Kronos_3 Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 mam wlasnie taki radiator jak w opisie od miesiaca i denerwuje mnie jedna zecz podczas pracy drga tak ze czuc to na obudowie i nie wiem czy to jest normalne pomuzcie ?? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 obudowa komputera drga 8O a na pewno od coolera a nie np od CDROMu lub co gorsza od dysku :?: jak od coolera to reklamowac a najlepiej wymienic na cos "niebadziewnego" :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kronos_3 Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 napewno cooler bo jak go zatrzymam to pzestaje drgac i cooler sprawuje sie wysmienicie ladne obroty czyma i nie skacza a buda drga tak ze jak sie reke przylozy to delikatnie czuc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avw Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Jaki tam jest wentylator? W zasadzie im wiekszy wentylator tym większe moga być maszy niewyważone i większa amplituda generowanych drgań (mimo mniejszej prędkości obrotowej - drgania przenoszone na obudowę trudniej jest stłumić). Wina lezy również niestety po stronie samej obudowy - trzeba ją usztywnić... Kazdy cooler przeniesie jakieś drgania (moze mniejsze). Jesli tylko nie wyje, a ma duży wentylator to mozna spróbowac go spowolnić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Kronos_3 nie wiem - skoro piszesz ze sa delikatne (pojecie wzgledne) ale Tobie przeszkadzaja to ja bym reklamowal - w koncu kupic bubla za 150zl to chyba cos nie tak avw problem w tym ze SB ma 80mm wentyl o przecietnej wydajnosci - ogolnie caly cooler jest bardzo przecietny (pod wzgledem osiagow) na podkreconym procku a jego spowolnienie (wentyla) ponizej 2000rpm powoduje ze ten cooler nie nadaje sie juz do chlodzenia prockow powyzej 50W ciepla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kronos_3 Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Jaki tam jest wentylator? W zasadzie im wiekszy wentylator tym większe moga być maszy niewyważone i większa amplituda generowanych drgań (mimo mniejszej prędkości obrotowej - drgania przenoszone na obudowę trudniej jest stłumić). Wina lezy również niestety po stronie samej obudowy - trzeba ją usztywnić... Kazdy cooler przeniesie jakieś drgania (moze mniejsze). Jesli tylko nie wyje, a ma duży wentylator to mozna spróbowac go spowolnić.buda jwest dobrze usztuwniona wsumie ona cal wazy jakies 25 kg :) wiec hyba nie ma co ja usztywniac i stroi na podlodze. spowolnic dobra mysl wkacu muj proc ma tylko 37c i bedzie na dodatek ciszej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kronos_3 Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 a jezeli chodzi o cooler ro wedle mnie swietnie sie spisuje cichy mala temperatura itp. :)D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkuć Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 kolego jak ty wycisnoles te 2,7 ghz z tego procka na Slient Boost? pytam powaznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kronos_3 Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 normalnie powie wiecej wczoraj wycisnolem 2,8+ (2300) i mialem 43c ale mam w kompie 5 wentyli :D puszczonych na 7v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkuć Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 widze ze moje pytanie poskutkowalo poprawiles w podpisie, niestety te ghz z + lub bez maja znaczenie pozdrowienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...