Kenshin Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Jestem posiadaczem szafirka r9600 atlantis (samsungi 5ns) i coz, niejest to najmocniejsza karta, czy ktos wie jak ja podkrecic na sterach nowszych niz catalysty 3.4 ?? bo od wersji 3.5 wszelkie oc jest zablokowane z poziomu sterow :/ i nieznalazlem jeszcze sposobu zeby to obejsc ( na omegach tez wraca do 325400 ) dodam jeszcze ze niedlogo zmienie chlodzenie na o wiele wydajniejsze ( domowej roboty :P ) czy ktos potrafi podkrecic ta karte na nowych sterach ?? powinna krecic sie dobze jak wiemy ati z rv350 wyciska 500 mhz ( radeon 9600xt ) a ta karta na jej standardowym chlodzeniu idze na 600 mhz :D ( najszybsze gpu o jakim slyszalem ) wiec wydaje mi sie ze warto krecic ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GNAKED Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 sprobój programem rage3d tweak lub riva tunerem mój 9600 aiw kręci się nieźle tylko muszę lepsze chlłdzenie stworzyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zac Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 kosci 5 ns:))) ty wykrec z pamieci 480 to bedzie dobrze pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kenshin Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zac : szczeze mowiac to poscilem joz moje pamieci na 265 (ddr 530 zeby niebylo watpliwosci ) i pogralem sobie 2 h w jedi knight academy i resetnelo mi kompa :/ ale to raczej przez rdzen poszczony na 425 mhz na pasywnym chlodzeniu niz przez te pamieci bo artefaktow zadnych niemialem :D Ganaked: no niestety zaden z tych programow nic niedaje, w rage3d tweak to nawet na catalystach 3.4 karta wraco do defoltowych zegarow :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zac Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 to ci sie trafil model dobry do krecenia ja mam 3,3 ns i ida do 710....tylko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shAwn Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 ja mam sapphirka 9600 256/128 ale jak rdzen chce podkrecic(na deafult mam 324MHz) to wiecej niz na 347MHz nie chce isc(artefakty)...a pamieci nawet nie probuje bo wiem ze i tak za duzo nie pojdzie...nowe chclodzenie w drodze...mam najnowesze omegi...a podkrecam atiTool tym automatycznym znajdowaniem max core.... jakies rady?? DZIEKI I POZDRAWIAM......:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Falas Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 Mój radek od saphhire 128/128 na samsungach 4.8ns i na sterach cristal 4.5 z radistorkami spie ma pamieciach i z wentylem 80/80/25 idzie rdzen 325@441 a pamięci z 400@576 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...