Skocz do zawartości
McBenner

SpeedFan

Rekomendowane odpowiedzi

Co zrobic by zadzialal.

Wlaczyc? ;)

Chcialbym spowolnic wiatrak na procku.

... a potem odznaczyc automatyczna regulacje (jest w glownym oknie jeden jedyny "ptaszek" wlasnie do tego) i na dole gdzie masz dwa okienka z procentami zmniejszyc strzalkami, badz wpisac recznie. Jezeli plyta/wiatrak nie zglosi sprzeciwu to wentyl zwolni. U mnie jest tak (teraz nnie pamietam, czy to od plyty mojej czy wicherka zalezy), ze musze dac mniej niz 5%, zeby cos zwolnilo. 5% to jest jakby 100%, 4 to 80% itd..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jest tak (teraz nnie pamietam, czy to od plyty mojej czy wicherka zalezy), ze musze dac mniej niz 5%, zeby cos zwolnilo. 5% to jest jakby 100%, 4 to 80% itd..

Mnie sie wydaje ze to raczej zalezy od plyty. U mnie zwalnia odrazu tzn kazda wartosc ponizej 100 zwalnia. A poznizej 8% zatrzymuje sie wiatrak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co zrobic by zadzialal. Chcialbym spowolnic wiatrak na procku.

SpeedFan jest dość prosty w obsłudze, więc jeżeli nie udało ci się uruchomić, to najbardziej prawdopodobne jest, że płyta ci nie obsługuje.

U mnie na obu płytach SpeedFan często zawieszał kompa, jak prubowałem coś ustawić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem go i nie moglem zmienic predkosci. Pytam gdyz chce sie upewnic, byc moze robilem cos zle. Przegladajac liste znalazlem pare postow mowiacych, ze podobno soltek-i tego nie obsluguja... chmm szkoda :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli wylaczyles automatyczna kontrole wiatrakow w speedfanie i strzalkami zmieniales obroty i nic sie nie dzialo (najlepiej dac na 0 to odrazu wiadomo czy dziala czy nie) tzn. ze musisz z softu zrezygnowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie speedfan dziala bardzo dziwnie. Jak wlacze kompa i uruchomie speedfana to ok dziala i moge regulowac obroty a po restarcie juz nie dziala i pokazuje jakies dziwne temp i nie da sie regulowac juz obrotow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie speedfan dziala bardzo dziwnie. Jak wlacze kompa i uruchomie speedfana to ok dziala i moge regulowac obroty a po restarcie juz nie dziala i pokazuje jakies dziwne temp i nie da sie regulowac juz obrotow

Odinstaluj go wywal wszystko co moze byc z nim zwiazane (autostart, moze rejestry, resztki plikow ktore moga zostac) i wrzuc jeszcze raz (4.05). Jak nic to nie da to napisz do autora skoro dziala to powinno zawsze dzialac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi