Vadeer Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Temat jak wyzej. do wyboru sa dwa: http://www.proline.com.pl/shop.php?prodid=...a4d2d4e4234374a http://www.proline.com.pl/shop.php?prodid=...a4d2d4e4233324a wejdzie ten zolty? a czy ten niebieski wejdzie? jesli nie to ile trzeba pilowac te wysokie finy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 nolwasnie na gg gadalismy o tym CHODZI O TO ZEBY ZMIESCIL SIE NAM OBOK ZALMANA 7000A! :) tego okraglastego ;) co lekko wchodzi nad NB NB jest tak po kacie ustawione na mobo i teraz kto mial taki konfig niech sie przyzna co mu weszlo Bo ten cooler z NB standrawowy to sie juz tak tlucze ze po 1 miechu wyglada jak by padal!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwistak Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 na mojej płycie NF-7 sie elegancko miesci :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 ale ktory sie miesci elegancko? a pod katem prostym czy przekszywiony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwistak Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zalman ZM-NB47J taki mam i stoi prosciutko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Swistak im zalezy na tym czy te zalmany zmieszcza sie na plyte z Zalmanem 7000A Cu na procu ! http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=387...alman&start=180 << tutaj jest - nawet z 32 moga byc problemy :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 mnie też to interesuje bo zamierzam zaopatrzyć sie w te Zalmany :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Elmer napisal: POWER BY AMD ten Zalman z pewnoscia wejdzie, ale: 1. Zpinke trzeba bedzie uciac 2. Co do zalmana na NB - ja mam na Abicie ZM-NB32J i nic nie cialem, tylko przy zakladaniu 7000A wcisnalem go tak, ze finy wchodza pomiedzy "kolce" tego NB32J i wsio jest OK 3. Ja podobnie jak Tomek24 zalozylem odwrotnie cooler (zamienilem podstawki) to hcyba to tamjest ent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 A po co Ci chlodzenie na NB ? Przeciez t owogle sie nie greje (przynajmniej u mie) ja jednak zamontowalem staery coler z Celerona ale caly czas jest wylaczony i jade na radiatorze tlyko temp nie przekracza 26stopni a wymienilem tylko i wylacznie bo ten maly pierdziołek mnie juz wkur... brzeczal sobie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 no to my chcemy wlasnie dac radiator bo ten maly pierdzolek to tak sie tlucze ze normalnie wstyd :P z moich pomiarów acz przez tego 7000A lekko utrudnionych wynika ze ten model zalmana32 powinien chyba wejsc Pytanie tylko czy ten wyzszy(niebieski) tez by wszedl ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty2001 Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 A po co Ci chlodzenie na NB ? Przeciez t owogle sie nie greje (przynajmniej u mie) ja jednak zamontowalem staery coler z Celerona ale caly czas jest wylaczony i jade na radiatorze tlyko temp nie przekracza 26stopni a wymienilem tylko i wylacznie bo ten maly pierdziołek mnie juz wkur... brzeczal sobie....ROTFL ... Druga temp. podawana przez ta plyte to temp. otoczenia a nie temp. NB :!: W Twoim przypdaku jest to prawdopodobnie temp. panujaca w obudowie ... Wracajac do tematu. Na CPU mam Zalman'a 7000A-Cu, na NB zalozylem (bez problemu) ZM-NB32J - miesci sie swobodnie, jeden z jego pinow wchodzi miedzy zeberka "miedziaka" lecz w niczym to nie przeszkadza. ZM-NB47J rowniez wejdzie. Smialo mozesz zainwestowac, w jeden z tych modeli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 dokonalem jescze raz pomiarów i chyba ten 47j wejdzie a jak cos to sie lekko przygnie - a zawsze wieksza powierzchnia oddawania ciepla ok juz wiem co zamawiac :) thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 no ja biore niebieskiego. mala roznica cenowa a mozna zawsze cos ucuac w ostatecznosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 no ja tesh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 no kilka pinow sie zmorduje ale wiecej ciepla bedzie przynajmniej leciec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 dziwne te zdjecia wydawalo mi sie ze sa po dwa rzadki niskich finow z obu stron a tu tylko jeden :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 no z jednej strony jest jeden rzad - wypatrzylem na fotach z jakigos sklepu btw w siriusie spadla cena nb47j do 18zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artizpol Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 U mnie wszystko się mieści. Nie masz się co martwić, że radiator będzie pod kątem, bo "ramiona" ze śrubkami są odpowiednio ustawione do otworów w płycie - spójrz na zdjęcia powyżej. Cena w siriusie to faktycznie 11 zł taniej niż w 4max, aż ich zapytam czy na pewno cena jest taka, bo już zauważyłem tam kilka wpadek z opisami produktów/cenami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 ja i tak kupie w prolinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 w prolinie wysylka droga za pobraniem arti - cena w komputroniku tez 18zl wiec to jest chyba zaden blad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 zamowilem w cooling.pl i na drugi dzien juz mialem sirius sie bawi w remanent btw ten nb47j - bez problemu sie zmiescil obok 7000A - wygialem tylko mu 3 finy nic nie cialem i wszedl i jest super :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 jak zamontowaliście zalmana 7000 na bicie nf7 ??(jaka buda , gdzie zasiłka ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekkac Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 BuBU---->jak zamontować zalmana 7000A masz pare postów wyżej. Może być kłopot tylko z zasilaczem. Jeśli to obudowa LONG między Zalmanem a zasilaczem powinno zostać ok.5 mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palmer Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Hej! A jak wygląda sprawa Zalmana CNPS7000-Cu oraz NB-47J na Abicie IC7-G. Może ktoś, kto niekoniecznie ma akurat takie MoBo, ale widząc te zdjęcia oraz mając doswiadczenie w montażu obydwu komponentów stwierdzi, że wszystko pasuje idealnie i nie ma co sobie zaprzątać główki myślami o cięciach, wygięciach i nagięciach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 luzik wejdzie albo cos sie ewentualnei "oszuka:" i sie zmiesci (nie widxze czy masz na mobo dziurki kolo NB} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palmer Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Właśnie ja też nie wiem czy ma Pozdr., Przem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 otwierasz bude i patrzalkami organoleptycznie sprawdzasz czy sa dziury kolo NB :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palmer Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 otwierasz bude i patrzalkami organoleptycznie sprawdzasz czy sa dziury kolo NB :P To oczywiste... ... gdybym był szczęśliwym posiadaczem tej płyty :) Ja na razie hulam na starym Abitku z 1998 roku (i ona nie ma otworków). Zastanawiam się, abstraciach!ąc już od spasowania z coolerem CPU, czy NB32J i NB47J wystarczająco dobrze chłodzą chipset na magistrali podpędzonej, np. do 250 MHz? Gdyby okazało się, że jest problem, nie zlikwiduję w takim razie oryginalnego świszczącego coolerka w mojej PRZYSZŁEJ płycie. Pozdr., Przem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 ty sie nie masz chyba czym martwic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...