Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

mam p4 2.26 fsb533 od przed wczoraj i mam pytanie o temperaturę

w jakiej może chodzić ; u mnie jest ok 55-56 C gdy jest obciążony,

a w windzie ok 42-45 czy to o.k?

jeśli nie to ile powinno być

narazie nie mam zamiaru go podkręcać. radiator z wiatrakiem jest firmy green power bo proca kupiłem oem

dzięki z góry za wszystkie odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie też temp. przy max. obciążeniu wynosi ok. 56 st. i zamieżam zamontować Volcano 7+. Możesz podać jak sprawuje się ten coolerek? Wiem, że dobrze chłodzi, ale czy jest głośny i co z montażem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie też temp. przy max. obciążeniu wynosi ok. 56 st. i zamieżam zamontować Volcano 7+. Możesz podać jak sprawuje się ten coolerek? Wiem, że dobrze chłodzi, ale czy jest głośny i co z montażem?

Nawet na silent jest stosunkowo glosny, roznica w porowaniu z BOX jest spora ale wydajnosc jest bez porownania lepsza. Zalozenie to proscizna, ale zdjecie to koszmar. 3maja go 2 matalowe blaszki, ktore trzeba ostro wygiac by cooler zszedl. Jak ktos jest nerwowy to moze latwo plyte uszkodzic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet na silent jest stosunkowo glosny, roznica w porowaniu z BOX jest spora ale wydajnosc jest bez porownania lepsza. Zalozenie to proscizna, ale zdjecie to koszmar. 3maja go 2 matalowe blaszki, ktore trzeba ostro wygiac by cooler zszedl. Jak ktos jest nerwowy to moze latwo plyte uszkodzic.

Heh, raz oblal mnie zimny pot jak sciagalem V7 (bez +) i zjechal mi srobokret i przejechalem po plycie takim slizgiem, ze potem sie dziwilem jak to sie stalo, ze nie skaszanilem plyty :)

Poprostu bardzo mocny jest docisk w V7 i podejrzewa, ze w V7+ jest podobnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mam tego green power i tez mam klopoty z temperatura-to jakis shit,a zaplacilem 65zl za niego to myslalem ze bedzie dobry a tu [gluteus maximus],mam 70C po grze w soldier of fortune,zamątowalem ddatkowego wiatraka-wydmuch z komp.i jest góra 56,5 po grze,ciekawe czy jakbym kupil jakiegos innego radiatora czy by bylo leiej...masz moze zdjecie tego coolera?ile za niego dales?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mam tego green power i tez mam klopoty z temperatura-to jakis shit,a zaplacilem 65zl za niego to myslalem ze bedzie dobry a tu [gluteus maximus],mam 70C po grze w soldier of fortune,zamątowalem ddatkowego wiatraka-wydmuch z komp.i jest góra 56,5 po grze,ciekawe czy jakbym kupil jakiegos innego radiatora czy by bylo leiej...masz moze zdjecie tego coolera?ile za niego dales?

Mój też kosztował w okolicach 60 zł ale teraz mam Volcano7+ i w silent max 50 w największe upały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...