Skocz do zawartości
MeHow

P4 + I tu wlasnie pytanie... CO?

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialbym kupic P4 1,6 bo podobno da sie go podkrecic do 2,1.

Ale... ale... powiedzcie mi teraz i proszę razem z cenami. Jaką płytę i jaki cooler, tak żeby się to dobrze wszystko kręciło.

Z góry dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden topic pod Twoim masz wszystko ładnie napisane

http://www.tweak.pl/forum/viewtopic.php?t=5436

Heh... zobaczyłem i aż się przeraziłem... tam jest tylko o gościu, który ma pokopany proc. Ja właśnie chcę czegoś takiego uniknąć. Napisz mi proszę jakie to mają być części.

Będę bardzo wdzięczny :D

PS:. Tamtemu od tego kiepskiego p4 to bardzo współczuję :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż, ja się na tym specjalnie nie znam bo w końcu nic na takim poziomie technologicznym nie mam :-) No może poza Durniem 1.2 ojca, ale tego mi kręcić nie wolno (Jeszcze zobaczymy :twisted: ). W każdym razie z tego co wyczytałem tutaj i w tym linku który Ci podałem wynika że dobrą płytą jest Abit BD7 II (taką ma West w konfigu a pokręcił na niej P4 1.6A@~2.7GHz to o czymś świadczy :D ), do tego markowe pamięci, mniejsza o to jakie byle nie noname :lol: , porządny cooler na procu i walnij dwa sunony 80/80 mm w budzie :) Jak to zrobić gdzieś na forum znajdziesz (niedawno o tym pisali). O ceny dowiedz się już sam, ja tam się nie znam :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zacznijmy od tego ze wybrales ciekawy okres dla p4:)

otoz wlasnie wychodza serie plyt na sis648 a na p4x400 juz wyszly (co to daje? agp8x, 133ata serial raid, ddr do 400mhz oficjalnie, usb2.0)

zapewniam cie, warto poczekac i kupic cos na tych dwoch czipach 0 chociazby dla ddr400 i serial ata)

z plyt glownych dotychczas widzialem jedna na ktora sam sie przymierzam - sklep.komputronik.pl - poszukaj soltek ERV

dobra, sam ci poszukam :)

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=3435

jedyny brak to raid, aale i tak pewnie z tego nie skorzystasz...

btw - zapytaj za jaki caas bedzie wersja z lan integrated bo wrto poczekac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...