raptorr Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Problemy zaczęły się jak komp się niespodziewanie wyłączył na średnio podkręconym barton 2500+na wc... Po ponownym odpaleniu proca ten wstaje tylko i wyłącznie na 11x100@1.65 :((( żadnych innych mnożników/fsb/napięcia nie mogę ustawić. Moja płyta Epox 8RDA3+ resetuje się i pisze że "cpu changed lub overclocking fail"... Proc jest bardzo lekko ukruszony w lewym górnym rogu.( Pracował na tym ukruszeniu sporo czasu, a jak się niespodziewanie wyłączył to przecież nie ruszałem blokiem wodnym... Na wspomniawszym 11x100 win p się normalnie ładuję i mogę coś tam robić, ale zapuszczenie go na prime95 po około 10minutach powoduje zwis... Ten proc to model z odblokowanym mnożnikiem. Myłem go nawet w nadziei, że gdzieś się pasty dostało-bezskutecznie :((( Da się coś z tym zrobić??? Może wymusić jakieś ustawienia przez drutmod? Heeelp me. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 clear cmos , wyjecie baterii Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raptorr Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 z mobo jest wszystko wporządku.. Sprawdzałem na innej i to samo.. Cmos zresztą czyściłem wiele razy. Problem tkwi w samym procu :((( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 wiem co moze pomoc: nowy procesor - tego po prostu wykonczyles Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...