Skocz do zawartości
kobus

N-gage <---- opinie

Rekomendowane odpowiedzi

No sorry Niemiec, trafiles na lipne sztuki :D

Ja od poczatku mialem Nokie: 3210, 3x 3310, 6510, 8210, 6310i, 6610 i teraz mam 7210.

Zadnych z nimi problemow, zero serwisu itp. 3210 nawet mi spadla z 4tego pietra na trawnik!!! Poskladalem i wlaczylem.

6610 uzywalem przez 4 miesiace, nosilem w kieszenie bez zadnego futeralu ani silikonu, ZERO rys.

W miedzyczasie mialem 2 inne telefony, Sony J5 (przed 6510), calkiem dobry telefon, ale przyszlo mi zmienic na 6510 wlasnie i sie nie wahalem. Drugim telefonem byl Siemens MC60, przed 7210. Scierwo ze czegos gorszego nie widzialem na oczy. Wytykacie Nokii bledy, to spojzcie na taki Siemensa: 1mb pamieci wolnej a telefon mi mowi ze nie ma miejsca zeby zapisac zdjecie... LOL

Co do N-Gage... hmmm mozna by bylo kupic jako ze ma slot kart MMC, odtwarzacz mp3, duzy wyswietlacz itp. Ale nie bralbym pod uwage tego ze ma mozliwosci konsoli, bo moim zdaniem to juz przesada. Ogolnie bym wolal 3300 :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam taka nokie od wczoraj i musze przyznac ze jestem nia zachwycony. Niestety, jak już ktoś wyżej wspomniał, mimo wielu zalet względem GBA (calkiem przyzwoita grafika 3d, lepsze podświetlenie ekranu) n-gage czeka los Xboxa. Choc jest bardziej zaawansowany technologicznie i ma mase swietnych gier, przegrywa z PS2 z dwoch powodow - nicheci do marki Microsoft i przywiazniu klientow do Sony. Po wprowadzeniu PlayStation Sony zebrało miliony fanów i teraz opycha im niedopracowana (bo jak inaczej można nazwać wyposażenie PS2 w 4MB (!!) pamięci na tekstury) konsole z doskonałym skutkiem. Nintendo dzięki GameBoyowi i jego następcom ma renomę najlepszego producenta przenośnych konsolek i dlatego produkt nokii raczej nie ma z nim sznas. A szkoda... Jesli jednak ktos ma okazje nabyć N-gage to polecam - pomimo dośc sporych wymiarów (co mi akurat na razie nie przeszkadza) jest bardzo fajnym, wygodnym i dopracowanym aparatem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po wprowadzeniu PlayStation Sony zebrało miliony fanów i teraz opycha im niedopracowana (bo jak inaczej można nazwać wyposażenie PS2 w 4MB (!!) pamięci na tekstury)

a po co wiecej ?? telewizory maja strasznie niskie rozdzielczosci i to na dodatek zupelnie nieostry obraz. po jakiego grzyba 128mb na tekstury ?? bo ati i nievidia tyle daja ?? i po co tyle daja ?? kto z tego korzysta ??

to jest marketing, i wmawianie TOBIE co jest dla ciebie lepsze. jak widac z dobrym skutkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ati i nVidia nie mają tu nic do rzeczy. 4 mb nawet dla tak niskich rozdzielczosci to zbyt mało, czego doskonałym dowodem są porty gier na PS2 z konsoli Dreamcast. Maszynka Segi jak wiadomo posiadala 8mb pamięci na tekstury, czyli 2 razy wiecej. Efektem tego jest GORZEJ wygladajaca gra Ferrari F355 Challenge, gdyz mimo ze wydajnosc geometryczna PS2 jest nieporownywalnie wieksza, nie ma wystarczająco dużo pamięci żeby należycie oteksturować tor. I tak wspaniale wyglądająca na Dreamcast trawa tu jest rozmazaną zieloną low-resową plamą. 4mb to duuuuzo za malo, konkurencyjny xbox ma (chyba) 32 mb i to widać!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi