Aki Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 A więc wczoraj podkręciłem RAM (taki jak w opisie) do DDR333 timingi ustawione na płycie: "by spd" <- nie wiem co to ale mniejsza o to (ash sie zrymowało :D) fakt, że wynoszą one 2.5-3-3-7... napięcie zwiększyłem do 2.6V hmmm i mam pewien problem... otóż pamięć testowałem memtest'em... 2 testy przeszły bezbłędnie... W XP pamięć chodziła jak złoto, ale natomiast jak wlazłem na platforme win98 to zaczęły sie problemy :/ na początku zawiecha systemu, a potem (za drugim razem) zawiecha w gierce... Zaś w memteście i na XP żadnych problemoof (kompa zostawiłem na noc i rano wsio było git) O co tutaj chodzi? Może ktoś ma jakieś sugestie? porady? Help! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 moze zasilacz nie wyrabia ? pamieci masz no-name a takie nie chca sie zbytnio krecic BY SPD to ustawienia od producenta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aki Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zasialacz niestety jakaś 300 Watówka (nawet nie sprawdzałem :? ) Teraz w Biosie zmniejszyłem timingi na 6-2-2-2.0 i tu zauważyłem coś dzifnego, bo w sandrze pokazuje mi 7-2-2-2.0 :lol: Co jest do..(cenzurex).. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 no i co ? dziala na tych 6-2-2-2 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aki Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 Dzisiaj zaczął mi znikac obraz w windowsie xp :/ Powrocilem na tryb ddr266 Jakis sugestie? Może dać 2.7V? Tyle ze ja nie mam radiatorkoof... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 hmmm...ustaw im napiecie 2.8 V i kręć dalej.Poprostu za małe napiecie dajesz.Do napięcia 2.7 chcesz radiatorki??hehehehehe - nie będź smieszny.Bez radiatorków smigam non stop na napieciu 2.8v i na 222 mhz i żyje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aki Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Heh Tyle że jest jedna zasadnicza różnica... Ty masz Kingston'y, a ja mam no-name'y... : :? A może to nie gra żadnej roli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Heh Tyle że jest jedna zasadnicza różnica... Ty masz Kingston'y, a ja mam no-name'y... : :? A może to nie gra żadnej roli? to nie gra roli smialo mozesz zapodawac nawet 2.9v memki sie przynajmniej dobrze wygrzeja a w przyszlosci zapodaj sobie radiatorki przeciez to nie az taki wydatek a kupis zraz i spokoj bedziesz mial qknij np.: na TE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...