Skocz do zawartości
robbod7

Ile można wycisnąć z GF 4 mx 440 64 MB !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Cos tu nie gra Defence piszez ze tunerek powinien zdobyc 5800-5900 pkt ale on ma celerona a nie athlona tak jak ty. Ja mam 5068 ale grafike z ato mam bardzo wykręconą na rdzeniu 380 a na pamięciach 526, na 540 juz są małe artefakty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze ze sie zarejestrowales na forum czareq bo zauwazyles blad :wink: faktycznie on ma Celeron 1200@1344MHz, 256 ramu i GF MX 440@ 310/400 ---> 4892 a w podpisie 2 kompy i zle przeczytalem Antka podstawilem zamiast celka moja wina moj blad i juz poprawiam

powinien miec tyle

http://service.futuremark.com/servlet/Inde...b/projectsearch

czyli 52xx-53xx.

czareq z tego co widze to masz II miejsce na swoim konfigu

http://service.futuremark.com/servlet/Inde...b/projectsearch

tylko oczywiscie sie zaloguj i wyslij wynik Online.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wezcie mi powiedzcie dlaczego macie takie kosmiczne wyniki ?

kumpel na nie kreconym gf3 ti palit dayton ?(która zapewne kupie) i bartonku 2500+ nie kreconym i na plytce na kt333 ma ok. 8k ?

mam pytanko czy chipset robi duza roznice w ilosci pkt w 3dsmarku :) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj wynik (3DMark2001SE) to tylko 5243.

Sprzet:

Athlon 2000+ (12.5x133 T-Bred B)

Dfi AD75 (KT333)

Pamieci Kingmax 256 MB DDR333 @ 266 CL2 (pamiatki nie chca isc na 333 ale to wina plyty,zreszta to bez znaczenia na fsb 133)

Pixelview Gf4MX440SE 64 MB DDR 128bit (core 250, mem(4ns) 333 )

WinXP, sterowniki Omega Kx 1.4523a

Gdy podkrece karte na:

core 275

mem 400

(czyli taka gf4mx440 bez dopisku SE)

to moj wynik to 5833.

Polecam sterowniki Omega kx, w moim wypadku wyniki sa o 200 markow wyzsze niz przy zwyklych detonatorach:

http://www.omegacorner.com/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@DEFENCE

Moj wynik jest raczej sredni (sa tez gorsze :) ) Szukajac na futuremark, najlepszy wynik (proc 1660-1670, grafa gf4mx440) to 7564, ale karta jest przekrecona na 345665. Patrzac na kolejnych stronach wyniki kart nie przekreconych sa juz podobne do moich.

Wczesniej mialem Durnia 1300, i przy pozostalej tej samej konfiguracji uzyskiwalem 4652. Ciekawe ile bym mial krecac karta na takie ustawienia jak Twoje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@DEFENCE

Moj wynik jest raczej sredni (sa tez gorsze :) ) Szukajac na futuremark, najlepszy wynik (proc 1660-1670, grafa gf4mx440) to 7564, ale karta jest przekrecona na 345665. Patrzac na kolejnych stronach wyniki kart nie przekreconych sa juz podobne do moich.

Wczesniej mialem Durnia 1300, i przy pozostalej tej samej konfiguracji uzyskiwalem 4652. Ciekawe ile bym mial krecac karta na takie ustawienia jak Twoje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@DEFENCE

dziwie sie czemu nikt nie kreci GF4MX460...(szybko znikly z rynku ale np. GF4 mx460 od gainwarda z serii GS mial memorki 3,6ns samsunga i bynajmniej moj egzemplarz krecil sie na 330/714(konczyla mi sie skala dla taktowan pamieci w power stripie :D :D )...a i to wszystko bez radiatorkow na pamieciach i z seryjnym chlodzeniem na GPU 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@DEFENCE

Chyba sie nie zrozumielismy... :)

Wynik i oc karty ktory podalem to rezultat (najlepszy wynik) wyszukiwania wynikow na futuremarku dla komputera o tym samym procu (mniej wiecej, wybralem tam 1660-1670) i gf4mx440. Ja mam dalej swoje 5243 (275400):(

Narazie nie bede tego podnosil, jeszcze sie cos zjara (zasilka codegen a jak hehe:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi