Skocz do zawartości
ellahtiel

Enermax EG465P-VE - naprawa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam ogromna prośbę do naprawiaczy zasilaczy. Mam takowego i chyba było jebnięcie w sieci bo wystrzelił mi bezpiecznik i poszedł mostek. Mostek wymieniłem, bezpiecznik też, ale... Uszkodził sie termistor. Po prostu szkło z wybuchającego bezbiecznika tak mocno wbiło się w ten termistor że porobiło dziury. I nie jest to zwykły termistor - nie mogę go nigdzie dostać ( w sklepach i w internecie)! Więc może ma ktoś gdzieś podobny w innym szrocie i mógłby mi pomóc. Bardzo proszę, bo aż żal taką zasiłkę odstawić w niepamięć.

Charakterystyka tego termistora - to co udało mi sie zdobyc od producenta: typ NPC, model SCK 0510. Te 05 to impedancja czyli ohmy na wejściu, a te 10 to A ( czyli taki prąd chyba musi wytrzymać). Dodam, że jest zielony o średnicy 1-1,5 cm, zbliżony wygladem do baterii do płyty głównej.

Pomocy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za namiary na ten serwis. A co do elektronicznego sklepu to byłem we wszystkich w okolicy i nikt nie potrafi mi pomóc. po prostu nikt takich dużych nie jest w stanie nawet sprowadzić. pozdro!

Jak ci sie nie uda to mozesz ostatecznie za 20zl + przesylka oddac do serwisu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...