soltys Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Z tego co widzialem ta plyta lata spokojnie powyzej 240Mhz, a ja nie moge wycisnac wiecej niz 230 :evil: , jade na napieciu 1.8 bo 2.0 nic mi nie daje, pamieci jada na cl2 bo cl3 tez nic nie polepsza...co to moze byc? oba mostki mam chyba dobrze chlodzone...sa jakies opcje w biosie ktore pomoga przy OC? z gory dzieki za wszelka pomoc... pozdr 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Hmmm... L12 mod ?? jak na NF7? Jakie masz ramy? Sprobuj na nizszym mnozniku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 pamieci na NF7 chodzily do 239przy cl2, pozniej chyba plyta nie wytrzymywala, ale przeciez ta rewizja (2.1) lata spokojnie 240<... czy to moze byc wina procka? kreci sie cos prawda 2400< ale moze...? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 a to moze byc spowodowane przegrzewaniem sie mosfetow? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 A i owszem. Sprawdz to. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 w jaki sposob? mam raditor do pociecia ale nie mam czym, moze w tygodniu sie zalatwi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 ja po raz 2 kupuje nf7 zobacze ile teraz na nim wyciisne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 ej, wiecie co, wlasnie odkrylem ze spod NB (z drugeij strony plyty) baraaaardzo sie grzeje, wrecz parzy, co jest nie tak? u was tak samo? moze moj niebieski zalman nie pobiera ciepla? bardzo mocno jest docisniety do plyty, nie wiem co jest... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 obmacaj tego Zalmana czy sie intensywnia nagrzewa,jesli nie to znaczy ze radiator nie ma dobrego styku z mostkiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 obmacalem, na dole jest nawet cieply, a na gorze sredni..a jak u was? na samej gorze sie grzeje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 jest cieply, ale nie goracy, a napewno nie parzy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Słabo przylega, powinien być gorący :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 u mnie to paży (nb32j) wiec raczej masz ze stykiem radiator/nb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 ale co ja mam zrobic, duzo pasty tam walic? caly mostek usmarowac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 u mnie plyta stoi na biurku, na dwoch zeszytach...czy np w obudowie blacha bedzie pochlaniala cieplo z drugiej strony mostka NB? czy to ma znaczenie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 nie bedzie pochlaniac ciepla pociesze sie ze moj 8rda3+ takze ledwie na 230mhz biega ale teraz cos sie przelamal i 240 popierdala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 ale powiedzcie mi jak posmarowac ten mostek? duzo pasty? caly mostek czy tylko spod radiatora? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Wyszlifuj go bo moze jest nie rowny... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Obie powierzchnie styq muszą być równe (po zetknięciu nie powinno być widać żadnych szczelin pod światło). Następnie należy je wyszlifować drobnym papierem ściernym na mniej więcej "lustro". Wtedy pasty nakładasz tylko tyle żeby zrobił się cieniutki "film". Najlepiej jest najpierw wsmarować pastę w obie powierzchnie tak, żeby nie dało się jej z tamtąd zdjąć palcem, dzięki temu masz pewność że wypełniła ona mikronierówności na powierzchni. Na koniec po prostu przykładasz jedno do drugiego ale już bez dodawania dodatkowej paściochy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 nic, zalozylem inny radiator, troche mniejszy, ale chociaz sie grzal, nastawilem na niego 80x80 i jak byl chlodny to dzialo sie to samo, no kurcze, od czego moze zalezyc taka slaba podkrecalnosc :/ raptem 225 :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...