stefangołąb Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Uzywalem CoolerMastera CP5-8JD1F-0L z jakas przypadkowa pasta. Ostatnio kupilem Zalmana7000A-CU , po ktorym obiecywalem sobie wiele, nawet bardzo wiele , ( a dokladnie to 10 stopni w dol :D ). Przy okazji wymiany posmarowalem procka pasta ArcticSilver Ceramique po ktorej takze obiecywalem sobie sporo ( tak ze 2-3 stopnie). W sumie liczylem wiec na kilkanascie stopni w dol. Fakt ze pasta dosc slabo sie smarowala - tzn przy wygladzaniu raczej schodzila wiec nie wypolerowalem dosc dobrze. Jednak otrzymany efekt finalny bardzo mnie rozczarowal. Zyskalem 5 stopni ( 2500) co przy tych inwestycjach wydalo mi sie smiesznie mala roznica. Gdzie szukac problemu? Wczesniej uzywalem miedzianej podkladki ktora ktorej przy zmianie coolera nie zastosowalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 moze podasz jakie masz temperatury a jakie miales ?? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefangołąb Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 W Idle temp procka przedtem 40, obecnie 35 a CPU diode przedtem 49-56 teraz 43 - 49 (Aida32.) Jak wlacze wiatrak obudowy to jeszcze spada o ok 4 stopni. Wszystkie temp bez bokow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Ja dzis dokonczylem chjlodzenie dalem paste silver 5 pod proca i na GPU na gpu dalem zalmana jak w podpisie heat pipe na niego skombinowalem na wzor oryginalu arctica fan pro tc 80mm do budy tez wrzucielm taki sam, i mam po regulowaniu zlaman na 1800 rpm w idle do 44C ale pasta sie nie ulezala jescze chyba jesxcze dam radiator na NB bo ten coioolerek tak dziwnie brzeczy - nie zadowolony jestem z dysku WD tak jak przyloze do nie go ucho to chodzi jak by wewnatrz byla taqrcie metalu taki metaliczny podzwiek jak w starym seagacie u6 - az mnie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ia zapackalo mi sie na grafice wiecej niz ten okrag metalowy z gpu - czy nie bedzie to mialo zlego wplywu na grafe ze pasta jest na calym ukladzie? te arctici sa naprawde ciche ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...