Skocz do zawartości
Venom86

NEO+ na LAN(nie usuwać, nie blokować!) -- przykleić można ;!

Rekomendowane odpowiedzi

Czytałem wszystkie posty about NEO i jest to jeden wielki chaos. Sprubuje to zebrać a jesli zrobie to źle to mnie poprawcie. TPSA po zamówieniu NEO daje sprzęt standardowo czyli modem przez USB. Zeby dało się udostępniać przez LAN należy mieć modem ADSL z wejściem RJ45 czyli na karty sieciowe. Taki modem kosztuje od 200zł-800zł (jak jakieś dobre i tanie znacie to mozecie podać nazwy). Potem trzeba tylko ustawić udostępnianie internetu na serwerze i już. Tylko nie wiem jak można ustawić udostepnianie przez LAN na serwerze z linuxem (czysty, bez bajerów:) ) więc ktoś mądry napewno pomoże linkiem lub poradami ;)

ZACHĘCAM DO WPISYWANIA NAZW MODEMÓW ADSL(z rj45) i PODAWANIA INSTRUKCJI JAK SKONFIGUROWAĆ SERWER DO UDOST. NEO+ PRZEZ LAN!

----dzięki za nie usuwanie , nie blokowanie :P ----

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

venom86 weź pod uwage ze jest wiele uzytkowników którym tez nie chce sie czytać topic na temat routerów, jest takze wiele uzytkowników którym nie chce sie szukac info w neci. gdybys kazdy user tego fora miał podobne uczucie "lenistwa" bo jak mozna nazwać to inaczej, to wtedy ilosc nowych postów:=(ilosc userów fora*ilosc wątków)*ilość problemów => ilosc nowych postów w przybliżeniu wynosiła by "duzo" = > byłoby dopiero śmietnisko z fora uczynione, grupa zarządzająca nie wyrobiała by sie z banowaniem, zamykaniem etc etc ;D

P.S. Mi też sie wiele nie chce ale trzeba czasem sie zmusić.... pozdro dla pracujących ludzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi