przy 9500Pro zawsze pozostaje pytanie czy zmodowana będzie działać. No i jak sądzę 9700 spokojnie podbijesz do Pro. Co do testów to były na www.benchmark.pl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ty gadasz ja chce tylko konkretów a nie jakich bzdór. 

To da się ją podkręcić na R9700 Pro czy nie ???

Jak ktoś wie cos na ten temat niech napisze.

Większość 9700 da się podkręcić do ustawień PRO

niektórych się nie da

nawet jak karta jest zablokowana - to pomaga riva tuner lub stery omega

trudno jest znaleźć 9500 modowalnego do 9700 - a do 9700 PRO - to już po prostu straaasznie trudno

9500PRO nie podkręcisz do 9700 bo one nie mają fizycznie takich możliwości

Lepiej wziąć 9700 bo masz dużą szansę na osiągi 970 PRO (komputronik ma fajne te karty - dodają radiatorki na memorki)

A tak wogóle - to musisz sam sprawdzić, nikt z nas nie da ci 100% gwarancji, dlatego rzuciłem tą "ankietą"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

R9700 miały zablokowaną możliwość podkręcania, ale RIVA Tuner przychodzi z pomocą, no i stery Omega. Ewentualnie możesz wgrać BIOS od Pro, ale zwróć uwagę na typ i model pamięci na karcie.

ale kolega mówi o herculesie - mam takiego i nie miał blokady na zegary :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...