Skocz do zawartości
Aki

RAM -> problemy....

Rekomendowane odpowiedzi

A więc wczoraj podkręciłem RAM (taki jak w opisie) do DDR333 timingi ustawione na płycie: "by spd" <- nie wiem co to ale mniejsza o to (ash sie zrymowało :D) fakt, że wynoszą one 2.5-3-3-7... napięcie zwiększyłem do 2.6V hmmm i mam pewien problem... otóż pamięć testowałem memtest'em... 2 testy przeszły bezbłędnie... W XP pamięć chodziła jak złoto, ale natomiast jak wlazłem na platforme win98 to zaczęły sie problemy :/ na początku zawiecha systemu, a potem (za drugim razem) zawiecha w gierce... Zaś w memteście i na XP żadnych problemoof (kompa zostawiłem na noc i rano wsio było git) O co tutaj chodzi? Może ktoś ma jakieś sugestie? porady?

Help!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasialacz niestety jakaś 300 Watówka (nawet nie sprawdzałem :? ) Teraz w Biosie zmniejszyłem timingi na 6-2-2-2.0 i tu zauważyłem coś dzifnego, bo w sandrze pokazuje mi 7-2-2-2.0 :lol: Co jest do..(cenzurex).. ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh Tyle że jest jedna zasadnicza różnica... Ty masz Kingston'y, a ja mam no-name'y... : :?  A może to nie gra żadnej roli?

to nie gra roli smialo mozesz zapodawac nawet 2.9v memki sie przynajmniej dobrze wygrzeja a w przyszlosci zapodaj sobie radiatorki przeciez to nie az taki wydatek a kupis zraz i spokoj bedziesz mial qknij np.: na TE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi