Skocz do zawartości
michalak

Problem z Katodą

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj zakupiłem katodę firmy Mint(wiem, że firma kaszana) i mam teraz problem z jej podłączeniem.

Katoda wygląda tak:

http://picserver.student.utwente.nl/getpicture.php?id=579891

I mam napisane, że musze ją podłączyć do DC12V i mam narysowaną taką wtyczkę ale z zasilacza nie wystaje mi odpowiedni kabel.

Czy można kupić jakąś przejściówkę?

http://picserver.student.utwente.nl/getpicture.php?id=579896

I jeszcze jedno pytanie

Koniec katody nie jest tak zrobiony jak początek tzn. nie ma takiego ładnego plastikowego czegoś. Widać to na zdjęciu

http://picserver.student.utwente.nl/getpicture.php?id=579893

Czy to jest potrzebne?

Te pytania są dla was głupie ale ja sobie jakoś nie moge poradzić, szkoda, że nieznalazłem katod coolermastera albo sunbeam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Przed chwilą mi przyszła katoda sunbeam, więc mam małe pojecie już :D Moim zdaniem brakuje dwóch kabli: do podłączenia zasilania ( końcówka molex ) i przycisk na kabelku. Na I zdjęciu widać rysunek zestawu. Po nim widać że powiiny być te 2 części jeszcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Przed chwilą mi przyszła katoda sunbeam, więc mam małe pojecie już :D Moim zdaniem brakuje dwóch kabli: do podłączenia zasilania ( końcówka molex ) i przycisk na kabelku. Na I zdjęciu widać rysunek zestawu. Po nim widać że powiiny być te 2 części jeszcze.

Tej końcówki MOLEX to rzeczywiście brakuje ale przycisk na kabelku jest niepotrzebny bo na tej płytce takiej z tyłu jest taki suwak do włączania i wyłączania katody.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idz to !qpa! oddac w cholere...

Ile za ten syf dales?

Nie dosc, ze wybrakowane, to jeszcze kurna inwerter zajmuje slota...

Oddaj to i kup lepiej CM Aurora, wylacznik sobie dorobisz i bedzie git :)

Dałem 60zł w Galerii Mokotów.

Chciałem kupić ColerMastera ale była tylko czerwona. Myślałem, że katoda to każda będzie świecić tak samo.

No nic. Jutro jade i kupie przejściówkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idz to !qpa! oddac w cholere...

Ile za ten syf dales?

Nie dosc, ze wybrakowane, to jeszcze kurna inwerter zajmuje slota...

Oddaj to i kup lepiej CM Aurora, wylacznik sobie dorobisz i bedzie git :)

Dałem 60zł w Galerii Mokotów.

Chciałem kupić ColerMastera ale była tylko czerwona. Myślałem, że katoda to każda będzie świecić tak samo.

No nic. Jutro jade i kupie przejściówkę.

Co kupie... kabelek zasilajacy powinna miec w zestawie. Przynajmnie jak to gowno w polpc.pl widzialem to mialy wszystko i te zaslepke na konu rurki tez...

Pamietaj, ze zgodnie z obowiazaujacym prawem przysluguje Ci prawo zwrotu niepelnowartosciowego towaru. Kup lepiej gdzies w necie katodke :D

W www.pc-tuning.pl maja przecene po 59zl porzadnych katodek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam bym im po prostu łopatologicznie powiedzial co o nich mysle :D - za katodke Sunbeama z inwerterem i przesylka dalem 60 zl.

jakbys tak powiedzial to by ci powiedzieli "glupi jestes, jak zes kupil to nie nasz problem"

trzeba kulturalnie a nie...

najlepiej jakas scieme wymysl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam bym im po prostu łopatologicznie powiedzial co o nich mysle :D - za katodke Sunbeama z inwerterem i przesylka dalem 60 zl.

jakbys tak powiedzial to by ci powiedzieli "glupi jestes, jak zes kupil to nie nasz problem"

trzeba kulturalnie a nie...

najlepiej jakas scieme wymysl

Kupic moze i kupilem.... ale nie wybrakowana !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj jest poniedziałek a więc zapier... ją oddać w ciągu trzech dni muszą ci przyjąć katode bez żadnego ale!! Tylko ją ładnie spakuj tak żeby nie było widać żę jest otwierana i już jak sie spytaja czemu oddajesz to powiedz że się pomyliłeś i miałeś kupić inną czy coś takiego i muszą ci ją przyjąć i oddać pieniądze!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj jest poniedziałek a więc zapier... ją oddać w ciągu trzech dni muszą ci przyjąć katode bez żadnego ale!! Tylko ją ładnie spakuj tak żeby nie było widać żę jest otwierana i już jak sie spytaja czemu oddajesz to powiedz że się pomyliłeś i miałeś kupić inną czy coś takiego i muszą ci ją przyjąć i oddać pieniądze!!!

Niestety jestem chory i to tak, że niemogę wychodzić z domu więc nici z oddania teraz. Za kilka dni się do GM udam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi