gujos Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Mam duże akwarium 30l. które mogę postawić tak aby przylegało do okna. Zimą szyba jest całkiem chłodna, ale musiał bym użyć dłuższych węży - ok 2m. Komputera nie mogę przestawić, bliżej bo jest połączony z telewizorem przez otwór w ścianie, a dłuższy kabel wywołuje zakłucenia. Pytanie jest takie, czy warto próbować obniżyć temperaturę, kosztem oporów? Oczywiście mam też nagrzewnicę od Opla. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Jaką masz pompkę zstaw bloków itd... I temp. wody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gujos Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Sory nie wyraziłem się jasno. Właśnie będę składał, zamówienie na bloki - nukleon2 i te nowe na gpu i mostek północny. Mam Pompkę Powerheda 1500l/h i nagrzewnicę od Kadeta. Moje pytanie wynika z problemu - jakiej długości zamówić węże, te lepsze wcale nie są taki tanie, i jeżeli mam dopłacić żeby było gorzej to wolę zasięgnąć rady specjalistów. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 A pomyślałes ,że w słoneczne dni szyba też się potrafi nagrzać ? Nawet zimą, ale to będzie miało na te akwarium taki wpływ jak ochłodzenie szyby. Czyli znikomy raczej. Zamiast tych węży zainwestuj lepiej w lepszy wiatrak na chłodnice... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 ...Pytanie jest takie, czy warto próbować obniżyć temperaturę, kosztem oporów? Oczywiście mam też nagrzewnicę od Opla. Pzdr Niestety da sie to sprawdzic tylko doswiadczalnie. Na wydajnosc ukladu w zaleznosci od przeplywu ma wplyw charakterystyka bloku jak i tez chlodnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...