Sej Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Witam mam problem mam plyte cd ale jest to zwykła cd i nagrane na niej piosenki ale w formacie na wieze nie mp3...i jest troszke porysana ale nie tak bardzo na wiezy czyta mi cd ale na kompie nie a chce ne mp3 przerobic.I słyszalem ze jest jakis program ktory spowalnia cd-rom czy jakos tak aby dało sie odczytac lekko porysane płytki czy jest na to jakis sposób.Płyta to esperanza cd-r 790MB-90min Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 1. rozwiazanie sprzetowe: a) wypelnic rysy - sa specjalne preparaty ale z nimi jest taki problem ze sa drogie i sa w dozownikach na kilkanascie (-dziesiat) nosnikow wiec dla 1 CD'ka nie oplaca sie otwierac, mozna metodami domowymi - swieca i potem polerowanko zeby sie "zeszklila" itp B) zeszlifowac troche nosnik - barzo drobny papier wodny itp c) spowolnic naped - albo programem (CD Bremse) lub przycisk na markowym napedzie (np Asus) 2. rozwiazanie programowe a) zgrywaj programem ktory traktuje plytke AUDIO jak plytke DATA - czyli zczytuje bity, robi korekcje itp - np CDex - ustawiasz jak najwolniejszy odczyt i zgrywasz dany utwor tyle razy az bedzie OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Exact audio copy - jeden z lepszych do zgrywania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sej Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 kurde nie zabardzo rozumiem jak mam to zroic ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> swiece i pojeździdz po cd?czy jak cd-rom jest niezbyt nowy x32 ale inne płyty czyta prawie wszytkie? Wiem ze to dziwne ale mozna jakos prostsze sposoby bo ja zabardzo sie nie znam na tym :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sej Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 i jeszcze jedno bo jest taki problem ze jak wkladam ta plyte to cdrom dziwne odgłosy oddaje i po chwili kiedy juz nie "zgrzyta"to kiedy naciskam na ikone cd-rom w mój komputer to pojawia sie komunikat włoz plyte do napedu ale ta płyta jest wlozona przeciez:( wiec tak wkladam plyte z uruchomionym programmem do zwalniana cd biore cd x4 i nic ustawiam szybciej i tez nic to samo jest wiec co ja moge zrobic jeszcze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 kurde nie zabardzo rozumiem jak mam to zroic ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> swiece i pojeździdz po cd?... tak o to chodzi potem polerka szmatka (bawelniana miekka i czysta) zeby wszystko bylo gladkie i na 1 raz akurat (o ile rysy nie sa zbyt glebokie to te sladowe ilosci parafiny nie powinny odleciec w czasie obracania sie plytki) jeszcze slyszalem/czytalem o bardziej ekstremalnym rozwiazaniu - a mianowicie SIDOLUX (czy cos innego do podlogi co jest przezroczyste i zasycha) na rysy, wyschniecie a potem znowy polerka szmatka PS nie biore odpowiedzialnosci za ewentulane zabrudzenie soczewki lasera PS 2 sa tez programy do odzyskiwania danych z porysowanych plytek np cd roller Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sej Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 no tak,ale raczej zaden program nie pomoze skoro nie da sie otworzyc cd-rom kiedy klikam bo nie czyta jedynie wlasnie plytke swieca przeleciec zobacze jeszcze czy sie zdecyduje pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...