Skocz do zawartości
j.h.hudy

raz obroty sa a raz nie

Rekomendowane odpowiedzi

rozumiem to ze obroty sa a raz nie dlatego ze mam cooler mam z autoregulacja...

ale to co sie dzieje jest conajmniej dziwne:

wlaczam kompa , wlaczam test prime95 , po10 godz. tamp. 52c.

obroty 0 rpm

restartuje kompa , wchodze do biosu a tam 1900 rpm!!

potem wychodze z biosu , zaczyna sie ladowac system, wlaczam spedfan a on pokzuje 1900 rpm!!!

W skrocie:

spedfan zaczyna pokazywac obroty dopiero wtedy jak uprzednio wejde do biosu na zakladke hardware cos tam cos tam.

po czym wyjde z biosa. i dopiero wtedy speedfan pokazuje obroty.

aha to niejest przypadek bo dzieje sie tak zawsze!

czemu tak sie dzieje?

doradcie

Prosze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy nikt mi nie pomoze Dołączona grafika

po prostu mnie sie wydaje ze wejscie do biosu powoduje jak gdyby uruchomienie funkcji mierzenia obrotow

Kiedy ruchomy obraz w Twoim telewizorze czy innym sprzęcie typu DVD traci płynność i potrzebujesz naprawy skorzystaj z listy branży Dom i ogród. Zlokalizujesz tu specjalistów od naprawy najmniejszego elementu RTV. Wykwalifikowani pracownicy serwisu zadbają o każdy ekran: tradycyjny kineskop, ciekłokrystaliczny LCD czy plazmowy. Zepsuty odtwarzacz CD lub DVD poddany zostanie renowacji lub wymianie.

Centrum Nawigacji Satelitarnej  specjalizuje się w systemach nawigacji satelitarnej oraz w mobilnych rozwiązaniach. Naszym zadaniem jest przede wszystkim dobór odpowiedniego urządzenia do potrzeb potencjalnego użytkownika. Kierujemy się głównie optymalizacją pracy z urządzeniem GPS. Posiadamy wyspecjalizowany personel który odpowie na wszelkie pytania i rozwikła każdy problem. Oznacza to że w odróżnieniu od sklepów komputerowych, centrów handlowych czy innych "nie dla idiotów" w naszej firmie przygoda Klienta nie kończy się na wydaniu paru pudełek "do poskładania w domu". Jeżeli np. sprzedajemy sprzęt z oprogramowaniem na Europę, to oznacza to, że odnajdziecie tam Państwo pełne adresy, a nie tylko "główne drogi Europy". Gdybyście jednak mimo wszystko wybrali zakup GPS w dużych sieciach, po niskich(?) cenach, to również zapraszamy - uzbroimy te systemy (odpłatnie) w te elementy, których w nich zabrakło (np. uchwyty, ładowarki, odpowiednie oprogramowanie, kable TMC, subskrypcje i upgrade).  Nasz sprzęt zawsze jest gotowy do drogi, pracownicy zainstalują do niego mapy dopiero w dniu sprzedaży (Zwykle mapy są ważne przez 1 rok od ich instalacji. Niestety trafiają do nas osoby, które kupiły gdzie indziej GPS niedawno, kilka tygodni, lub miesięcy temu, a już mają nieważne mapy, na skutek ich instalacji przeważnie w dniu przyjęcia do sklepu, a nie sprzedaży) zamontują go, oraz poinstruują użytkownika o tym jak korzystać. Dodatkowo urządzenia zostaną zabezpieczone na wypadek utraty danych i objęte naszą opieką na przyszłość, np. bezpłatną konfiguracją i aktualizacją nowych wersji map (Ważne!!! - bezpłatne usługi nie są wykonywane na poczekaniu, lecz w kolejności zgłoszeń - zwykle w ciągu kilku godzin). W okresach szczególnego popytu na bezpłatne usługi (gdy pojawiają się nowe wersje map) prosimy o uzgodnienie terminu, lub pozostawienie sprzętu na kilka dni. Posiadamy również infolinię gdzie każdy z naszych Klientów dostanie natychmiastowe rozwiązanie problemu, niezależnie w jakiej części świata przebywa Wnioski płynące z doświadczeń z satelitarnymi systemami nawigacyjnymi prowadzą nieuchronnie o wniosku że niezbędny jest ogólnoświatowy cywilny system nawigacji, określany jako Global Navigation Satellite System (GNSS).

czy to normalne??

Edytowane przez j.h.hudy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz dziala

zmianilem soeedfan na mbm i jest super

tylko jaki model plty mam ustawic? owszem sa tam asrocki ale nie ma tam mojego modelu.

wybralem model k78sx i wszystkie obroty sa dobre i napicia tez poza tymi -12 i -5 v.

a z koleji jak wybiore plyte k7vt2 to pokazje dobrze -12 i -5 ale cala reszte pokazuje do [gluteus maximus] np. tam gdzie ma byc 12v to pokazuje 11.48

to co mam w koncu wybrac??

co wyscie wybrali (dot. tych ktorzy maja taka plyte jak moja)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o,o

ten mbm sie wlacz sos 10 sec. to strasznie dlugo

aha cos mi sie teraz stalo- jak go wlaczam to sie wyswietla komunikat 

provigaled instruction albo construction

co to znaczy??

no dlugo sie czasem wlacza niestety

a ten komunikat to cie prosi cobys se najlepiej mbm przeinstalował :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz dziala

jednak nie wiem czemu speed fan pkazuje obroty dopiero wtedy jak uprzednio uruchomie jaki kolwiek program monitorujacy i go zamkne.

lub jak po wlaczeniu kompa wejde do biosu,potem wyjde bez zapamietywania ustawien.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...