Skocz do zawartości
romkos

Abit NF7

Rekomendowane odpowiedzi

W prog. AIDA znalazlem o to taki komentarz w zakladce DMI: "Ostrzeżenie Dokładność danych DMI nie jest pewna",

i nia mam zielonego pojecia co to jest? Czy mogłby mi ktos to wytlumaczyc?

Ostatnio zmienilem XP-PRO ang. na XP-PRO pl, brat mnie meczyl :P[jezyk], po tej operacji zaszlo kilka zmian:

Mam grafe Matrox G400, ktora obsluguje standard agp x2. Na XP ang chodzila bez zarzutu, teraz dziala na agpx1 i windows nie reaguje absolutnie na zmiany w biosie ;[. W windzie Side Band Adressing nie jest aktywny.

To moje ustawienia w BIOSIE odnosnie grafiki(jak ktos ma taka pl gl. i widzi ze czegos nie wymienilem prosze to napisac):

Video RAM Cacheable - Enabled

AGP Aperture Size - 256 MB

CPU Thermal-Throttling - 50%

AGP Data Transfer Rate - Auto

AGP Fast Write Capability - Enabled

------------------------------------

Mam proc Bartona wiec fsb 333, tak samo jest taktowana pamiec 512MB (333MHz(2.5-to chyba jest CL dla wtajemnoczonych,czyli czas opoznienia)). Wiec ladnie dobrane, ale pamiec nie chodzi na tej czestotliwosci. W ogole nie wiem na jakim taktowaniu chodzi bo WCPUID nie wykrywa nic.

To moje ustawienia w BIOSIE odnosnie pamieci(jak ktos ma taka pl gl. i widzi ze czegos nie wymienilem prosze to napisac):

Memory Timings: wybieralem Agressive, na Optional tez nie chodzilo, Turbo nie moge bo CL moich pamieci to 2.5, a w Turbo jest 2.0

- Row-active delay - chyba bylo 3, nie pamietam

- Ras-to-Cas delay - chyba bylo 3, nie pamietam

- Cas Latency Time - 2.5 (CL)

--------------------------------

Nie moge za nic skonfigurowac mikrofonu, nie dziala.

Sciezke dzwiekowa chyba mozna nagrac, ale rozmawiac w necie to juz nie.

Pozdrawiam, moj kontakt soda@globtel.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie możliwe żebys włożył karte z AGP 2x na ta płyte , chyba ze jej dodatkowe wycięcie zrobiłes :lol: Ale z tego co mi wiadomo to G400 ma agp 4x.

Co do twojego problemu to sprybój moze aktualizacja sterowników pomoze ?? dziwnie to wyglada skoro zmiana systemu zaowocowała takim czymś, przecież teoretycznie to tylko inna wersja jezykowa .

Kolejna sprawa skoro masz ddr333 i tak go uzywasz to z powodzeniem możesz zmniejszyc cl z 2,5 na 2.0 i powinno spoko działac chyba że masz calkiem badziewiaste pamieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...