Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Co jest przyczyna robienia sie niespodziewanych restartow komputera ?

Czasami robia sie restrat po 5 min a czasami komputer pracuje 24/h i nic sie nie dzieje,a czasem robia sie dwa restarty pod rzad.Moj config to Abit ST6 celeron 600 ram 64 no name,128 infineon,grafa noname GF2mx 400,Moze to wina plyty?Wszystko zaczelo sie od momentu gdy zmienilem plyte glowna, karte graficzna(rownoczesnie).Co jest grane ?Moze zasilacz plyta bo nie mam zielonego pojecia?Pracuje na Windowsie 98 SE. Nara i z gory Thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za kare ! byles niegrzeczny ! zdaza sie ! proponuje poprawe a wszystko sie ulozy !

A powaznie to masz prze****ne !

Moze trzeba podniesc napiecie na procesorku ? Bo chodzi niestabilnie ?

Ale moge sie mylic ! Ja lamer jestem :( No cuz tacy tez sie rodza !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elektrownia odpada,bo kumplom z kaltki obok takie dziwactwa sie nie robia.Podnioslem juz napiecie naprocku ze standardowego 1.5 V na 1.575 V zobaczymy czy pomoze narazie od 6 h jest spoko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamieci sa sprawdzone sprawdzalem 3 rozne kosci 64MB 128MB Infineon i 256MB.Wlasnie przed chwila mialem res.Zostaly juz 3 mozliwosci Plyta Zasilacz (choc ze stara plyta Baby AT chodzil bez zarzutow),Karta graficzna.

Moze zasilacz niewyrabia ? Mam obudowe Codagen z zasilaczem 300 W

Siecowka,karta telewizyja,SB Live!,GF2mx 400,celek 600 i cooler Spire (nieznam dokladnej nazwy),dysk twardy Seagate 40 GB U6, i wiatrak "wyciagajacy" powietrzez z obudowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kekekekeke

Chyba znalazlem przyczyne robienia sie restartow.Tak mi sie przynajmniej wydaje.W instrukcji obslugi do plyty w przelacznikach DIP jest taki punkt jak:

No Reboot on 2nd Watching Timeout (ON)

Reboot on 2nd Watching Timeout (OFF) ---> Ustawienie Defaudsowe

Co to za opcja i co ona zmienia ? ? ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...