witek_p Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Przy instalacji pokazuje się w men. urz. PCI Early non-VGA Device jako inne urządzenie, nie wiecie co to może być. Konf. VA502 MMX 200MHz, sieć 3Com, ATI m64 VT. Aha jeszcze jedno m64 instaluje się bez przerwania, czy to tak może być, z tego co się orientuję to do grafiki zawsze musi być przerwanie. Dzięki za wszystkie pomysły na rozwiązanie problemu. PS Wiem że to temat trochę soft. ale wydaje mi się że coś nie gra ze sprzętem Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 siedze wlasnie na takiej plycie, zainstaluj via sp 4 in 1 - to rozwiarze problem - ale masz szczescie :mrgreen: przerwanie wlacz w biosie... (IRQ for AGP) ten komputer to oPTIMUS, prawda ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 siedze wlasnie na takiej plycie, zainstaluj via sp 4 in 1 - to rozwiarze problem - ale masz szczescie :mrgreen: przerwanie wlacz w biosie... (IRQ for AGP) ten komputer to oPTIMUS, prawda ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Dokładnie, w dodatku firmowy. Jesteś pewien z tym VIA 4.1, tam jest chyba chip LX430, ale mogę się mylić. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Dokładnie, w dodatku firmowy. Jesteś pewien z tym VIA 4.1, tam jest chyba chip LX430, ale mogę się mylić. Pozdr. no widzisz, zgadlem, w tej chwili siedze na takim kompie i to na pewno jest to... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Dokładnie, w dodatku firmowy. Jesteś pewien z tym VIA 4.1, tam jest chyba chip LX430, ale mogę się mylić. Pozdr. no widzisz, zgadlem, w tej chwili siedze na takim kompie i to na pewno jest to... i to jest na pewno chipset VIA: http://www.fic.com.tw/techsupport/bios/upd...va-502_bios.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Dokładnie, w dodatku firmowy. Jesteś pewien z tym VIA 4.1, tam jest chyba chip LX430, ale mogę się mylić. Pozdr. no widzisz, zgadlem, w tej chwili siedze na takim kompie i to na pewno jest to... i to jest na pewno chipset VIA:http://www.fic.com.tw/techsupport/bios/update/va-502_bios.htm Dzięki poskutkowało, miałeś 100% racji. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 siedze wlasnie na takiej plycie, zainstaluj via sp 4 in 1 - to rozwiarze problem - ale masz szczescie :mrgreen: przerwanie wlacz w biosie... (IRQ for AGP) ten komputer to oPTIMUS, prawda ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jeszcze jedno, za cholerę grafa nie chce się zainstalować z przerwaniem. Co z tym zrobić. Nie chcę [przekładać jej do innego PCI bo komp jest orginalnie poskładany przez Opt....., ale zdziwiło mnie to że grafikę dali do 3 PCI a gdzieś czytałem że powina siedzieć w 1.Poza tym sieciówka instaluje się na IRQ 11 czyli teoretycznie wykorzystywanym przez grafikę. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...