Varrol Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 Mam (a możem miałem) nagrywarkę Samsunga Combo CDRW+DVD (8:4:32:4). Już raz wylądowała w serwisie i chyba dali mi nową. Teraz stało się coś podobnego, ale jest trochę lepiej. Dzieje się to, że przestała poprawnie czytać i zapisywać płyty (typowy błąd, który sie pojawia to "cyclic redundancy check"), poprzednio w ogóle nie czytała płyt. Nie wiem co jest, za pierwszym razem to mogła być wina nagrywarki, ale po raz drugi? Wydaje mi się, że powodem może być przegrzewanie się nagrywarki, ale jak dostałem nową z serwisu, to włączałem na nią nadmuch, więc wcale się nie grzała. Sprawdzałem też napięcie z zasilacza i wszystko było w porządku. Pomóżcie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 No ludzie. Wymienią mi ją w serwisie założe i znowu pewnie padnie. Może macie pomysł co jeszcze sprawdzić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaku666 Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 wejdz na www.cdrinfo.pl , tam są ludzie co sie natym dobrze znają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 Mam (a możem miałem) nagrywarkę Samsunga Combo CDRW+DVD (8:4:32:4). Już raz wylądowała w serwisie i chyba dali mi nową. Teraz stało się coś podobnego, ale jest trochę lepiej. Dzieje się to, że przestała poprawnie czytać i zapisywać płyty (typowy błąd, który sie pojawia to "cyclic redundancy check"), poprzednio w ogóle nie czytała płyt. Nie wiem co jest, za pierwszym razem to mogła być wina nagrywarki, ale po raz drugi? Wydaje mi się, że powodem może być przegrzewanie się nagrywarki, ale jak dostałem nową z serwisu, to włączałem na nią nadmuch, więc wcale się nie grzała. Sprawdzałem też napięcie z zasilacza i wszystko było w porządku. Pomóżcie! Takie są te stare Samsungi !!! Jak miałem SW-208 - 8x4x32x to była ona 4 razy w serwisie co okres 2 miesięcy ! Za czwartym razem wymienili mi na nowego Samsunga 24x10x40x i xhodzi bez problemu już przez pół roku i w dodatku żadna gra mu się nie oprze ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 1. Samsung 2. Combo Wszystko jasne. Postaraj sie o wymiane na cos innego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 Mam (a możem miałem) nagrywarkę Samsunga Combo CDRW+DVD (8:4:32:4). Już raz wylądowała w serwisie i chyba dali mi nową. Teraz stało się coś podobnego, ale jest trochę lepiej. Dzieje się to, że przestała poprawnie czytać i zapisywać płyty (typowy błąd, który sie pojawia to "cyclic redundancy check"), poprzednio w ogóle nie czytała płyt. Nie wiem co jest, za pierwszym razem to mogła być wina nagrywarki, ale po raz drugi? Wydaje mi się, że powodem może być przegrzewanie się nagrywarki, ale jak dostałem nową z serwisu, to włączałem na nią nadmuch, więc wcale się nie grzała. Sprawdzałem też napięcie z zasilacza i wszystko było w porządku. Pomóżcie! Takie są te stare Samsungi !!! Jak miałem SW-208 - 8x4x32x to była ona 4 razy w serwisie co okres 2 miesięcy ! Za czwartym razem wymienili mi na nowego Samsunga 24x10x40x i xhodzi bez problemu już przez pół roku i w dodatku żadna gra mu się nie oprze !Kumpel też miał nagrywarkę Samsunga (nie znam modelu) i trzy razy była w serwisie. Po gwarncji też się zaczęła sypać więc przyniósł ją do "obejrzenia". Okazało się że są chyba źle zaprojektowane, bo ma tyle szczelin że wciągane jest przez nią powietrze i kurz. Wystarczyło najzwyklejsze czyszczenie optyki i napędu. Potem założyłem na nią od tyłu najzwyklejszy worek. Od roku ma spokój. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 Mój stary cd-rom samsunga był 4x w seriwsie od teraz nie kupuje napedow od samsunga. Radze Ci pójśćdo serwisu naprawic i sprzedac (jako nowa) i kupic za 300 zł Liteona 40x12x48 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 combo to SUX :!: jak cos sie sypnie to ani DVD anie spalary.combo przypomina mi promocje w supermarketach 2 w cenie jednego itp ... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 Dzięki wszystkim. Już myślałem, że to wina płyty głównej, albo zasilacza, ale jak słyszę, że niektórzy po 4x oddawali do serwisu to się uspokoiłem. No cóż, na razie idzie do serwisu i będę się starał o wymianę na zwykłą wypalarkę. Niestety to nie ja kupowałem tą nagrywarkę, tylko mój starszy. Jak pomyślę, że za cenę tego szajsunga mogłem mieć 24x (wtedy taka była najszybsza), to mnie dlabli biorą. Ale może wyjdzie na dobre i dostanę (np. za dopłatą) 32x, a może i 40x, jakiejś dobrej firmy, może Teaca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 22 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2002 Takie są te stare Samsungi !!! Jak miałem SW-208 - 8x4x32x to była ona 4 razy w serwisie co okres 2 miesięcy ! Za czwartym razem wymienili mi na nowego Samsunga 24x10x40x i xhodzi bez problemu już przez pół roku i w dodatku żadna gra mu się nie oprze ! zgadza sie, takie sa stare samsungi, wysylaj do serwisu, az wymienia ci na nowy model, duzo lepszej jakosci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...