PolandMET Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 No dobra, zeby troche sie zrechabilitowac w oczach tych co sie im nie podoba, zrobilem update mojego pupilka. Strasznie te Mody sa "wyrafinowane", ale co tam :))))) wazne ze efekt cool. Wybebeszylem wszystko lacznie z plyta, zeby sie dostac do dwoch zasranych koleczkow trzymajacych pralke na NB. Sciaglem bez problemu pralke bo kitu pod nia bylo tyle ze wystarczylo by na 3 radiatory. Wyczyscilem z kitu, przyklejam tasme dwustronna do radiatora, chlas go na mostek i ...... radiator zostal mi w rekach. Mysle kurde co jest. Biore inna tasme przyklejam/odklejam ja od mostka zeby zdjac ewentualne resztki kitu. Kleje jeszcze raz radiator do mostka i to samo. Kuzwa ten mostek ma taki dziwny mat, ze zadna tasma sie tego nie trzyma. Ani normalna ani termoprzewodzaca. Mysle co za h***** to robil i co teraz ? No wiec pomyslalem i wymyslilem (nie na darmo McGywer to moj dawny idol ) ze zrobie zapinke ze stalowego druta made by USSR. Powyginalem i trzyma. Pod radiator dalem zrebrna paste made by Titan costam. Oto efekt Nastepnie poprzyklejalem radiatorki na Mosfery(ty) czy jak je tam zwa. Mam nadzieje ze kuzwa nie odpadna bo bedzie pozar :) Tasma 3M oczywiscie wiec licze ze beda sie trzymac. A tutaj efekt koncowy. Radiatorku BLUE na Radeonie 8500. Kabel FDD i HDD by Cooler Master (strasznie sztywne badziewie, a kabel HDD nie kontaktuje hihi ). Dwa coolery Blue Neon by ofcourse Cooler Master (ciche, ładne, nie mam pojecia czy wydajne). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 yyy... czy mi sie wydaje, czy spod tego radiatora wystaje kawalek powierzchni mostka :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 To raczej nic nie szkodzi... Zobacz zalmana j47 (niebieskiego) po obu stronach wystaje kawałek. Ważne że srodek przykryty... Napisz dokładnie jak zrobiłeś to zapięcie. Miałem ten sam problem z taśmą. Może powieżchnia mostka nie jest ideealnie płaska? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 A czym przyklejales radiatory ma VGA ? Tez tasma 3 M ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AmFe Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 I gdzie kupiles taki coolerek na mostek ? jesli mozesz daj linka do indentyko:) Aha ludzie po co wam wc zeby zrobic 10x200? u mnie na normalnym TT V7+ na low lata 10,5x200 temp 45-50 stopni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AmFe Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 W stresie oczywiscie zeby zaraz ktos nie wyskoczyl z glupim tekstem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 Widac ze ubrales choinke na swieta :) Piekna gama barw :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 A czym przyklejales radiatory ma VGA ? Tez tasma 3 M ? Tasma 3M, mocna, baaaardzo cienka, bardzo tania i bardzo duzo jej dostajesz. Po prostu ideal Radiator na NB dalem tak + a mostek jest tak x zeby wiatrak byl w tej samej pozycji co na SB, poza tym inaczej kabel by byl luzny lub by go braklo. Wiec robi mostka wystaja ale to nie wazne. Zapinke zrobilem metoda Pomyslowego Dobromira. Drut stalowy 1mm. Z jednej ucho zagiete w lewo a z drugiej w prawo. Zeby zapinka szpanowala, zrobilem male S z kazdej strony tak, ze kazde uszko jest nizej niz reszta co idzie w tadiatorze. To musisz wyprobowac. Te coolerki sa na Allegro. 26zł. Tylko szkoda bo ten z allegro ma inny odcien niebieskiego niz ten ze sklepu. Nie pasuje mi odcieniami teraz hehehe Wszyscy mowia ze ta plytka miedziana na AMD podnosi temp. wiec ja zdialem i chyba blok mi nie rowno lezy bo wczoraj mialem bedac w internecie tylko 47*C :))))))) Balem sie odpalic gre, Cos tam pogmeralem blokiem w lewo w prawo i teraz mam 27*C zobacze co bedzie za 5 minut. Ja lubie niebieski. Pokoj mam na niebiesko to komp tez ma byc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drim Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 Witam nie chce zakladac nowego topica wiec sie podlacze tu;]http://www.drim.piwko.pl co to za fajowa chlodniczka od czego ?? od Tico :lol: miedziana??? Tak cala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 Witam nie chce zakladac nowego topica wiec sie podlacze tu;]http://www.drim.piwko.pl co to za fajowa chlodniczka od czego ?? od Tico :lol: miedziana??? Tak cala a ile kosztowala ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drim Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 Witam nie chce zakladac nowego topica wiec sie podlacze tu;]http://www.drim.piwko.pl co to za fajowa chlodniczka od czego ?? od Tico :lol: miedziana??? Tak cala a ile kosztowala ? 15 zł nowa podobno cos kolo 70 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 Tanio :) Czasem nie więcej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 I gdzie kupiles taki coolerek na mostek ? jesli mozesz daj linka do indentyko:) Aha ludzie po co wam wc zeby zrobic 10x200? u mnie na normalnym TT V7+ na low lata 10,5x200 temp 45-50 stopni...1- bo jest ciszej niz u Ciebie na V7+ LOW 2-chlodniej 3- masz lepsza serie proca i tyle. Lepiej sie kreci. Na wodzie poszlaby wiecej niz teraz masz na AC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...