RustyNail Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Aragorn obyś miał racje, bardzo bym chiał żeby tak było.... na razie czekam i nie proboje juz podkrecac bo nie mam nerwów, ale jak tylko przyjdzie nowa zasiłka to od razy zdam relacje :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Cos ci sie pomylilo , 2167 mhz to 3000+.kurde on pisal o Throughbredzie nie o Bartonie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Vcore na 1.85V,Vmem 2.8V ,biosik D1.5L 4power user http://www.1000lecie.pl/~vip/75frn215o.zip jak to nie bedzie biegac na 11x200 to mozne zwalic wine na zasilke :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RustyNail Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 Vcore na 1.85V,Vmem 2.8V ,biosik D1.5L 4power user http://www.1000lecie.pl/~vip/75frn215o.zip jak to nie bedzie biegac na 11x200 to mozne zwalic wine na zasilke :lol: Vip, sprawdził bym ale jak ustawialem samo VMem na 2.8 to po wczytanie windowsa to programy sie nie chca uruchamiac i czasami panel znika, jak wezme na 2.7 to jzu lepiej ale jeszcze nie to, max stabilnie Vmem to 2.6, Właśnie się dowiedziałem że już zasiłka jest w drodze i dziś już może dojdzie, do tego czasu nic już nie kombinuje, ale jak dojdzie to napewno sprawdze na _VIPowskich_ ustawieniach :wink: P.S. _Vip_ dzięki za okazanie konkretniejszego zaintersowania :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Vip a czemu nie bios D1.1 - oczywiscie jesli to jest rev D Moze te twinmosy sa lipne i asynchro pomoze ? Ostatnio były problemy z twinami Testowałem juz 6 plyt solteka ( sl-75frn2-l ) z bartkami i wszystkie chodziły miodzio do fsb 250 z pamiatkami hynixa Z zablokowanymi bartkami tez fsb niesprawiało problemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RustyNail Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Vip a czemu nie bios D1.1 - oczywiscie jesli to jest rev D Moze te twinmosy sa lipne i asynchro pomoze ? Ostatnio były problemy z twinami Testowałem juz 6 plyt solteka ( sl-75frn2-l ) z bartkami i wszystkie chodziły miodzio do fsb 250 z pamiatkami hynixa Z zablokowanymi bartkami tez fsb niesprawiało problemu Niestety jest to rev E, co do pamiątek to nie wiem ale pzreciez one maja standardowo 400 a nie 333 wiec tymbardziej nie powinno byc z nimi problemow. nie wiem moze temp jest za wysoka po przetaktowaniu na 3200 i vcore 1.85 w prime95 skacze nawet do ok 62 stopni na boxowym coolerze (czekam na TT Volcano 12 Extreme :twisted: ), Swoja droga to zauwazylem ze jak mam standard 2500 to VCORE Cpu nie skacze, no moze raz na minute leciutko, a jak wezme na 1.85 to skacze jak opętane!! zasilacz jeszcze nie przyszedł :evil: Zauważyłem ostatnio przypadkiem jak przeglądałem w innstrukcji Solteka do mobo, taki napis VBAT - Shows voltage value of the battery on board.(Default Battery Voltage is 1.5V not 3V) , niby nic w tym dziwnego ale ja mam bateryjke 3V !!! wmontowaną i w info tez mi pokazuje ze VBAT mam 3 V, czy napięce 2 x wyższe może coś usszkodzić, i czy ma to wpływ na coś? a jakie wy macie napięcie VBAT? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 juz to kiedys pisalem i napisze raz jeszcze.....jesli sa jakies jazdy z fsb na tym soltku to zazwyczaj to jest problem pamieci,oczywiscie najpierw trzeba zadbac o dobra zasilke i odpowiedni biosik :wink: pogadajcie jeszcze z Xor'em on ma jedna z pierwszych rev.E i napewno wie wiecej na temat biosow do tej revki niz ja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Co fakt to fakt - ale niekazdy ma dobre pamiatki jak ja i ty, no i rev D oczywiscie A co do zasiłki to sprawdz sobie napiecia jakie wychodza - ten program od solteka do monitorowania pokazuje w miare dobze i jak ktures spada to swieci sie lampka - najlepiej pod obciazeniem - superPI lub prime Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 racja ale po co kupowac takie kupy jak kingmax/elixir itd..skoro za niewiele wieksza kase mozna miec GeIL'a PC3200 256MB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shch00r Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Powiem Ci tak: mam taka sama konfiguracje jesli chodzi o plyte i procka. Do tego mam zasilacz Chiefteca 360 W DualFan, jedna kostke pamieci Kingstona ValueRam DDR400 i mam zero zwieszek. Acha, chlodzenie mam powietrzne, Arctica za 50 zl:) temperature procesora mam przy max obciazeniu ok. 50 st C. Ale fakt, ze procesor byl selekcjonowany przez sprzedawce na Allegro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Viadro Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Ja na OC nie znam sie kompletnie a forum czytam z ciekawości i jedyne co mi jako kompletnemu lamerowi w OC przychodzi do głowy to fakt że chyba sypie ci sie grafa,skoro test pamięci był OK,proca też to pozostaje grafa,może sie przegrzewa? Albo jakieś stare sterowniki masz? DX9? Nie wiem,nie znam sie ale tak wnioskuje skoro sypie ci sie tylko przy grasz i 3dMarku... Pozdrawiam i życze powodzenia:) P.S Taki Barton przetaktowny na 3200 to jaki jest wydajny?Do jakiego P4 mozna go porównać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shch00r Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 aha, drobne uzupelnienie: system chodzi na ustawieniu Aggressive. Na turbo niestety nie chce wystartowac. Ale bede sie w najblizszym czasie bawil na ustawieniach recznych - zobaczymy co sie da z niego wycisnac:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Ja na OC nie znam sie kompletnie a forum czytam z ciekawości i jedyne co mi jako kompletnemu lamerowi w OC przychodzi do głowy to fakt że chyba sypie ci sie grafa,skoro test pamięci był OK,proca też to pozostaje grafa,może sie przegrzewa? Albo jakieś stare sterowniki masz? DX9? Nie wiem,nie znam sie ale tak wnioskuje skoro sypie ci sie tylko przy grasz i 3dMarku... Pozdrawiam i życze powodzenia:) P.S Taki Barton przetaktowny na 3200 to jaki jest wydajny?Do jakiego P4 mozna go porównać? Przynajmniej jak PIV 3000mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RustyNail Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Co fakt to fakt - ale niekazdy ma dobre pamiatki jak ja i ty, no i rev D oczywiscie A co do zasiłki to sprawdz sobie napiecia jakie wychodza - ten program od solteka do monitorowania pokazuje w miare dobze i jak ktures spada to swieci sie lampka - najlepiej pod obciazeniem - superPI lub prime /hmm właśnie dokładnie mi się tak dzieje jak włącze prime na 3200+ to lampka się często zapal na żółto, żeby nie powiedzieć że cały czas, może to ten nieszczęsny zasilacz? ja się chyba nie doczekam tego Chiefteca z komputronika, jakoś wolno to idzie czekam już 3 dni i nic hmmm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...