Skocz do zawartości
BENITO

AC arctic cooling vs cooler master

Rekomendowane odpowiedzi

Do tej pory miałem u siebie arctic cooling copper silent TC (z wywalonym termistorem), ale ostatnio w sklepie zobaczyłem ładne cudeńko (tak mi się zdawało)->cooler master HAC-V81 taka nazwa. Patrzę i...

rdzeń miedzany ładnie wkomponowany w aluminium, w miarę dobrze wyszlifowany spód (w arctic mam drobne wyżłobienia w rdzeniu), wiatrak 8x8 z regulacją potencjometrem na śledziu, 31.4-62,8 CFM. Kurde, ale bydle pomyślałem..i kupiłem. Okazało się, że radiator cooler mastera jest do bani nawet z tą suszarką na wierzchu. Po prostu arcitc cooling ma gęściej upakowane żeberka i rdzeń odlewany do aluminiowego radiatora, a cooler master łączy to jakoś na wcisk. Efekt był taki, że musiałem rozkręcić suszarę do 4000rpm żeby dostać tę samą temperaturę, co w arcticu przy 3300rpm. I zagadnijcie co teraz mam na procu.....

.... radiator z arctica oraz suszarę z cooler mastera. To połączenie daje mi 2 stopnie mniej przy minimalnych obrotach (2000 rpm)->stress, a jak rozkręcę suszarę do 5000rpm to mógłbym zamrozić samego diabła w piekle. Polecam takie mieszanki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi