Skocz do zawartości
Varrol

Pomóżcie z nagrywarką!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam (a możem miałem) nagrywarkę Samsunga Combo CDRW+DVD (8:4:32:4).

Już raz wylądowała w serwisie i chyba dali mi nową. Teraz stało się coś podobnego, ale jest trochę lepiej. Dzieje się to, że przestała poprawnie czytać i zapisywać płyty (typowy błąd, który sie pojawia to "cyclic redundancy check"), poprzednio w ogóle nie czytała płyt.

Nie wiem co jest, za pierwszym razem to mogła być wina nagrywarki, ale po raz drugi? Wydaje mi się, że powodem może być przegrzewanie się nagrywarki, ale jak dostałem nową z serwisu, to włączałem na nią nadmuch, więc wcale się nie grzała.

Sprawdzałem też napięcie z zasilacza i wszystko było w porządku.

Pomóżcie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już raz wylądowała w serwisie i chyba dali mi nową. Teraz stało się coś podobnego, ale jest trochę lepiej. Dzieje się to, że przestała poprawnie czytać i zapisywać płyty (typowy błąd, który sie pojawia to "cyclic redundancy check"), poprzednio w ogóle nie czytała płyt.

Nie wiem co jest, za pierwszym razem to mogła być wina nagrywarki, ale po raz drugi? Wydaje mi się, że powodem może być przegrzewanie się nagrywarki, ale jak dostałem nową z serwisu, to włączałem na nią nadmuch, więc wcale się nie grzała.

Pomóżcie!

Takie są te stare Samsungi !!! Jak miałem SW-208 - 8x4x32x to była ona 4 razy w serwisie co okres 2 miesięcy ! Za czwartym razem wymienili mi na nowego Samsunga 24x10x40x i xhodzi bez problemu już przez pół roku i w dodatku żadna gra mu się nie oprze !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomóżcie!

Takie są te stare Samsungi !!! Jak miałem SW-208 - 8x4x32x to była ona 4 razy w serwisie co okres 2 miesięcy ! Za czwartym razem wymienili mi na nowego Samsunga 24x10x40x i xhodzi bez problemu już przez pół roku i w dodatku żadna gra mu się nie oprze !
Kumpel też miał nagrywarkę Samsunga (nie znam modelu) i trzy razy była w serwisie. Po gwarncji też się zaczęła sypać więc przyniósł ją do "obejrzenia". Okazało się że są chyba źle zaprojektowane, bo ma tyle szczelin że wciągane jest przez nią powietrze i kurz. Wystarczyło najzwyklejsze czyszczenie optyki i napędu. Potem założyłem na nią od tyłu najzwyklejszy worek. Od roku ma spokój.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wszystkim. Już myślałem, że to wina płyty głównej, albo zasilacza, ale jak słyszę, że niektórzy po 4x oddawali do serwisu to się uspokoiłem.

No cóż, na razie idzie do serwisu i będę się starał o wymianę na zwykłą wypalarkę.

Niestety to nie ja kupowałem tą nagrywarkę, tylko mój starszy. Jak pomyślę, że za cenę tego szajsunga mogłem mieć 24x (wtedy taka była najszybsza), to mnie dlabli biorą.

Ale może wyjdzie na dobre i dostanę (np. za dopłatą) 32x, a może i 40x, jakiejś dobrej firmy, może Teaca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadza sie, takie sa stare samsungi, wysylaj do serwisu, az wymienia ci na nowy model, duzo lepszej jakosci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...