Skocz do zawartości
hanzo

NEC MultiSync FE791 SB 17"

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ostatnio kupilem w komputroniku ten wlasnie monitorek. Ustawialem geometrie itp w programie testowymze stronki http://www.necmitsubishi.com/naviset Zauwazylem ze w lewym dolnym rogu biale linie maja taki niebieski cien to samo lecz w mniejszym stopniu tez jest w gornym lewym rogu... Nie jest to jakas ogromna wada bo nie przeszkadza mi to ale fakt ze dalem 999zl za monitor i teraz ma on miec cos takeigo troche mnie denerwuje. Powiedzcie drodzy uzytkownicy tego monitora, macie tez cos takiego ? Trzeba sie dobrze temu przyjzec...

Jesli bym mogl prosic to sprawdzcie u siebie czy takei cos wystepuje. Ponizej zamiesczam screena ktory MNIEJWIECEJ pokazuje jak to wyglada.

Dołączona grafika

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam to samo, tylko w mniejszym stopniu widoczne, trzeba się ostro przyjrzeć aby to u mnie dostrzec. Jednak owszem, zaobserwowałem coś takiego. Monitor mam juz od lutego bierzącego roku i wybierałem między Samsungiem 755, LG ( jakiś flatron ) i właśnie wybrałem Neca FE791sb. Powiem tylko tyle ze Samsung miał tragiczną geometrię a LG miał zamazany obraz - jakby brudny ekran i nie mogłem tego ustawić. Z tej trójki najlepszym wyborem okazał się własnie NEC.

Fakt że mam coś podobnego co ty, na twoim miejscu reklamował bym to - co ci szkodzi ? Widać jak byk ;).

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm tez to masz po lewej stronie ekranu czy moze w innej czesci ?? U mnie tez to nie jest widoczne jak na tym screenie, ale tudno to bylo narysowac.

Poczekam na reszte opini uzytkownikow teog monitora :) i wtedy sie zdecyduje co zrobic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mam takiego czegos

a dodam ze w bydgoszczy w markecie carefour jest niezla promocja (niedawno otwarty) i mozna kupic 19" za 999 zeta tez z tej wyzszej serii sb i z gwara na 3 lata......takze niezle......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...