Skocz do zawartości
sliver

DDR nie chodza na MSI KT4V :(

Rekomendowane odpowiedzi

Moja plytka(MSI KT4V) nie widzi drugiej kosci pamieci (DDR 256MB 333MHz, dwustronne, firmy Wilk), pierwsza kosc(DDR 256MB 333MHz, jednostronne, firmy LD) dziala poprawnie. Te same pamieci u kumpla na Gigabyte GA-7VAXP dzialaja normalnie. Gdy zostawie same ddr'y "Wilk" to komp sie nie odpala.

Co jest grane??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na poczatek poprobuj powkladac te pamieci do roznych slotow - moze w ktoryms zadzialaja.

jesli maszna tej plycie z ta stara pamiecia ustawione ostrzejsze timingi pamieci, to ustaw najpierw na najslabsze a dopiero potem wkladaj te druga pamiec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie wyszysc sloty na plycie :) potem ustaw w biosie timingi na SPD i potem pokolei wkladaj koscie :D ja mam to plyte i jeszcze nie mialem problemu z zadnymi pamieciami :) :) :) (odpukac :) )

w biosie ustawilem SPD, probowalem na wszystkich slotach(sa czyste), inne kosci chodza na wszystkich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a) moze pamieci nie moga na niej pracowac w tym samym czasie, chodzi mi o to ze jedne sa jednostronne, a drugie dwustronne :|

B) moze plyta jest walnieta, innej mozliwosci nie widze, cos mi sie zdaje ze odwiedziny serwisu Cie czekaja :|

niech ktos powie czy ma na kompie oba typy pamieci :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...