Skocz do zawartości
szuwar007

Problem z Nagrywaniem CDRW

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wlasnie dzis przed 2 godzinkami chcialem sobie cdrw wypalic zeby kumplowi porzyczyc a tu klops :evil: :) no wiec za szukanie postow z problemem a tu nic nie ma to juz sie zdarza 2 raz tylko ze raz pomogla przeinstalka windy(myslalem ze od zasmiecenia bo juz 7 miechow chodzil) :lol: a dzis no raczej nie che mi sie bawic z tym (po 2 winda ma nie caly miesiac chyba no i oprucz tego sie nic nie dziej) no chyba ze powrot do ostatniej dobrej konfiguracji ale dziwie sie czemu tylko cdrw nie wypala a wszystko inno pieknie chula. Myslalem ze to wina jego cdrw ale nie ze wszystkimi sie tak dzieje a noralne wypala bez problemu zprawdzalem to pod 3 juz progsami i pod zadnym nie dziala nawet wyczyscic sie nie da wyjazd plyty :?: co sie moze dzialac i jak zaradzic temu :?: :!: A i jeszcze nagrywarka jak ponizej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co jest napisane na tej płycie CD-RW? (producent, prędkość zapisu)

Może po prostu wysiadła, to się zdarza ...

---

AT

Sorki ze moze uznasz to za wymondrzanie oczywiscie z gory przepraszam ale twoje zpostrzezenie uznalem za 1 mozliwe i zaraz to zprawdzilem oraz napisalem ze prubowalem nie tylko z jednym nosnikiem lecz z kilkoma i nie tylko z jednym programem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A brałeś pod uwagę możliwość że wszystkie te płytki są uszkodzone/nieodpowiednie do tej nagrywarki ? (to drugie nieważne jeśli były wcześniej nagrywane na tym sprzęcie)

Technicznie - odczyt/zapis CD-RW "pada" pierwszy (z różnych powodów).

Programowo - sprawdź czy nie masz uruchomionego softu do zapisu pakietowego albo czegoś w tym rodzaju (czasem przeszkadza, i to dość skutecznie)

---

AT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A brałeś pod uwagę możliwość że wszystkie te płytki są uszkodzone/nieodpowiednie do tej nagrywarki ? (to drugie nieważne jeśli były wcześniej nagrywane na tym sprzęcie) 

Technicznie - odczyt/zapis CD-RW "pada" pierwszy (z różnych powodów).

Programowo - sprawdź czy nie masz uruchomionego softu do zapisu pakietowego albo czegoś w tym rodzaju (czasem przeszkadza, i to dość skutecznie)

---

AT

Powiem tak nie ma takiej mozliwosci to wiem na pewno :!: bo plytki dzialaly wczoraj a dzis nie dzialaja cos nie tak po 2 moze ja sie duzo nie znam ale nie slyszalem czegos takiego jak zaleznosc plytek do typu nagrywarki przynajmniej ja przy swoim Teac-u nie spotalem sie z czyms takim w zyciu nagralem zle tylko 2 plyty(wina windy wisl :) ) a nagrywarke mam juz wiecej niz 2 lata. A jak zapis i odczyt moze siasc bo nie rozumie tego wszystko oprucz nagrywania cdrw chula :?: A programowo to jedynie chyba mu przeszkadza moja winda :D :lol: bo oprucz niej nic nie jest wlonczone a przynajmniej nie bylo. Przedtem mu pomogl format ale ja chce to reanimowac jakos a nie wywalic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak nie ma takiej mozliwosci to wiem na pewno :!:  bo plytki dzialaly wczoraj a dzis nie dzialaja cos nie tak

OK, ja tego nie wiem - stąd pytanie

po 2 moze ja sie duzo nie znam ale nie slyszalem czegos takiego jak zaleznosc plytek do typu nagrywarki przynajmniej ja przy swoim Teac-u nie spotalem sie z czyms takim w zyciu nagralem zle tylko 2 plyty(wina windy wisl :) ) a nagrywarke mam juz wiecej niz 2 lata.

Stare nagrywarki nie nagrywają płyt CD-RW "High Speed" i "Ultra Speed", a nowe tych starych (x1,x2). Masz szczęście że to Teac, innaczej już dawno byś się dowieział.

A jak zapis i odczyt moze siasc bo nie rozumie tego wszystko oprucz nagrywania cdrw chula :?:

Zapis/odczyt płyt CD-RW odbywa się na nieco innej zasadzie jak "normalnych" CDR, szczególnie zapis wymaga idealnej pracy lasera, chociaż przy odczycie też są problemy jeśli laser jest brudny/uszkodzony.

A programowo to jedynie chyba mu przeszkadza moja winda  :D :lol:  bo oprucz niej nic nie jest wlonczone a przynajmniej nie bylo. Przedtem mu pomogl format ale ja chce to reanimowac jakos a nie wywalic :)

A w to jakoś nie wierzę, musi być jakiś soft poza "windą". Co wczoraj instalowałeś? Niekoniecznie wczoraj ...

---

AT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tego odczytu i zapisu to wlasnie jezeli laser jest brudny ale laser chyba nie jest jezeli wszystko dziala a tylko jedna funkcje padla a co do instalowania programow to nic wszystko tak jak bylo nie mialem czasu zabrdzo dzis cokolwiek robic ani wczoraj. Najpredzej wydaje mi sie ze to jest wina windy tak jak poprzednim razem. Najwidoczniej zkonczy sie na braku cdrw do kolejnego formatu albo cos wymysle :idea: :) moze zaczne od wywalenia jej z systemu i ponownej istalcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...